RSS Feed

Nagyvilág

A kancellárián fékezett

A kancellárián fékezett Belehajtott egy autó szerdán Berlinben a kancellári hivatal zárt főkapuján. Az autó sofőrjét őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának. Személyi sérülés nem történt, az autó és a kapu megrongálódott - közölte a német főváros rendőrsége.

Csehország: 16 millió adag oltóanyag

Csehország: 16 millió adag oltóanyag Csehország 16 millió fő számára tervez koronavírus elleni vakcinát venni - közölte Jan Blatny cseh egészségügyi miniszter kedden Prágában.

Montenegró: tilalom meghosszabbítva

Montenegró: tilalom meghosszabbítva Meghosszabbítják a kijárási tilalmat Montenegróban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében: míg eddig 21 és 5 óra között volt tilos az utcára lépni, szerdától már 19 órától érvényes a tilalom, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a vendéglátóhelyeknek legkésőbb 18 órakor be kell zárniuk.

Felfüggesztették a Sarkozy-pert

Felfüggesztették a Sarkozy-pert Megkezdődött hétfőn a párizsi büntetőbíróságon a befolyással való üzérkedéssel és korrupcióval gyanúsított Nicolas Sarkozy pere. A volt francia államfőt és ügyvédjét azzal vádolják, hogy meg akartak vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe.

Román tolvajok brit Tesco üzletekben

Román tolvajok brit Tesco üzletekben A román külügy tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Nagy Britanniában a Tesco áruházlánc román nyelvű feliratokon figyelmeztette üzleteiben a tolvajokat cselekedetük következményeire, Bukarest szerint ugyanis ez a diszkriminatív üzenet "nem tükrözi reálisan az ott élő román közösség helyzetét".

Marihuánával élénkítené a gazdaságát Észak-Macedónia

Marihuánával élénkítené a gazdaságát Észak-Macedónia A macedónok felfedeztéák, hogy a füvezéssel lehetne valamit kezdeni.Könnyen lehet, hogy Észak-Macedónia lesz az első kelet-európai ország, ahol legálisan lehet majd füvezni a kávézókban, az ország miniszterelnöke szerint ugyanis a kormány azon gondolkodik, hogy holland mintára megengedje a marihuána fogyasztását Szkopjéban és a fontosabb turisztikai központokban.

Clooney orbánozott egyet

Clooney orbánozott egyet George Clooney úgy tűnik, a politikai hírekből merít ihletet a filmjeihez, legalábbis erre utalt egy interjúban, amikor a legújabb filmjéről beszélt. A színész és rendező a GQ magazin youtube csatornájára felkerült interjújában karrierje legemlékezetesebb szerepeiről beszél, a végén pedig megemlíti a The Midnight Sky című filmet, amelynek ő a rendezője és a főszereplője is.

Rabszolgasorban tartott koreai nők varrják a védőruhákat

Rabszolgasorban tartott koreai nők varrják a védőruhákat Több százezer egészségügyi védőruhát rendelt a brit kormány olyan kínai gyárakból, ahol gyakorlatilag rabszolgaként dolgoztatnak észak-koreaiakat, főleg nőket - erre jutott a Guardian több hónapos nyomozás után.

75 éves az ENSZ

75 éves az ENSZ Tíz esztendővel a második világháború befejeződése után írták alá a négy nagyhatalom külügyminiszterei az Osztrák Köztársaság függetlenségét és területi integritását garantáló egyezményt. A szovjet seregek Magyarország felé vonultak ki. Pech!

Javítási kupon a bécsieknek

Javítási kupon a bécsieknek Négyezer megjavított tárgy, száz tonnával kevesebb szén-dioxid ekvivalens: a szeptemberben bevezetett javítási kupon nagy népszerűségnek örvend Bécsben. Legtöbben az elektromos és elektronikai készülékeket javíttatták, élen a mobiltelefonokkal és laptopokkal.

Kína nem engedi felszállni

Kína nem engedi felszállni Kína továbbra sem engedi felszállni a halálos balesetek miatt földre parancsolt Boeing 737 MAX utasszállítókat, jóllehet az amerikai légügyi hatóság szerdán feloldotta a gépek repülési tilalmát. Az amerikai légügyi hivatal azzal indokolta a 737 MAX repülési tilalmának feloldását, hogy a katasztrófákhoz vezető okokat feltárták, a műszaki hibákat kijavították, így ez a típus immár teljesen biztonságos.

66 százalékkal kevesebb turista

66 százalékkal kevesebb turista A spanyol sajtó, az első félév veszteségét 4,8 milliárd euróra becsüli a kanári településeken. Az Atlanti-óceánban fekvő, hét nagyobb és több apró szigetet tömörítő régióban Las Palmas és Santa Cruz de Tenerife tartományok most novemberben szintén súlyos bevétel kieséssel viaskodnak.

Tengernyi szélenergia kellene

Tengernyi szélenergia kellene Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességének eléréséhez Európa tengeri szélenergia-termelési kapacitását a jelenlegi 12 gigawattos szintről 2030-ig legalább 60 gigawattra, 2050-ig pedig 300 gigawattra növelné - derült ki az Európai Bizottság a tengeri megújuló energiára vonatkozó új, csütörtökön ismertetett stratégiájából.

Repülhet a Boeing 737 MAX

Repülhet a Boeing 737 MAX Visszavonta szerdán az Egyesült Államok légügyi hatósága a Boeing 737 MAX újgenerációs keskeny törzsű típus repülési tilalmát.

További írások a rovatban

Lap tetejére