RSS Feed

Friss

Orbán: Magyarország mindenek előtt (3. rész)

Azt is mondta a kormányfő, hogy 2020-ban és utána is erőinket a munkahelyek megőrzésére kell fordítanunk, a munkahelyeket egyszerre kell megőrizni és korszerűsíteni, mert ha munka van, minden van. Orbán Viktor kifejtette: az európai gazdaság, azon belül is leginkább az eurózóna térsége, egyszerűen megállt, és a magyar áruk 85 százaléka éppen ezekbe az országokba irányul.

Orbán: Magyarország mindenek előtt (2. rész)

A sérülékeny csoportokat, fiatalokat, 50 év felettieket, gyermeket vállaló nőket, alacsonyan képzetteket sikerült munkához juttatni. A bérek is megindultak felfelé, a minimálbér és a garantált bérminimum értéke megduplázódott, 2019-ben minden idők legtöbb beruházásáról született döntés, és tavaly megdőltek az exportrekordok is.

Orbán: Magyarország mindenek előtt

Magyarország mindenek előtt - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében, amelyben egyebek mellett arról is beszélt: a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el, 2020 és 2021 pedig az országépítés folytatása lesz.

A kínai befolyástól félti Európát Soros

A kínai befolyástól félti Európát Soros Sem az európai közvélemény, sem az európai politikai és üzleti vezetők nem értik meg, mekkora fenyegetést jelent a számukra Hszi Csin-ping Kínája – írja a Project Syndicate-en megjent írásában Soros György. A magyar származású üzletember a kínai elnököt olyan diktátornak nevezi, aki a legújabb csúcstechnológiát felhasználva igyekszik totális ellenőrzést gyakorolni a kínai társadalom felett.

Kiemelkedő év a budapesti turizmusban

Kiemelkedő év volt a tavalyi a budapesti turizmusban, aminek az utolsó negyedév jelentős lökést adott - közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) az MTI-vel.A szálláshelyi árbevételek kétszámjegyű bővülést mutatnak, ami ösztönzőleg hat a szállodapiaci befektetőkre.

A jövő héten is sok lesz a napsütés

A jövő héten is sok lesz a napsütés, de olykor esőre, a hegyekben hózáporra is készülni kell. Emellett ismét többször lesz erős, néhol viharos a szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

A hazatérés napjára emlékeztek Somoskőújfalun

A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától való visszacsatolás 96. évfordulójára emlékeztek vasárnap a Nógrád megyei Somoskőújfalun. Somoskőújfalu és Somoskő a trianoni döntés következtében négy évig volt a szomszéd állam része.

A hajó megállt, a vírus nem

A hajó megállt, a vírus nem Megállíthatatlannak tűnik a Covid-19 járványt okozó koronavírus terjedése a Jokohamánál vesztegzár alá helyezett Diamond Princess tengerjárón. A luxushajón a a japán egészségügyi miniszter vasárnapi bejelentése szerint 70 új fertőzöttet regisztráltak az előző naphoz képest.„A jelen pillanatig 1219 ember szűrését végeztük el, és 355 esetben lett a lelet pozitív” – jelentette beKato Katszunobo.

Hazamehettek a vuhani magyarok a kórházból

Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap az MTI-vel.

Mi kell a további felminősítéshez?

Vannak még feladatok a magyar államadós-osztályzat további felminősítéséhez, így például az államadósság szintjének további csökkentése - mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Szlovén wellnesskomplexumot vett a magyar állam

Wellness-szállókomplexumot vásárolhat a magyar állam Szlovéniában, írtuk 2018-ban, a szlovén wellnesskomplexumra már elköltött az állam 150 milliót, írtuk 2019-ben, a magyar állam "mintegy kilencmillió euróért megvásárolta a Sava Turizem Rt.-hez tartozó termálvizes turisztikai létesítményt Lendván" - írta néhány napja a Népújság nevű helyi lap.

Bayer Zsolt visszalőne

Bayer Zsolt visszalőne Korábbi fenyegetését beváltva a tényújságírással kísérletezik Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet Fidesz-tag munkatársa. Igaz, ezt egy egyelőre egy inkább a publicisztikai műfajba sorolható nyílt levélben hozta a közönség tudomására, az írást V. Naszályi Márta I. kerületi polgármesternek címezte. Ja, a legjobb védekezés a támadás, bár a nevetséges bérleti díjat semmi sem írja felül.Talán inkább hallgatna és fizetne -többet.

Az új NAT nem is alaptanterv

Az új NAT nem felel meg az alaptanterv műfaji követelményeinek, nem ad lehetőséget a különböző típusú kerettantervek készítésének, tehát nem felel meg a jogi szabályozás elvárásainak – állítja a Magyar Földrajzi Társaság.

Dunaújvárosban és környékén választanak

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, a tisztségért hatan indulnak. A választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatják be szavazatukat.

További írások a rovatban

Lap tetejére