RSS Feed

Nagyvilág

Meghalt Walter Bernstein amerikai forgatókönyvíró

Meghalt 101 éves korában Walter Bernstein amerikai forgatókönyvíró, akinek nevéhez számos világsiker - többek között A hét mesterlövész és a Viszontlátásra a pokolban - fűződik.

Joschka nehéz ifjúsága

Joschka nehéz ifjúsága Az 1998 őszén hatalomra került - Gerhard Schröder (SPD) vezette - szociáldemokrata-zöld német kormány egyik legnépszerűbb tagja volt Joseph Martin Fischer. A háború utáni nagy generáció '68-as lázadója 2005 őszéig volt az Európai Unió legnépesebb tagállamának alkancellár-külügyminisztere.

Szerencsés Saar-vidék

Szerencsés Saar-vidék A 83 millió lakosú NSZK több régióját eddig viszonylag megkímélte a Covid-19 járvány. Az elmúlt egy évben például a Franciaországgal szomszédos Saar-vidéken {Saarland} csupán 24 ezer embert teszteltek pozitívan, s közülük 690 fő halt meg. Egészen más a helyzet Északrajna-Vesztfáliában!

27 éve hunyt el Jackie Kennedy

27 éve hunyt el Jackie Kennedy Az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök hajdani hitvese jó félévszázaddal ezelőtt ment feleségül Arisztotle Onasszisz görög hajómágnáshoz. Jackie Kennedyt 2021-ben is a legintelligensebb és legdivatosabb ex First Lady-k között emlegetik. '94 tavaszán hunyt el.

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King Életének 87. évében meghalt Larry King, legendás televíziós műsorvezető – jelentették be hivatalos Twitter-oldalán.

Oroszországban ellenzéki tömegtüntetések kezdődtek

Oroszországban ellenzéki tömegtüntetések kezdődtek Az orosz Távol-Keleten megkezdődtek szombaton az előzetes letartóztatásba helyezett ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij érdekében meghirdetett, nem engedélyezett országos tüntetések, és megindult a résztvevők elleni hatósági fellépés is.

Felhő nélküli jupiterszerű bolygót találtak csillagászok

Felhő nélküli jupiterszerű bolygót találtak csillagászok Előszőr bukkantak olyan jupiterszerű bolygóra amerikai csillagászok, amelynek megfigyelhető légkörében nincs felhő vagy ködpára.

1990: a DDR végnapjai

 1990: a DDR végnapjai Jó harminc esztendő telt el a német újraegyesítés óta! 2004 májusáig a hajdani NDK volt az egyetlen korábbi szocialista állam, mely (beolvadva az NSZK-ba) az EU tagjaként bontogathatta szárnyait. A 90-es évek 4,8 milliós rekord munkanélkülisége 2021-ben (2,7 millió) már nem fenyeget.

Idén elmarad a riói karnevál

Idén elmarad a riói karnevál Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt - jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.

Az USA első női alelnökéről már itt az első könyv

Az USA első női alelnökéről már itt az első könyv Novemberben az Egyesült Államok első színesbőrű, női alelnökévé választották a bevándorlócsaládból származó Kamala Harrist. A róla szóló könyv, Kamala útja címmel éppen január 20-án, az elnöki beiktatás napján jelent meg Magyarországon.

Felújítás helyett lebontás vár a San Siróra

Felújítás helyett lebontás vár a San Siróra Minden jel szerint teljesen lebontják Milánó világhírű futballstadionját, a San Sirót, amelynek a helyén felépülő új létesítményben tartják majd meg a 2026-os téli olimpia nyitóünnepségét.

Zárlathosszabbítás Izraelben

Zárlathosszabbítás Izraelben Izraelben a kormány tíz nappal meghosszabbította a szigorú zárlatot a koronavírus-járvány mérséklése érdekében - jelentette a helyi média szerdán. "Azt tesszük, amit a rabbik mondanak. Nem teszünk fel kérdéseket."

Kína: havi 200-250 Bentley vevő

Kína: havi 200-250 Bentley vevő A Bentley Motors Ltd. a 20. század végén lett a német Volkswagen AG. leányvállalata. Tavaly növelte eladásait a luxus kocsikra specializálódott cég, noha az Európai Unióban és a Közel-Keleten megcsappant az érdeklődés a 8 és 12 hengeres modellek iránt.

Arcok Európából: a Kreml fődiplomatája

Arcok Európából: a Kreml fődiplomatája A rendszerváltás idején hunyt el a hajdani Szovjetunió legendás profija, Szergej Lavrov híres elődje. Andrej Andrejevics Gromiko (1909-1989) több történelmi korszakot érintő külpolitikusi pályafutása a sztálinizmustól a gorbacsovi reformkísérletig ívelt.

További írások a rovatban

Lap tetejére