RSS Feed

Friss

Wimbledon árnyékában

Wimbledon árnyékában Amíg a profi teniszezők a wimbledoni Grand Slam torna másnapi mérkőzéseire készültek, a közéleti személyek a 46. alkalommal megrendezett Tisztelt Ász! tenisztornán versenyeztek.A wimbledoni füves pályás ATP verseny főtáblás küzdelmei előtti napon rendezte meg a Tisztelt Ász! tenisztornát a Parlament SE és a HGS PR Ügynökség.

Hőség: átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól

Emelkedik a Covid-fertőzöttek száma

Emelkedik a Covid-fertőzöttek száma 21 áldozatról, 3042 új fertőzöttről számolnak be a vírusjelentések,s nő a kórházakban fekvő fertőzöttek száma is. Kórházban jelenleg 233 koronavírusos beteget ápolnak, 36-tal többet, mint egy hete. Közülük öten vannak lélegeztetőgépen, a múlt hetinél eggyel kevesebben.

Életet mentettek a BvOP munkatársai

2022. július 28-án a BvOP speciális műveleti egységének tagjai egy továbbképzésről igyekeztek vissza szolgálati helyükre, amikor észlelték, hogy Budapesten, a X. kerület Újhegyi út és a Harmat utca kereszteződésében három gépjármű összeütközött, az egyik autó felborult.

Kómában tartják a súlyosan megsérült táncosnőt

A 26 éves nőt az orvosai kómában tartják. Koponyáján már elvégezték a szükséges beavatkozásokat, és ha kiderül, hogy ezek sikerrel jártak, következik a gerincműtét. Ettől függ, hogy lábra állhat-e még valaha, ha ugyanis kudarccal végződik a beavatkozás, az Operettszínház balerinája mindkét lábára lebénulhat.

Pénzbüntetés az Óbudai Zsinagógában rongáló férfinak

Garázdaság miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélték azt a 39 éves férfit, aki betört és rongált az óbudai zsinagógában, mert nem tudta felhívni a barátnőjét, aki ott dolgozott.

MTA: rekordszámú kutatónő az új doktorok között

MTA: rekordszámú kutatónő az új doktorok között Nyolcvan kutató, köztük rekordszámú nő vehette át kedden Budapesten a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) tartott ünnepségen az MTA doktora címet - tájékoztatta az Akadémia az MTI-t. Az MTA doktora címet az Akadémia annak ítélheti oda, aki az általa művelt tudományterületet eredeti tudományos eredményekkel gyarapította, és kiemelkedő kutatói munkásságot fejt ki.

Öt borsodi településen választanak polgármestert

Borsod-Abaúj-Zemplén megye öt településén választanak polgármestert a vasárnapi időközi szavazáson, a korábbi vezető lemondása, illetve halálesetek miatt.

Kreml: Kijev véget vethetne a harcoknak

Az ukrajnai harcok még a nap lejártáig véget érhetnének, ha Kijev fegyverletételre utasítaná a "nacionalistákat" - közölte kedden újságírókkal Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Hőség: vízosztás és párakapuk

Hőség: vízosztás és párakapuk A hőség miatt országszerte vízosztásokkal, párakapuk felállításával igyekeznek védeni a lakosságot az önkormányzatok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban tovább fokozódik a kánikula, csütörtökön és pénteken 40 Celsius-fok közeli maximumok is lehetnek, többfelé hajnalban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

Hollandia - Eutanázia 12 év alatt

A holland egészségügyi minisztérium engedélyezné az eutanázia végrehajtását 12 év alatti, elviselhetetlen fájdalommal küszködő, halálos betegségben szenvedő gyermekeken is - írta kedden az NlTimes hírportál. A világon elsőként Hollandiában legalizálták az eutanáziát 2002-ben.

Előbb kezdődött meg a nyári betakarítás

Országosan is megkezdődött az aratás, az extrém meleg időjárás különös figyelmet igényel a gazdálkodóktól - közölte keddi pénteki közleményében Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető kiemelte, az idén korábban kezdődött a kalászosok betakarítása, mert a nagy hőség miatt gyorsabban érik a gabona.

Megölte súlyos beteg apját

Vádat emeltek egy 37 éves férfi ellen, aki 2021 márciusában a kazincbarcikai lakásukon megfojtotta mozgáskorlátozott, magát ellátni nem tudó apját - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Hamis ruhák egy teherautóban

Több mint 125 millió forint értékű hamis ruhát találtak egy cseh teherautóban az M1-es autópálya győri szakaszán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.

További írások a rovatban

Lap tetejére