RSS Feed

Nagyvilág

Kim Ir Szen nem tudott teleportálni

Kim Ir Szen nem tudott teleportálni Az észak-koreai állami média közölt egy riportot, amiben tagadta, hogy Kim Ir Szen képes lett volna teleportálni. Ez újabb jele annak, hogy Kim Dzsongun az elődeit (Kim Ir Szen nagypapát és Kim Dzsongil apukát) igyekszik lehozni az isteni státuszukból.

Csődöt jelentett a Hertz

Csődöt jelentett a Hertz A légiközlekedés és a turizmus leállása miatt hirtelen senki sem bérelt autót, ami néhány hónap alatt földre tudta vinni a világ egyik legnagyobb, patinás autóköcsönzőjét is. Az Amerikában csődvédelmet kérő Hertz, amely 102 éve egy tucatnyi Ford T-modellel kezdve a kölcsönzést, és ami akkora gigacéggé nőtt, aminek 667 ezer kölcsöjárműve és 40 ezer dolgozója van.

Ázsia-Európa tengely

Ázsia-Európa tengely A Felkelő Nap országában, akárcsak Kínától az USA-ig ma is státusz szimbólum, ha valaki megengedheti magának, hogy európai verdával guruljon. 1999-2000-ben a brit Rover 75-ös volt a sztár Japánban, mely típusra jóformán alig emlékszik még valaki. Felejthetetlen viszont Columbo felügyelő (lestrapált) kabriója!

Hindenburg – hátra arc!

Hindenburg – hátra arc! 87 esztendeje két fontos esemény történt a német államfő életében. Egyrészt a hajdani „Generalfeldmarschall” jóváhagyásával akkor lett Adolf Hitler német kancellár. Másrészt anno kapott Berlinben díszpolgárságot. Paul von Hindenburg nem sokáig örvendhetett: 1934 augusztusában ugyanis elhunyt.

48 órát kaptak a szlovákok

48 órát kaptak a szlovákok Az eddigi 24 helyett szerdától (május 27.) már 48 órára lehet külföldre utazni anélkül, hogy negatív koronavírus-tesztet kellene felmutatni, vagy a hazatérés után karanténba kellene vonulni, az intézkedés nyolc országra érvényes – jelentette be kedden, a szakértői tanács ülése után Igor Matovič miniszterelnök.

Henrik, Ottó, Géza

Henrik, Ottó, Géza Éppen ezeregyszázegy esztendő telt el azóta, hogy a szászok és a frank feudális urak egy csoportja I. Henrik néven királlyá választott egy ifjú herceget. Ő előbb a sváb és a bajor hatalmasságokkal vívott sikeres küzdelmet, majd elfoglalta Brandenburg városát.

Reménytelen küzdelem

Reménytelen küzdelem A Szovjetuniót 1941 nyarán lerohanó náci csapatok az első hetek sikerei ellenére hamar megtorpantak: az őszi, téli véres dagonyázást követően Friedrich Wilhelm Ernst Paulus (1890-1957) 6. hadserege ’42 idusán a Donyec-vidék meghódítására tett kísérletet. A németek oldalán olasz, román és magyar katonák is küzdöttek.

Izraeli kibertámadás béníthatott meg egy iráni kikötőt

Izraeli kibertámadás béníthatott meg egy iráni kikötőt Izraeli kibertámadás béníthatta meg a hónap elején az iráni Shíd Radzsía kikötőt - jelentette külföldi forrásokra hivatkozva a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet kedden.A Hormuzi-szorosban, Bandar-Abbász iráni tengerparti városában található kikötő forgalma május 9-én állt le váratlanul. A hajóforgalmat és az áruszállítást összehangoló számítógépes rendszer összeomlott.

Kashoggi családja megbocsátott a gyilkosoknak

Kashoggi családja megbocsátott a gyilkosoknak Jamal Khashoggi fia szerint a család megbocsátott apja gyilkosainak. A szaudi ellenzéki újságírót tavaly októberben gyilkolták meg Isztambul szaudi főkonzulátusán.

Biden felfogadta Hugo Chávez unokáját

Biden felfogadta Hugo Chávez unokáját A demokraták várható elnökjelöltje, Joe Biden kampánycsapata felfogadta a néhai venezuelai diktátor, Hugo Chávez lányunokáját kampánytanácsadónak - jelentette kedden az amerikai ABC televízió. Julie Chávez Rodriguez korábban a demokraták elnökjelöltségéért szintén versenyző Kamala Harris kaliforniai szenátor elnökválasztási kampányának munkatársa volt.

Készülődik a bécsi kultúrszcéna

Készülődik a bécsi kultúrszcéna Javaslatcsomagot dolgozott ki a múzeumok, színházak és egyéb kulturális intézmények biztonságos újraindításához Bécs Városa. Ha a kormány jóváhagyja, az intézkedések már júniusban életbe léphetnek.

Dubai szállodák: szigorú biztonság

Dubai szállodák: szigorú biztonság Szigorú egészségügyi biztonsági intézkedésekkel várják a turistákat az újra megnyitó dubai szállodák

Megbírságolták a román államfőt

Megbírságolták a román államfőt Megsértette a magyar nemzetiségű román állampolgárok emberi méltóságát Klaus Iohannis román államfő, amikor magyar nyelvű köszöntéssel gúnyolódva Erdély kiárusításával vádolta meg szociáldemokrata ellenfeleit - állapította meg szerdai határozatában az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD).

Románia: június 15-én indulhat a turizmus

Románia: június 15-én indulhat a turizmus A román gazdasági miniszter szerint jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy június 15-én indulhat újra Romániában a turizmus, ha addig nem fog ismét növekedni a koronavírus-fertőzöttek száma.

További írások a rovatban

Lap tetejére