RSS Feed

Friss

2021-re átnyúlhat a globális recesszió

A globális üzleti közösségen belül egyre többen tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány okozta világgazdasági recesszió átnyúlik 2021-re - áll az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház kedden ismertetett friss felmérésében.

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas férfi

Gyorsított eljárásban négy év fegyházbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság kedden azt a szabolcsi férfit, aki a vele szemben intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját Pátrohán - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős.

Moszkva lopakodó hadászati bombázót fejleszt

Oroszország megkezdte első lopakodó hadászati bombázójának kifejlesztését - jelentette a TASZSZ hírügynökség az orosz Egyesült Repülőgépgyártó Vállalattól származó értesülésekre hivatkozva.

120 milliárd dollár támogatás a légitársaságoknak

Eddig több mint 120 milliárd dollár értékű állami támogatást kaptak a légitársaságok világszerte a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) becslései szerint.

Az EU fontosnak tartja Hongkong autonómiáját

Az Európai Unió fontosnak tartja Hongkong stabilitását, valamint jólétének és magas szintű autonómiájának megőrzését - jelentette ki Virginie Battu-Henriksson, az Európai Bizottság illetékes szóvivője a brüsszeli testület szokásos sajtótájékoztatóján kedden.

Két héten belül döntenek a veszélyhelyzet megszüntetéséről

Két héten belül döntenek a veszélyhelyzet megszüntetéséről Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Orbán Balázs közölte: a kabinet a hétfői kormányülésén döntött arról, hogy törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek. Ha ezt a képviselők támogatják, megszűnik a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és véget ér a különleges jogrendi időszak.

Mégis a lovak nyelve a magyar?

Mégis a lovak nyelve a magyar? Az első fokon eljáró Kolozsvári Táblabíróság eltörölte azt a bírságot, amelyet Gheorghe Funarra, Kolozsvár korábbi szélsőségesen nacionalista polgármesterére róttak ki azért, mert egy 2014-es televíziós vitában a lovak nyelvének nevezte a magyart - írta az MTI a helyi Krónika napilap alapján. Funar akkor azt is mondta, hogy "Ha én leszek Románia elnöke, biztosíthatom, hogy nem fog magyarul beszélni".

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Szerdán is erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Elsősorban a déli óráktól szerdán szórványosan várható zápor, zivatar, szerdán a Dunántúl nyugati, északnyugati felén a legkisebb a csapadék esélye.

BKV: hétvégén újra elindul a Zugligeti Libegő

A pünkösdi hosszú hétvégén újra várja a kirándulókat az idén 50 éves Zugligeti Libegő, amely júniusban és júliusban hétvégenként és ünnepnapokon már üzemel majd - közölte a BKV kedden az MTI-vel.

Tetemes mennyiségű felszerelést szerzett a Moszad

Izrael külföldi titkosszolgálata, a Moszad tetemes mennyiségű felszerelést szerzett Izraelnek az új típusú koronavírus-járvány elleni védekezéshez - derül ki abból a belső jelentésból, amelyről a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet adott jelentést kedden.

Újra megnyílt a Szent Sír-templom Jeruzsálemben

Az új rendszabályok szerint egyszerre legfeljebb ötvenen tartózkodhatnak a templomban, betartva az egymás közötti kétméteres távolságot. Arcmaszk viselése kötelező. A zarándokoknak tilos megérinteni, megcsókolni az épületben található szent helyeket, relikviákat, köveket, ikonokat.

Elrendelték a szegedi fegyveres rabló letartóztatását

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírálja 30 napra elrendelte kedden annak a helybéli férfinak a letartóztatását, aki két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt a csongrádi megyeszékhelyen - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

A román kapcsolat

Magyarország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést akar építeni Romániával, és a világjárvány idején megtapasztalt ésszerű együttműködést szeretné továbbfejleszteni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bukarestben, ahol román hivatali partnerével, Bogdan Aurescuval tárgyalt.

Tőkés: megtanultunk zsákban táncolni

A Trianoni békeszerződés óta eltelt száz év alatt a magyarságnak meg kellett tanulnia zsákban táncolni - jelentette ki keddi kolozsvári sajtótájékoztatóján Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke.

További írások a rovatban

Lap tetejére