RSS Feed

Életmód

ELUTASÍTÁS

ELUTASÍTÁS Húsz évvel ezelőtt vettem egy kitekerhető napellenzőt. Megrendeltem, legyártották és felszerelték. Aztán sajnos szakadozni kezdett a vászon, így felhívtam a céget, és küldtem fotót, hogy mit és hol kéne cserélni, javítani.

Biztonságos ajándékötletek gyerekeknek

Biztonságos ajándékötletek gyerekeknek A gyermekek szemének biztonságára is gondoljunk, amikor ajándékot választunk nekik - erre figyelmeztetnek a szemészek. A gyerekek szeme különösen érzékeny a sérülésekre. Elég egy óvatlan mozdulat, és máris megtörténhet a baj.

Dragomán György új befejezést írt A kis gyufaárus lányhoz

Dragomán György új befejezést írt A kis gyufaárus lányhoz A biztonságot adó emberi kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Telenor idén karácsonykor A kis gyufaárus lány megrázó történetével, amelyhez Dragomán György új befejezést írt, az olvasók pedig hozzájárulhatnak a gyermekotthonban élő gyerekek támogatásához.

Tesla tesztmodellek

Tesla tesztmodellek Noha még nincsen meg minden engedély Elon Reeve Musk – dél-afrikai születésű – amerikai üzletember kelet-németországi üzemének átadásához, az első kocsik összeszerelése már megkezdődött e napokban. Optimista előrejelzések szerint karácsony táján, januárban elstartolhat a komolyabb termelés.

Vinnyognak, szopnak, alszanak

Vinnyognak, szopnak, alszanak A 122 esztendeje a Keleti-tengernél megnyílt Zoo Rostock új, vaksi emlősökkel gyarapodott 2022 küszöbén. A Sizzel névre hallgató anyamackó két bájos, hófehér boccsal ajándékozta meg a hajdani NDK egyik legnépszerűbb állatkertjét.

Mikulástroli gyűjti a cipősdoboz-ajándékokat

Mikulástroli gyűjti a cipősdoboz-ajándékokat Útjára indult pénteken Budapesten az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli, amelyen a Mikulás és segítője gyűjti a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.

2022: elektromos Cupra

2022: elektromos Cupra A spanyolok sportos modellje néhány hónapon belül bemutatkozik 150 lovas, konnektoros újdonságával. A környezetkímélő, ötszemélyes Cupra Born alapára 12 millió forint körül lesz. Többet kell majd fizetni az izmosabb e-Boost verzióért.

Dél-Amerika: elfelejtett típusok

Dél-Amerika: elfelejtett típusok A spanyol anyanyelvű Argentína gazdasági élete is megérezte a korona-járvány okozta krízist. A gabona és marhahús export mellett szép hagyományai vannak a járműiparnak is. A legendás Ford T-modellt már a két világháború között is gyártották e tájakon, a 60-as években pedig az NSU, és a Volkswagen több változatát.

Lesz elég hazai hal karácsonyra

Lesz elég hazai hal karácsonyra A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra. A halak ára a tavalyihoz képest a takarmányárak növekedését követve várhatóan kis mértékben emelkedni fog - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel pénteken.

Észak-Amerika: elfelejtett típusok

 Észak-Amerika: elfelejtett típusok Az öreg kontinensen 2021 végén is igen ritkák a kanadai gyártású Chryslerek is. A Town & Contry, a Lancia Voyager, a Dodge Grand Caravan, a Ram Cargo Van elnevezések is arról árulkodnak, hogy az észak-amerikai nép gyakorta kempingezik/költözködik.

Tizenöt centi hó borítja a Kékest

Tizenöt centi hó borítja a Kékest Ahogy várható volt, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazásba váltott az eső csütörtökön, a legtöbb hó a Mátrában esett, a Kékestetőt 15 centi hó fedi – jelentette az Időkép.A Bükkben is havazott, Bánkúton néhány centi hó esett.

Továbbra is pörög a használtautó-import

Továbbra is pörög a használtautó-import Az alkatrészhiány akadályozza ugyan az újautó-importot, ugyanakkor továbbra is pörög a használtautó-import: novemberben 11 963 külföldről behozott, használt személyautót regisztráltak az országban a DataHouse adatai szerint, ami a tavaly novemberi szinthez képest 17,3 százalékos növekedést jelent - közölte a JóAutók.hu hétfőn az MTI-vel.

Nyugat-Európa: elfelejtett típusok

Nyugat-Európa: elfelejtett típusok A nemzetközi koronajárvány miatt ritkábbak lettek az oldtimer találkozók az öreg kontinensen és akárcsak tavaly, idén márciusban is elmaradt a legendás svájci gépjármű seregszemle. Addig is, amíg 2022 tavaszán – talán – megint szélesre tárja a kapuit a Genfi Autószalon, lássuk, hogy a múlt században mely modellek világpremierjének örvendhettek a pénzes polgárok?!

Örökzöld ártalom: a dohányzás

Örökzöld ártalom: a dohányzás Egyetértés van abban, hogy a dohányzás káros az egészségre. Széles körben ismert egészségügyi ártalmai mellett a cigarettázás számos társadalmi és környezeti probléma okozója is. A dohányzás visszaszorítására tett intézkedések rendkívül fontosak, de sajnos nem hoztak még átütő sikert.

További írások a rovatban

Lap tetejére