RSS Feed

Életmód

Férfiak és a szemüveg: idősebb vagy sármosabb?

Férfiak és a szemüveg: idősebb vagy sármosabb? Idősebbnek látja magát szemüvegben - a legtöbb férfi így vélekedik, amikor a szemüvegviselési-szokásairól kérdezik, és ez is motiválja, amikor a látásjavító műtét mellett dönt.

Pesszimista autókereskedők

Pesszimista autókereskedők Angela Merkel demokratikus köztársaságában a koronavírus-járvány terjedésével összefüggésben számos termék iránt megcsappant a kereslet. Igaz ez a gépkocsikra is, melyekből tavaly még 3,6 millió darab kelt el. Oroszországban félennyi új autót helyeztek üzembe 2019-ben. Idén szomorúbbak lehetnek az eurázsiai statisztikák!

Nyáron bepótolta lemaradását a használtautó-piac

Nyáron bepótolta lemaradását a használtautó-piac Több mint 511 ezer használt autó cserélt tulajdonost Magyarországon az idei első nyolc hónapban, ami a tavalyi rekordévben tapasztalt 527 ezerhez képest csak 3 százalékos elmaradást jelent - hívta fel a figyelmet a JóAutók.hu a DataHouse adatai alapján.

Jaguar: szuper csendes luxuskocsi

Jaguar: szuper csendes luxuskocsi A 2019-es Év autója díjat {a tavaly előtti skandináv diadal után} egy környezetbarát luxuskocsi söpörte be. Noha az NSZK-n kívül – csak nálunk gyártott A-osztálybeli Merci is ott volt az esélyes típusok között, a Jaguar I-Pace lett a befutó! Idén pedig a Peugeot 208-as.

Regenerálódás a nyaralás után

Regenerálódás a nyaralás után Mi, talán kipihentnek érezhetjük magunkat a nyár után, de ez is kétséges. A bőrünk viszont biztosan nem érzi a pihentető helyzetet. A nap káros sugarai, a klóros medencevíz, a rendszertelenebb étkezés, a megnövekedett alkoholfogyasztás nyomai szemmel láthatóak a bőrön.

A sikeres innováció receptje

A sikeres innováció receptje Harmadik alkalommal rendezi meg a világszerte ismert TED-eseménysorozathoz kapcsolódó saját TEDx konferenciáját a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). Az intézmény által életre hívott esemény az innováció jelenségét vizsgálja. A rendezvény előadói az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadán mesélik el gondolatébresztő történeteiket.

Sokan az autón is spórolnak

 Sokan az autón is spórolnak A Lenin születésekor, 1870-ben alapított, majd az első világháború küszöbén megszűnt Moszkvai Német Újság a 20. század végén felébredt Csipkerózsika álmából. A lap gazdasági rovata arról számolt be a minap, hogy a múlt évben közel 1,8 millió új gépkocsit értékesítettek Oroszországban. A bajnok két Lada típus lett. Ám idén sokkal rosszabbul megy az üzlet!

Szászországi nyugdíjas találkozó

 Szászországi nyugdíjas találkozó Három évtizeddel Németország újraegyesítése után, már 47 millió autó rója az utakat. Azok a polgárok is vidáman gurulnak, akiknek még az NDK-ban gyakran 10-15 évet kellett várniuk egy új Trabantra, Wartburgra, Daciára. Sokan idős korukban pótolják be az ifjúságuk idején elmaradt (volán) tekerést!

Új trend a balatoni ingatlanpiacon

Új trend a balatoni ingatlanpiacon A Balaton környékén az elmúlt években sorozatosan csúcsokat döntöttek az árak, ezért a felkapottabb területek környékén lévő települések is egyre népszerűbbé váltak. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint ez az ingatlan árak emelkedéséhez vezetett az érintett városokban.

Elmarad az októberi Csabai Kolbászfesztivál

Elmarad az októberi Csabai Kolbászfesztivál Az elmúlt hetek eseményeinek és járványügyi adatainak ismeretében döntöttek úgy a szervezők, hogy az eredetileg meghirdetett időpontban, október 22. és 25. között nem rendezik meg a 24. Csabai Kolbászfesztivál - erről Hégely Sándor fesztiváligazgató tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

Maratoni tekerés két keréken

Maratoni tekerés két keréken Bizonyára születtek már nagyobb rekordok is a világban, mint a hétvégén Kecskemét-Matkópuszta tanyavilágban, ahol alig félszáz ember lakik. Polyák József a tanyavilág „sportfelelősének” szervezésében idén 276-an ültek nyeregbe és a nem versenyszerű, 24 órás, maratoni kerekezésben összesen 11.764 kilométert tekertek.

Megduplázódott a zöld rendszámos autók száma

Megduplázódott a zöld rendszámos autók száma Másfél év alatt megduplázódott a zöld rendszámos autók száma Magyarországon - hangzott el hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.Gablini Gábor, a Gépjárműkereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) elnöke a műsorban elmondta, a növekedésbe mind az elektromos és mind a hibrid autók beleszámítanak.

Lehet-e munkahelyi baleset a home office-ban?

A koronavírus-járvány kitörése óta rengeteg cégnél álltak át az otthoni munkavégzésre elővigyázatossági okokból. Ugyan a home office nagyobb népszerűségnek örvend, mint korábban bármikor, fontos tudni, hogy nem azonos a távmunkával.

Hogyan ne kapd el a vírust a buszon?

Hogyan ne kapd el a vírust a buszon? Néhány tanács arra nézve, hogyan használd a tömegközlekedést, hogy csökkentsd a koronavírus-fertőzés kockázatát. A koronavírus első hulláma idején mindenki annyira tartott a koronavírustól, hogy alig-alig utazott valaki a buszokon, villamosokon.

További írások a rovatban

Lap tetejére