RSS Feed

Életmód

Bringa: a tolvajok főszezonja

Bringa: a tolvajok főszezonja Így nyáron a síkvidéken elterülő, 3,8 milliós német fővárosban valamennyi nemzedék szívesen pattan nyeregbe. Örömteli trend, hogy tavaly 3,9 százalékkal mérséklődött az eltulajdonított kerékpárok száma. Pech, hogy a havonta ellopott 2-3 ezer berlini bicaj egyre értékesebb!

EU - Clio Je t'aime

EU - Clio Je t'aime A korona-járvány lecsengésével párhuzamosan simul ki a ránc a járműgyártók és forgalmazók homlokán. A foci Ebén is aktív franciák büszkék lehetnek arra, hogy az elmúlt 12 hónapban az öreg kontinensen a Renault Clio maradt az egyik sztár, igaz az új VW Golfért is hevülnek az autósok.

Ismerd meg nyár kedvenc háztartási eszközét

Ismerd meg nyár kedvenc háztartási eszközét Nyáron különösen nagy szerepet kap háztartásunk egyik legfontosabb tagja: a hűtő. Egy jól megválasztott hűtő nagyban megkönnyíti a család mindennapjait, egy elavult technológiával viszont könnyen a gyakori leolvasztás és a gyors ételromlás áldozataivá válhatunk.

Intimkozmetikus segít eligazodni a szőr között

Intimkozmetikus segít eligazodni a szőr között Itt a nyár és vele együtt a szőrtelenítési szezon is, hiszen az év többi időszakához képest ilyenkor mutatjuk meg a legtöbbet magunkból az utcán és a strandokon. A nők körében láb- és karszőrtelenítés mellett egyre inkább előtérbe kerül az intim területek hosszan tartó szőrmentesítése, de ez már a férfiaknál is egyre elterjedtebb.

Hiánypótló weboldal indult az informatikai szakmáknak

Hiánypótló weboldal indult az informatikai szakmáknak A munkaerőpiaci trendeket nézve már sokak számára feltűnhetett, hogy az informatikai szektor évek óta küzd komoly munkaerőhiánnyal. Hazánkban is ez a helyzet, globálisan pedig több millió szakember hiányzik ebből a szegmensből, miközben egyre több olyan termék és szolgáltatás jelenik meg, amelyek mind komoly IT-hátteret igényelnek.

Az álláshirdetések slágerszakmái

Az álláshirdetések slágerszakmái Áprilisra több, mint háromszorosára nőtt a meghirdetett pozíciók száma a hazai vendéglátó és turisztikai szektorban a márciusihoz képest. A nyitás következtében pedig májusban is hasonló ütemben folytatódott a tendencia.

A szemünk és az UV-sugárzás

A szemünk és az UV-sugárzás Itt a nyár, jó idő, szabadság és kicsit már a járványt is feledtük. De vigyázat, ez az évszak sem veszélytelen! Ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak, az okozhatja a legnagyobb problémát, amit a legjobban vártunk. Vagyis a napsugárzás.

Lebegő wellness és hőlégballonozás a Balaton környékén

Lebegő wellness és hőlégballonozás a Balaton környékén Igazi programkavalkáddal várja a nyaralni vágyókat a magyar tenger új gyöngyszeme, Zalacsány és környéke. Az egyre felkapottabb turisztikai régió gasztronómiai kínálata a kézműves sajtoktól a különleges kolbászokig határtalan, de az ország legmodernebb hőlégballonján 1500 méter magasból csodálhatjuk meg a Balatont is.

Félévszázados Zsiga sztori

Félévszázados Zsiga sztori Anno '67-ben a Fiat 124-es „Car of the Year” díja okozott örömöt Itáliában. A magyar járműbarátok aligha sejthették, hogy az olasz „bajnok” modell szovjet adaptációja, a Zsiguli egyszer főszerephez jut a hazai közlekedés korszerűsítésében. Pedig ez történt!

A háziállatokat is hőhullám fenyegeti

A háziállatokat is hőhullám fenyegeti Forró beton, kiszáradt vizes tálka, rövid lánc és árnyékmentes hely, már ez is elég ahhoz, hogy a kutyatartás kapcsán baj történjen. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.

Kiállítás a 125 éves földalattiról

Kiállítás a 125 éves földalattiról A Millenniumi Földalatti Vasút (MillFAV) idei jubileuma alkalmából új időszaki kiállítással várják látogatóinkat BKV Deák téri múzeumában.

A járvány hatása a gyerekekre

A járvány hatása a gyerekekre A szülők fele szerint romlott gyermekének lelki egészsége a járvány alatt - derül ki az UNICEF Magyarország reprezentatív felméréséből. Leginkább a 11-18 éves korosztály sínylette meg a pandémia legnehezebb, otthon töltött hónapjait.

A buborékfújó fűnyíró és egy sírós babafigura az idei sláger

Összeállították a 2021-es nyár legnépszerűbb fiús és lányos játékainak toplistáját. A közel 1300 szülő véleménye alapján kialakult rangsor élén buborékfújó fűnyíró és egy sírós babafigura áll. Ugyanakkor mellettük töretlen az érdeklődés a szabadtéri játékok, csúszdák, hinták és labdák iránt is.

Együtt a sértő hangok ellen

Együtt a sértő hangok ellen Kampányt indít az UNICEF Magyarország az online bántalmazás visszaszorítása érdekében. Az Együtt a sértő hangok ellen címet viselő innovatív program időzítése nem véletlen: a cyberbullying elleni világnapon, június 18-án induló kampány aktualitását adja az is, hogy nemzetközi becslések alapján az elmúlt hónapokban akár 70%-kal is nőhetett az online bántalmazási esetek száma.

További írások a rovatban

Lap tetejére