RSS Feed

Nagyvilág

Biden végre enyhít a Kuba elleni szankciókon

Biden végre enyhít a Kuba elleni szankciókon Az Egyesült Államok külügyminisztériuma bejelentette, hogy enyhít több, Kubával szembeni szankción, hogy megkönnyítse a családegyesítéseket. Ned Price amerikai külügyi szóvivő közleménye szerint a Biden-kormány ismét életbe lépteti a 2007-ben megalkotott Kubai Családegyesítési (CFRP) programot, felgyorsítja a vízumkérelmek feldolgozását.

Megműthették Putyint a győzelem napi beszéde után

Megműthették Putyint a győzelem napi beszéde után Az egyik nagy múltú olasz napilap, a La Stampa értesülései szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök rákos, és az elmúlt napokban sürgősen meg kellett műteni. Az elnöknek állítólag vérrákja van, és a múlt hétfői győzelmi napi beszéde után éjjel, rossz egészségi állapotban szállították kórházba – írta a portfolio.hu.

NSZK: éledező turizmus

NSZK: éledező turizmus Közép-Európa legnépesebb települése Berlin. 2022 eddig eltelt időszakában még félannyi vendéget sem regisztráltak a német fővárosban, mint 2019 hasonló periódusában. Az idegenforgalmi szakemberek – a szálloda foglalások alapján – úgy látják, hogy májusban, júniusban kaphat igazi lendületet a turizmus.

Emléktáblát avattak Arany Jánosnak Montgomeryben

Emléktáblát avattak Arany Jánosnak Montgomeryben Emléktáblát avattak Arany Jánosnak a walesi Montgomery városában, amelyet a költő A walesi bárdok című híres balladájában örökített meg.

Mallorca: halálos tavasz

Mallorca: halálos tavasz Így májusban 25-30 fok körüli nappali hőmérséklettel csábítja a vakációzni vágyókat a Spanyolországhoz tartozó Baleárok. E hetekben már a klubok is kinyithattak és seregnyi szálloda, étterem várja a külföldi turistákat. Van bőven dolguk a mentősöknek és a rendfenntartóknak.

Idősek sörfőzdéje Bécsben

Idősek sörfőzdéje Bécsben Terápiás céllal sörfőzdét nyitottak egy bécsi idősek otthonában. A lakóknak nemcsak jó szórakozás a sörfőzés, de az egészségükre is jó hatással van. Az itt készült söröket – Oma és Opa – más nyugdíjasotthonok lakói is megvásárolhatják.

Monarchia kontra köztársaság

Monarchia kontra köztársaság Májusban már rengeteg a külföldi turista Dél-Európában. Ez igaz a Portugál Köztársaságra is, ahol anno csak az 1755-ös lisszaboni földrengés hagyott olyan maradandó nyomokat a helybeliek emlékezetében, mint a monarchia megdöntését követő korszak.

Egy fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben

Egy fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben Legalább 10 ember meghalt, amikor egy golyóálló mellényt viselő fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben a New York állambeli Buffalóban - jelentette szombaton az amerikai sajtó.

Drágul a sör is

Drágul a sör is Tavasztól 10-30 százalékkal zsebbe vágóbb a dinom-dánom Németországban – derült ki Stefan Fritsche friss nyilatkozatából. A Berlin-brandenburgi Sörfőzők Szövetségének frontembere szerint az NSZK más régióiban is tarthatatlanok a korábbi árak.

Duna-parti história

Duna-parti história A három városrész – régen tervezett – egyesüléséből 1873-ban született meg Budapest. Az öreg kontinens legszebb fekvésű metropoliszai között emlegetett Duna-parti település lakóinak száma az 1890-es években lépte át a félmilliót. A közlekedés és a turizmus is fellendült: többek közt a 126 esztendővel ezelőtti millenniumi ünnepségsorozatnak hála.

Meck-Pom: kevés a rendőr

Meck-Pom: kevés a rendőr Kelet-Németország gyéren lakott csücskében, Mecklenburg-Előpomerániában 2020-hoz képest tavaly annak ellenére mérséklődött a bűncselekmények száma, hogy komoly rendőr hiány van. A Balti-tengernél elterülő régióban 330 egyenruhásra lenne pluszban szükség!

Jelentős az LNG ökológiai lábnyoma

Jelentős az LNG ökológiai lábnyoma A cseppfolyósított földgáz jelentős ökológiai lábnyomáról, drága és veszélyes szállításáról, beszerzésének problémáiról közölt cikket a szombati Magyar Nemzet.

Citromos trifle a brit uralkodó platinajubileumi desszertje

Citromos trifle a brit uralkodó platinajubileumi desszertje Piskótatekercsekkel gazdagított citromos trifle lett II. Erzsébet királynő hivatalos platinajubileumi desszertje. Az országos receptverseny a brit uralkodó trónra lépésének 70. évfordulójára rendezett ünnepségsorozat egyik kiemelkedő eseménye volt.

A császárné titkai

A császárné titkai Már 155 esztendeje a Kiegyezésnek. Ez nyitotta meg az utat ahhoz, hogy az osztrák uralkodót, magyar királlyá koronázzák 1867-ben. Ez természetesen Ferenc Jóska hitvesét is érintette, akinek Schönbrunntól Funchalig szerte a világban találhatók szobrai, emlékhelyei. A 61 évesen meggyilkolt egykori osztrák császárné, s magyar, cseh királyné Elisabeth halhatatlan.

További írások a rovatban

Lap tetejére