RSS Feed

Nagyvilág

Több mint 590 millió Covid-igazolvány

Több mint 590 millió Covid-igazolvány Az Európai Unióban több mint 591 millió példányban állították ki ez idáig a koronavírus-járvány elleni védettséget igazolni hivatott, digitális Covid-igazolványt, négy kontinens 43 országa csatlakozott már az uniós rendszerhez - közölte hétfőn Brüsszelben az Európai Bizottság.

Bécs: cirkuszban is oltanak

Bécs: cirkuszban is oltanak Július eleje óta csaknem 140 ezer embert oltottak be Bécsben Covid19 ellen, 50 százalékukat valamilyen előzetes regisztrációt nem igénylő mobil oltóponton. „Az oltás megy az emberekhez” módszerrel a nyár folyamán 13,1 százalékkal tudták növelni a beoltottak számát. Szeptemberben megkezdték a harmadik oltások beadását is.

1971 – Brandt Béke Nobel-díja

1971 – Brandt Béke Nobel-díja A náci terror elől húsz esztendősen Norvégiába emigrált szociáldemokrata újságíró csak 1948-ban kapta vissza német állampolgárságát. A későbbi bonni kancellár politikai karrierjének fontos állomása volt West-Berlin. Willy Brandt, illegalitásban használt nevén vált nemzetközi hírűvé.

Jön Marine Le Pen

Jön Marine Le Pen A szélsőjobboldali Marine Le Pen francia elnökjelölt október 25-26-án Magyarországra látogat, hogy találkozzon Orbán Viktor miniszterelnökkel – írta meg a franceinfo.

Törökország a szíriai kurdok ellen

Törökország a szíriai kurdok ellen Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán Ankarában ismét határozott fellépést helyezett kilátásba a Törökország által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milíciával szemben, amely ellen az elmúlt években már hadműveleteket is indított az arab országban.

A Német és az Osztrák Császárság összeomlása

A Német és az Osztrák Császárság összeomlása Az 1871-ben megszületett Német Birodalomban a századfordulón kapott kancellári kinevezést Fürst Bernhard von Bülow, az Otto von Bismarck {1815-1898} utáni harmadik kormányfő. 1909-ben tőle vette át a stafétabotot a szintén pártonkívüli – száz éve elhunyt – Theobald von Bethmann Hollweg.

Churchill, Hitler és a többiek

Churchill, Hitler és a többiek Londonban egy évszázada lett gyarmatügyi miniszter Churchill. Hitler számára is fontos év volt 1921! Azon a nyáron választották meg a náci párt (NSDAP) vezetőjévé. A berlini Führer két tucat esztendei szereplése nyomán '45-ben romokban hevert Európa.

A magyar költő igazsága

A magyar költő igazsága József Attilától már régen tudjuk, hogy „a mosónők korán halnak”. Így nem meglepő azon friss német kutatások eredménye, mely szerint a hivatalnokok jóval tovább élnek, mint a melósok. Más téma, hogy Brazíliától Indiáig és Itáliától Magyarországig aratott a Covid-halál tavaly és 2021 első felében.

Dubai, az arab álom

Dubai, az arab álom Az Egyesült Arab Emírségek tizedik éve megőrzi első helyét az arab fiatalok kedvenc lakóhelyeként. E fiatalok fele azt is szeretné, ha országaik utánoznák az Egyesült Arab Emírségeket. Az Egyesült Arab Emírségek továbbra is a tizedik éve a legjobb választás az arab fiatalok számára - derül ki az éves Asda'a BCW Arab Youth Survey 13. kiadásából.

Paktumok és pofonok

Paktumok és pofonok Nyáron volt nyolcvan esztendeje, hogy a hitleri seregek lerohanták a Szovjetuniót. Mint emlékezetes a közelmúltban nem fogadta tapsviharral Oroszországban a moziközönség a Sztálin halála című, brit-francia szatírát. A 68 éve elhunyt moszkvai vezérrel 1939-ben lepaktáló német Führer Mein Kampf-ja bezzeg jól fogy a könyvesboltokban.

Nincs több ingyenes gyorsteszt

Nincs több ingyenes gyorsteszt Megszüntették hétfőtől Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) gyorsteszt-szolgáltatás ingyenességét, az intézkedéstől az oltási hajlandóság növekedését várják.

Étteremautomata Bécsben

Étteremautomata Bécsben Mostantól a bécsiek a nap bármely szakában, várakozás nélkül juthatnak minőségi vendéglői koszthoz az osztrák főváros első étteremautomatájából, a Foodie Fridge-ből. A kínálatban mintegy háromszáz thai, spanyol, olasz és osztrák étel, desszertek és italok találhatók.

Összeomlott egy hétemeletes ház Georgiában

Összeomlott egy hétemeletes ház Georgiában Összeomlott egy hétemeletes lakóház Georgiában, a Fekete-tenger partján fekvő Batumiban, a szerencsétlenségben legkevesebb öt ember, köztük két gyerek meghalt - tudatták szombaton a helyi hatóságok.

Lépcsőzetes munkakezdést rendeltek el Bukarestben

Lépcsőzetes munkakezdést rendeltek el Bukarestben Csendőrökre bízták a távolságtartási és maszkviselési kötelezettség betartásának ellenőrzését, és elrendelték a lépcsőzetes munkakezdést szombaton Bukarestben, ahol Romániában a legtöbb ember fertőződött meg koronavírussal az utóbbi időszakban.

További írások a rovatban

Lap tetejére