RSS Feed

Nagyvilág

Ki ölte meg Kennedyt és Malcolm X-et?

Ki ölte meg Kennedyt és Malcolm X-et? Most már nemcsak J-F. Kennedy gyilkosát kutatják, hanem az 1965-ben több száz híve szeme láttára lelőtt Malcolm X amerikai imám és emberi jogi aktivista, a polgárjogi mozgalom ikonikus alakjának merénylőjét is. A következő évben elítéltek három fiatal fekete férfit a gyilkosság miatt, de egy dokumentumfilm szerint a nyomozók számos hibát elkötve futni hagyták a valódi tettest.

Klinsmann lelépett, a Tesla is

Klinsmann lelépett, a Tesla is Jürgen Klinsmann váratlan távozása nem csupán sportszakmai, de anyagi szempontból is bizonytalan helyzetet teremtett a Hertha BSC számára.A Hertha Berlin új befektetője megváltónak jött, de a klub vesztét is okozhatta pusztán azzal, hogy Jürgen Klinsmannt behozta az egyesület vérkeringésébe. A német edzőt ugyanis ismerik Amerikában, miután ott is dolgozott évekig.

Putyin rákérdezett Zelenszkijnél

Putyin rákérdezett Zelenszkijnél Vlagyimir Putyin orosz elnök nyíltan rákérdezett ukrán hivatali partnerénél, Volodimir Zelenszkijnél arra, hogy Kijev hajlandó-e végrehajtani a délkelet-ukrajnai válság rendezéséről megkötött minszki megállapodásokat - közölte a Kreml sajtóosztálya pénteken a két vezető között lezajlott telefonbeszélgetésről.

Groupe Renault - Volt jobb éve is

Groupe Renault - Volt jobb éve is Az előző évinél alacsonyabb bevétel mellett a Nissan eredményének romlása és a kínai eladások csökkenése miatt nyereségromlással zárta a tavalyi évet a Renault csoport, holott Európában növelte eladásait, a Dacia márka pedig értékesítési rekordot döntött.

Jegesmedvebocs Schhönbrunnban

Jegesmedvebocs Schhönbrunnban Kiállta a próbát a Schönbrunni Állatkert fiatal jegesmedvéje: a bemutatkozó „sajtótájékoztatója” után már a nagyközönség is élőben láthatja a kis apróságot.

Törökország lehet a koronavírus gazdasági nyertese

Törökország  lehet a koronavírus gazdasági nyertese A koronavírus miatt Kína ipari termelésének nagy része áll, kérdéses mikor indulhat újra. Közben elkezdtek szállingózni a hírek az európai gyártóktól, hogy komoly alkatrészhiányok alakulhatnak ki heteken belül, ha nem normalizálódik a helyzet. Európa ipara túlságosan függ Kínától, a beszállítói láncot diverzifikáltabbá kell tenni.

Megtorpant a német gazdaság

Megtorpant a német gazdaság A várt szerény mértékű növekedés helyett nem változott az előző negyedévihez képest a német bruttó hazai termék a negyedik negyedévben a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken publikált jelentése alapján.

Változnak az uniós támogatások

Változnak az uniós támogatások Jelentős változásokra kell felkészülniük a gazdálkodóknak az új európai uniós támogatási időszakban, és azt már most biztosra vehetik a termelők, hogy csak akkor juthatnak majd területalapú támogatáshoz, ha eleget tesznek a környezeti szempontból előnyös gazdálkodás feltételeinek - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Trump álljon le a Twitterrel!

Trump álljon le a Twitterrel! William Barr amerikai igazságügyi miniszter csütörtök este egy tévéinterjúban azt javasolta Donald Trump elnöknek, hogy álljon le a Twitter-bejegyzésekkel. Az ABC televízió esti híradójának nyilatkozva Barr hangsúlyozta, hogy Donald Trump egyáltalán meg sem kísérelte a beavatkozást a korábbi tanácsadója, Roger Stone ellen folyó perben.

Szemléletváltást szeretne az MLSZ

Szemléletváltást szeretne az MLSZ A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szemléletváltást szeretne elérni a hazai futballban, ennek részét képezik azok az elnökségi döntések, amelyek a hazai és a fiatal játékosok szerepeltetésének elismerésére, valamint a klubok bértömeg szabályozására vonatkoznak.

Turizmus a Brexit után

Turizmus a Brexit után A pozsonyi Új Szó Online elemzést készített arról, hogyan befolyásolja a turizmust Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból. A lap szerint egyelőre nem lesznek nagy változások, de ez csak ideiglenes állapot.

Megépül az angliai nagysebességű vasút

Megépül az angliai nagysebességű vasút Az első angliai nagysebességű vasúti hálózat megépítéséről döntött a brit kormány. A döntést, amelyet évekig tartó éles vita előzött meg, Boris Johnson miniszterelnök jelentette be kedd délután a londoni alsóházban.

Harc, szex, muzsika

Harc, szex, muzsika Az öreg kontinensen 102 esztendeje csendesedtek el a fegyverek. Több éves sárdagasztás, vérontás, aztán területvesztés, a K. und. K. Monarchia és a német császárság, a cári Oroszország (forradalmi) összeomlása lett az 1914-től 1918-ig tartó „villám” akció vége.

Európai Szén- és Acélközösség – szilárd alap?

Európai Szén- és Acélközösség – szilárd alap? 2020-ban - a Brexit küszöbén? - 28 tagállama van az Európai Uniónak. Hazánk 2004 májusában csatlakozott az EU-hoz. Túl egy pénzügyi, gazdasági válságon, s számos kisebb-nagyobb krízisen, meg az EP választáson, Brüsszel és Budapest kapcsolatán volna mit javítani.

További írások a rovatban

Lap tetejére