RSS Feed

Nagyvilág

Egy világítótorony viszontagságai..!

Egy világítótorony viszontagságai..! Megnyugodtam Spanyolország sem “százas” (444). Az történt, hogy volt egy elhagyatott, kívül belül kopott világítótorony valahol Cantabria tartomány végtelen tengerpartján. Amit a saját stílusában mindenféle geometriai figurákkal különlegesre festett egy világhírű mester Okuda San Miguel (39).

Schumacher soha nem fog meggyógyulni..?

Schumacher soha nem fog meggyógyulni..? Michael Schumacher egy idegsebész szerint sajnos soha nem fog meggyógyulni. A svájci Dr Erich Riederer azt nyilatkozta, hogy szerinte akkor történt a baj, amikor késlekedtek megoperálni a Forma-1 világbajnokot a francia alpokban történt szerencsétlen síbaleset után.

A világjárvány miatt került bajba a híres New York-i múzeum

A világjárvány miatt került bajba a híres New York-i múzeum Kénytelen elárverezni több műtárgyát a Brooklyn Múzeum, mert a koronavírus-járvány miatt olyan nehéz anyagi helyzetbe került, hogy nem tudja máshogy biztosítani a fennmaradását.

A sonkakagyló kihalása miatt aggódnak a horvátok

A sonkakagyló kihalása miatt aggódnak a horvátok A nagy sonkakagyló (Pinna nobilis), a Földközi-tenger legnagyobb kagylójának kihalása miatt adtak hangot aggodalmuknak horvát tengerbiológusok egy Krk szigetén tartott szakmai fórumon.

Hamburg: Merkel szülővárosa

Hamburg: Merkel szülővárosa Németország második legnépesebb metropolisza már a középkorban is lüktető életű kereskedelmi, pénzügyi központ volt. Azt talán nem mindenki tudja, hogy Hamburg 1945 után két kormányfőt is adott az NSZK-nak. A fiatalabbik e nyáron ünnepelte 66. születésnapját!

Ingyenes "oltóvillamos" Bécsben

Ingyenes "oltóvillamos" Bécsben Október 1-től jövő márciusig minden polgára számára ingyenesen hozzáférhetővé teszi az influenzaoltást Bécs Városa. Ehhez csupán időpontfoglalás szükséges, az injekciót a háziorvosnál, ambulanciákon, az erre kijelölt utcákon és még egy "oltóvillamoson" is be lehet adatni.

Járvány: Szlovénia ismét szigorít

Járvány: Szlovénia ismét szigorít - A fertőzöttek számának növekedése miatt Szlovénia újabb szigorításokat vezet be a járvány megfékezésére: kötelező lesz a maszk viselése zárt és nyitott térben egyaránt, valamint az iskolákban 7. osztálytól felfelé, továbbá hőmérsékletet kell mérni a munkahelyeken, és a szórakozóhelyeknek 22 órakor be kell zárniuk.

Vírusteszten esett át az ukrán pátriárka

Vírusteszten esett át az ukrán pátriárka Negatív lett a korábban koronavírussal megfertőződött és megbetegedett Filaret ukrán tiszteletbeli ortodox pátriárka tesztje - hozta nyilvánosságra az általa vezetett egyházi "szárny" szerdán honlapján.

Oroszország 100 millió dózis vakcinát szállít Indiába

Oroszország 100 millió dózis vakcinát szállít Indiába Százmillió dózis, az új koronavírus-fertőzés megelőzését szolgáló Szputnyik V vakcinát szállít Oroszország Indiának - közölte szerdán az orosz oltóanyagok kidolgozását finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Észak-Koreával a kulisszák mögött

Észak-Koreával a kulisszák mögött A kulisszák mögött folytatódnak a tárgyalások Észak-Koreával - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az Atlanti Tanács rendezvényén kedden Washingtonban.

Sport: háború és béke

 Sport: háború és béke Szeptember 18.-án a bajnok FC Bayern és a Schalke 04 csapatának rangadójával startol a 2020/21-es első osztályú német labdarúgó szezon. A péntek esti stoplis csata küszöbén – megannyi lefújt nemzetközi sportesemény kapcsán – vessünk egy pillantást a múltba!

Ulbricht építette, a nép ledöntötte

Ulbricht építette, a nép ledöntötte Októberben elején köszönti Németország az újraegyesítés három évtizedes jubileumát. A Berlint kettészelő fal 1989-es „megrepedése” után szűk egy esztendő kellett csupán ahhoz, hogy az NDK eltűnjön a térképekről. Múltidézés.

Maszkviselés: Bécs szigorítana

Maszkviselés: Bécs szigorítana Az orvosi válságstáb ajánlásainak megfelelően szigorúbb maszkviselést javasol Michael Ludwig (képünkön), Bécs polgármestere. A bárpultnál is maszkot kellene viselni és azt az éttermekben is csak az asztalnál lehetne levenni. A tesztelés továbbra is kiemelt fontosságú, augusztusban Bécsben naponta átlagosan 4.300 tesztet végeztek el.

Veszélyhelyzet Romániában

Veszélyhelyzet Romániában A román kormány szeptember 15-től újabb 30 napra meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt május közepén elrendelt, azóta kétszer meghosszabbított veszélyhelyzetet.

További írások a rovatban

Lap tetejére