RSS Feed

Nagyvilág

Vége a 10 eurós jegyárak korának

Vége a 10 eurós jegyárak korának A Ryanair vezérigazgatója szerint a légitársaság már nem fog többé fillérekért repülőjegyeket árulni, köszönhetően az üzemanyagárak emelkedésének. A magyar kormánnyal a közelmúltban heves szócsatákat vívó Michael O’Leary a BBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy a 10 eurós jegyek korának vége van.

Németországban a "víz az úr"

Németországban a "víz az úr" Az Európai Unió legnépesebb tagállamában idén, már több, mint 200 halálos kimenetelű vizi tragédiát regisztráltak. Tavaly egész évben 299 fős volt a veszteség. Az áldozatok 90 százaléka őrizetlen folyók, tavak partjáról indult utolsó útjára.

NSZK: sok kamion, kevés sofőr

 NSZK: sok kamion, kevés sofőr Niedersachsen tartomány 550 ezer lakosú fővárosa lesz a házigazdája a szeptember 20-án keződő IAA TRANSPORTATION 2022 elnevezésű nemzetközi vásárnak. A német show standjain a legmodernebb furgonokkal, teherjárművekkel, buszokkal ismerkedhet meg a nagyközönség.

Hogy került Orbán Bracra?

Hogy került Orbán Bracra? A képviselő a repülő jeladójának adatai alapján valószínűsíti, hogy Orbán állami géppel ment a horvát tengerpartra nyaralni, de valami nem stimmel a számításával.

Csubajsz elhagyhatta a szardíniai klinikát

Csubajsz elhagyhatta a szardíniai klinikát Olyan feltételezések is megjelentek, hogy a posztjáról tavasszal lemondó Anatolij Csubajszt megmérgezték, de az orvosok más megbetegedésre gyanakodnak. Az újság értesülései szerint a 67 éves férfi szervezete jól reagált a gyógyszerekre. További orvosi kezelésre Csubajsz Frankfurtba repült.

Átszelték a világ legnagyobb szigetét

Átszelték a világ legnagyobb szigetét A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.

Ókori mozaik a Mozaikban

Ókori mozaik a Mozaikban Lodban, a számára felépített új Mozaik-múzeumban otthonra talált Izraelben a negyedszázada a városban feltárt ókori mozaik - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál hétfőn.

Új környék a Notre-Dame-hoz

Új környék a Notre-Dame-hoz Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.

Hőség elleni hűsölés

Hőség elleni hűsölés Ötödik alkalommal nyitotta meg hűsölő pontját a Bécsi Vöröskereszt az osztrák fővárosban. A klimatizált, ágyakkal is felszerelt helyiségben bárki eltölthet néhány nyugodt órát, amíg szervezete regenerálódik a hőstressztől. A házi kedvencek is elkísérhetik gazdájukat.

Újabb vádemelés Ion Iliescu volt elnök ellen

Újabb vádemelés Ion Iliescu volt elnök ellen Ismét vádat emeltek Ion Iliescu volt román elnök ellen és több magas rangú egykori román katonai vezető ellen a romániai 1989-es forradalom ügyében, miután három évvel ezelőtt a legfelsőbb bíróság szabálytalanságok miatt visszaküldte az ügyet az ügyészséghez.

Jó ötlet Bécsben: Ötletműhely

Jó ötlet Bécsben: Ötletműhely Új platformot hozott létre a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien, ahova minden, a közösségi közlekedés iránt érdeklődő ötletét és véleményét várják. Tarifák és jegytípusok, járatok és útvonalak, digitális szolgáltatások – a Wiener Linient minden érdekli.

Brandenburg: sok a vizibaleset

Brandenburg: sok a vizibaleset Augusztus első napjai 35 fok feletti kánikulával lepték meg Németország legkeletibb régióját. A fővárost körülölelő Brandenburg tartományban a csapadékhiány ellenére is rengeteg tó alkalmas a fürdőzésre. Sajnos e hetekben már számos turista fulladt meg, s az ittasan hajózók is sok galibát okoznak.

Schiphol - Korlátozott forgalom

Schiphol - Korlátozott forgalom Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér szeptemberben és októberben is korlátozza az utasok számát, a következő hónapban naponta legfeljebb 67 500 utas indulhat el, októberben pedig 69 500 lesz a létszámhatár - írta kedden az NLtimes hírportál a légikikötő bejelentésre hivatkozva.

DDR: a kemény márka bája

DDR: a kemény márka bája Ősszel ünnepli Németország az újraegyesítés 32. évfordulóját. Az eggyé olvadáshoz vezető rögös úton sorsdöntő jelentőségű volt az NSZK és az NDK között 1990. július 1-jén létrejött pénzügyi, gazdasági és szociális unió, melynek leglátványosabb eredménye a keletnémet márka "megkeményedése" volt.

További írások a rovatban

Lap tetejére