RSS Feed

Nagyvilág

Tízmilliárd eurós bevételkiesés

Tízmilliárd eurós bevételkiesés A legjobb esetben is csaknem tízmilliárd euró (3600 milliárd forint) bevételkiesést szenvedhet el a németországi kulturális és kreatív ágazat a koronavírus-járvány miatt egy hétfőn ismertetett kormányzati elemzés szerint.

Kína: vírus után erdőtűz

Kína: vírus után erdőtűz Erdőtűz oltása közben 18 tűzoltó és egy helyi segítő vesztette életét a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban helyi idő szerint kedden hajnalban - jelentette a kínai állami sajtó.

A Mercedes-AMG-HPP is gyárt lélelegeztető készüléket

A Mercedes-AMG-HPP is gyárt lélelegeztető készüléket A Mercedes Forma-1-es csapata is segített angol kutatóknak, hogy egyetlen hét alatt fejlesszenek légzéskönnyítő eszközt az új koronavírustól megbetegedett pácienseknek - adta hírül a BBC hírportálja. A University College London (UCL) mérnökei, az egyetemi klinika és a Mercedes csapata alkotta meg az eszközt, amely lélegeztetőgép nélkül szállít oxigént a tüdőbe.

Hogyan épül meg a Holdon az alapbázis?

Hogyan épül meg a Holdon az alapbázis? A Hold betelepítése olyan problémákat vet fel, mint a magas sugárzás, a szélsőséges hőmérsékletek, a meteoritbombázások veszélye. Emellett logisztikai kérdések is adódnak: hogyan szállítsanak fel a Holdra építőanyagot, ha egyáltalán szükséges - olvasható az EurekAlert.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

Kijárási tilalom Oroszország-szerte?

Kijárási tilalom Oroszország-szerte? Az Oroszországban hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 302-vel nőtt és elérte az 1836 főt. Moszkvában a növekmény 212 fős, itt 1226 fertőzöttet tartanak számon. A halottak száma 9, a gyógyultaké 66. Az egészségügyi minisztérium szerint 32 Covid-19-beteg állapota súlyos.

Koronavírus-ellenszer: vodka és szauna

Koronavírus-ellenszer: vodka és szauna Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfőnek egészen egyedi elképzelései vannak arról, miként lehet felvenni a harcot a koronavírus ellen, írja a Sky News. Tovább zajlik a futballbajnokságuk, egyetlen óvintézkedés történt a mérkőzések előtt: a nézők lázát megmérték a beléptetésnél.

Járvány: elítéltek szabadlábon

Járvány: elítéltek szabadlábon New York állam kormányzója, Andrew Cuomo az Egyesült Államokat is sújtó koronavírus-járvány miatt börtönbüntetésüket töltő elítéltek szabadon bocsátását rendelte el, köztük olyanokét is, akik gyermekeket erőszakoltak meg - jelentette vasárnap este a Breitbart News című portál.

Koronavírus Romániában

Koronavírus Romániában Romániában először ugrott 300 fölé az egy nap alatt ismertté vált új koronavírusos fertőzések száma. A stratégiai kommunikációs törzs vasárnap délben közölt összesítése szerint az elmúlt 24 órában 308 új esetet diagnosztizáltak, és kilenc ember halt meg a fertőzés következtében.

Boris Johnson szigorít

Boris Johnson szigorít Boris Johnson brit kormányfő szigorúbb intézkedéseket helyezett kilátásba a SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedés elleni küzdelemben vasárnap. Németországban a hét utolsó napjára megközelítette a 60 ezret a fertőzöttek száma.

Takarékon a bécsi energiafogyasztás

Takarékon a bécsi energiafogyasztás A kijárási tilalom, a távmunka és egyéb vírusellenes intézkedések az energiafelhasználásra is hatással vannak. A bécsiek fogyasztása húsz százalékkal csökkent és egy új napi rutin látszik kirajzolódni.

Globális óvszerhiány fenyeget

Globális óvszerhiány fenyeget Globális óvszerhiány fenyeget a koronavírus miatt, miután a világ legnagyobb óvszergyártó cégének a járvány miatt le kellett állítania a termelést.Globálisan minden ötödik óvszert a malajziai Karex gyártja, azonban a cég malajziai üzemei egyetlen óvszert sem készítettek az elmúlt tíz nap során, a koronavírus járvány megfékezése miatti kormányzati zárlat következtében.

Spanyolországban néha választani kell

Spanyolországban néha választani kell Spanyolországban 57 786-ra emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 4365-en vesztették életüket. Az egészségügyi és szociális intézményekben továbbra is gondot jelent a védőfelszerelések nagy mennyiségű utánpótlása, Madrid ezért a NATO segítségét kérte. A hullaházakban nincsenek szabad helyek.

Gigantikus büntetés Tokiónak

Gigantikus büntetés Tokiónak Sokáig vonakodtak, de végül három napja bejelentette a NOB, hogy elhalasztják a 2020 nyarára tervezett tokiói olimpiát. A Keió Egyetem egyik tanára, Sirasi Szajuri pedig már meg is becsülte, hogy akár 36 milliárd dolláros (több mint 11 ezer milliárd forintos) kárt is okozhat az országnak a halasztás, írja a CNN.

Sanghajban kinyitnak a mozik

Sanghajban kinyitnak a mozik Sanghaj több mint kétszáz moziját nyitja újra a hétvégén. Egy héttel korábban már több mint 500 filmszínházat nyitottak meg egyéb kínai tartományokban, de Sanghaj az első, a kínai városhierarchiában első szintre sorolt város, melyben megkezdik a nyilvános vetítéseket, miután az új koronavírus-járvány hivatalosan alábbhagyott Kínában

További írások a rovatban

Lap tetejére