RSS Feed

Friss

Befuccsolt Orbánék nagy terve

Befuccsolt Orbánék nagy terve Egy évvel a viharos kilépés után újra közeledne az Európai Néppárthoz (EPP) a Fidesz. Erre utal legalábbis, hogy Orbán Viktor áldását adta Navracsics Tibor frakcióváltására, aki a KDNP tagjaként sokkal jobban rálát majd az EPP belső ügyeire. A teljes békülés kizárt, miközben az ukrajnai háború óta a többi európai pártcsalád sem tülekedik a magyar kormánypárt barátságáért.

Leclerc volt a leggyorsabb

Charles Leclerc érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj szombati szabadedzésén, amely félórás csúszással kezdődött az időjárási körülmények miatt.

Az üzbég kapcsolat

Ipari és hadiipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt szombaton Zalaegerszegen a technológiai és ipari miniszter és az üzbég miniszterelnök-helyettes, akik megtekintették a járműipari tesztpályát és a Rheinmetall harcjárműgyárát is.

Újabb orosz cégvezető rejtélyes halála

Pavel Pcselnyikov a sokadik olyan orosz cégvezető, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét. Az 52 éves férfira moszkvai otthonában találtak rá holtan, a testén lőtt sebekkel. A hatóságok ennek ellenére azt állítják, hogy az áldozat öngyilkos lett.

Ma kezdődik a 15. Nemzeti Vágta

Az idén 15 éves lovas versenysorozatot szombaton és vasárnap rendezik a Hősök terén kialakított pályán. A szombati program az előfutamok után történelmi lovasgálával, kocsitoló versennyel folytatódik, este a különleges szilvásváradi méneshajtást követheti figyelemmel a közönség.

Elindult a Tűzifaprogram országon belüli átcsoportosítása

Elindult a Tűzifaprogram országon belüli átcsoportosítása - jelentette be közösségi oldalára szombaton feltöltött videójában az agrárminiszter. A videóhoz Nagy István azt írta: nagyon nagy az érdeklődés a Tűzifaprogram iránt, ezért az állami erdészetek az erdőkben gazdagabb vidékekről faanyagot szállítanak át oda, ahol kevesebb az erdő vagy többen élnek.

14 ezren érkeztek Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 7534-en léptek be pénteken Magyarországra, a román-magyar szakaszon belépők közül pedig 6505-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

Nyomoznak a Szilágyi ügyben

Nyomoznak a Szilágyi ügyben Feljelentést tett a Fővárosi Törvényszék, miután Szilágyi Liliána az első tárgyalási napon részletes vallomást tett arról, hogyan bántalmazta apja, Szilágyi Zoltán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kapcsolati erőszak gyanúja miatt rendelt el nyomozást – írja a Telex. Szilágyi Liliána testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolja édesapját, aki pedig becsületsértés vádjával jelentette fel.

Fotókiállítás a 110 éve született Habsburg Ottóról

A 110 éve született utolsó magyar trónörökösről, Habsburg Ottó életéről és munkásságáról nyílt fotókiállítás pénteken a Várkert Bazárban.

Stoltenberg a megszállt ukrán területek annektálásáról

Oroszország legutóbbi intézkedései, a megszállt ukrán területek annektálása a konfliktus kezdete óta a legsúlyosabb lépés a feszültség fokozásának irányában - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Kijev NATO-tagságért folyamodik

Kijev NATO-tagságért folyamodik Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette pénteken, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz. Erről az ukrán államfő hivatalos honlapján és a közösségi oldalain tájékoztatta a közvéleményt

Brisbane 2032 - Fürjes Balázs is szerepet kapott

Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba - derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből. A bizottságot Kirsty Coventry, Zimbabwe sportminisztere, korábbi olimpiai és világbajnok úszó vezeti

Bezárnak 35 budapesti postát

Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta. A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek - közölte a vállalat pénteken.

A Pick Szeged Zrt. üzemet épít

Elkezdődött a Pick Szeged Zrt. új szalámiüzemének építése Szegeden a Szabadkai úton - közölte a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég vezérigazgatója pénteken. Takács István, az alapító, Pick Márk húsüzeme megnyitásának 135. évfordulója alkalmából állított emléktábla avatásán azt mondta, a kapacitásbővítést a Pick Szeged Zrt. termékei iránti megnövekedett kereslet tette szükségessé.

További írások a rovatban

Lap tetejére