RSS Feed

Nagyvilág

Olvad az orosz sarkvidék

Olvad az orosz sarkvidék A Északi-sarkvidék Oroszországhoz tartozó területének két szigetcsoportján a gleccserek és a jégtakaró olvadása annyi olvadékvizet termel, amennyi évente megtöltene közel ötmillió olimpiai úszómedencét - állapították meg brit kutatók.

Kim Dzsongun húga figyelmeztette Dél-Koreát

Kim Dzsongun húga figyelmeztette Dél-Koreát Észak-Korea óva intette vasárnap Dél-Koreát az Egyesült Államokkal közös újabb hadgyakorlatoktól néhány nappal a két ország közötti forródrót helyreállítását követően. Az ilyen manővereket ugyanis a phenjani vezetés „nemkívánatos nyitánynak” tekinti, amely aláássa Dél- és Észak-Korea vezetőinek a kölcsönös bizalom helyreállítása iránti erőfeszítését – közölte Kim Dzsongun húga.

Miért utálják Jeff Bezost?

Miért utálják Jeff Bezost? A világ (második) leggazdagabb emberét akkor is sokan utálnák, ha a múlt heti űrutazása és a fizimiskája miatt nem hasonlítana a kémfilmekből ismert, világuralomra törő megalomán főgonoszok egyik legjobb paródiájára, az Austin Powers-filmek dr. Genyájára. A hatalmas adókedvezmények élvezete és az Amazonnál tapasztalható szörnyű munkakörülmények miatt már a rakétakilövés előtt is a fél világ gyűlöl

Spandau: történelmi séta

Spandau: történelmi séta Nyugat-Berlin legendás városnegyede csak az első világháború után lett a metropolisz szerves része. Ám az írásos dokumentumokban már a 12. században felbukkant Spandau, melynek legjelentősebb építményei várként, bencés apácazárdaként szolgálták a Havel és Spree folyók találkozásának gyér lakosságát.

Pegasus - A franciák már nem kételkednek

Pegasus - A franciák már nem kételkednek Az elmúlt évek legkomolyabb lehallgatási botrányát szellőztette meg egy nemzetközi oknyomozó együttműködés keretében a Direkt36. Mint kiderült, számos országban ismert újságírók, üzletemberek és ügyvédek százainak mobiltelefonjára telepíthették az izraeli NSO Group Pegasus nevű kémszoftverét, amit minden jel szerint a magyar állam is bevethetett. A botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkba

80 kilogrammos zafírt találtak

80 kilogrammos zafírt találtak Bár ez a kék zafír is hatalmasnak számít, de pár nappal korábban találtak egy 510 kilogrammos csillagzafírt is.Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak pénteken a Srí Lanka-i Ratnapura térségében lévő Rakvanában lévő drágakőbányában. A drágakövet átadták a Nemzeti Drágakő- és Ékszerügyi Hatóságnak, és a bánya tulajdonosa szerint Kínában fogják aukcióra bocsátani.

Grönland: vészes jégolvadás

Grönland: vészes jégolvadás Az idén mért eddigi legsúlyosabb jégolvadás zajlik Grönlandon az északi-sarkvidéki hőmérséklet emelkedése nyomán: mindössze egyetlen nap alatt annyi jég olvadt el a szigeten, amennyi öt centiméter vízzel borítaná be egész Florida államot.

Jamie Lee Curtis lánya transzneműségéről

Jamie Lee Curtis lánya transzneműségéről Jamie Lee Curtis az AARP magazinban mesélt először lánya, Ruby átalakulásáról, aki valaha kisfiúként látta meg a napvilágot, ma azonban már 25 éves felnőtt nőként éli életét. A nemrég Magyarországon járt, 62 éves színésznő és rendező férje, Christopher Guest csodálva és büszkén nézték végig, ahogy a fiukból nő lesz.

Bécsi podcast fiataloknak

Bécsi podcast fiataloknak Drogokról és függőségről szóló podcast-sorozatot indítottak fiataloknak Bécsben Ausztriában is egyedülálló az a podcast-sorozat, amelyet a Bécsi Drogprevenciós Iroda és a függőket segítő Suchthilfe Wien közösen indított. A fiataloknak szóló beszélgetések tabuk nélkül, tárgyilagosan válaszolnak a témával kapcsolatos kérdésekre.

Bismarck, Bülow és a többiek

 Bismarck, Bülow és a többiek A több nyelven beszélő, idős korában borongóssá lett Otto Eduard Leopold von Bismarck még nyolc esztendőt élt azután, hogy 1890 tavaszán a fiatal II. Vilmosnak benyújtotta lemondását. A monarchia következő kancellárjai is arisztokraták voltak. Az utolsó német császár 80 éve hunyt el – Hollandiában.

Bukarestben nem örülnek

Bukarestben nem örülnek Jelentős mértékben drágul augusztus 1-től a bukaresti tömegközlekedés, miután a felszíni közlekedést és a metróhálózatot kezelő két vállalat bejelentette, közös tarifákat vezetnek be.

Welcome to Berlin!

Welcome to Berlin! Németország legnépesebb metropoliszában sok százezer más településen született polgár él. A legtöbben Hamburgból tették székhelyüket Berlinbe. De meglepő módon Szíria távoli fővárosából ma már többen laknak a Spreenél, mint a közeli Drezdából.

Kilencvenesek klubja

Kilencvenesek klubja Külföldön méltatják, Oroszországban jobbára negatívan emlegetik Mihail Szergejevics Gorbacsovot. A márciusban 90. születésnapját ünnepelt egykori moszkvai államfő Szovjetuniója már régen eltűnt a térképekről. Gorbi utódja, Borisz Jelcin is 1931-ben született, ám már 76 esztendősen elhunyt.

Oltási kampány Szlovákiában

Oltási kampány Szlovákiában A pénzügyminisztérium végül közel 3,9 millió eurót különített el az egészségügyi minisztérium által kezdeményezett oltási kampányra- írja a pozsonyi ujszo.com.

További írások a rovatban

Lap tetejére