RSS Feed

Életmód

Valencia: nyári, forró mustra

Valencia: nyári, forró mustra Aki nem jutott el Frankfurtba, Brüsszelbe az számos ott debütált négykerekű modellel ismerkedhet meg Spanyolországban. A dél-európai monarchiában június 26-án tárja szélesre a kapuit (talán) a „Feria Automóvil València” elnevezésű jármű seregszemle.

Nagyvárosi közlekedés: illemtan

Nagyvárosi közlekedés: illemtan A közlekedési kultúra illetve annak hiánya állandó beszédtéma és konfliktusforrás hazánkban. Van pótolnivaló ezen a téren, de kis udvariassággal, egymásra figyeléssel sokat javíthatunk a helyzeten. Nos, ebben segít szakértőnk, Kibédi Varga Judit.

Ötmilliós adomány a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak

Ötmilliós adomány a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak A Szentkirályi Magyarország a korábban tervezett felajánlást jelentősen növelve 5 millió forintot juttat a Magyar Gyermekmentő Alapítvány részére, valamint közvetlen adománygyűjtést indít az adjukossze.hu weboldalon keresztül. A június 14-ig tartó akcióval a közösség erejére támaszkodva további 500 ezer forint összegyűjtése a cél.

Vasúttörténeti időkapszula

Vasúttörténeti időkapszula Valaki mesélte, hogy a magyar vasút egy valóságos “időkapszula”. Budapest és mondjuk Szob között 150 éves fejlődés követhető végig például a váltó kezelésben. A Nyugati pályaudvaron még van olyan váltó, amit kézzel kell működtetni, Szob felé már a mesterséges intelligencia kommunikál a mozdonyokra szerelt számítógépekkel

Nagy Sportágválasztó: itt a Klubkereső

Nagy Sportágválasztó: itt a Klubkereső 2007 szeptembere óta 25 alkalommal rendezték meg a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat. Célunk, hogy a résztvevő gyerekek és felnőttek minél több sportágat ismerjenek meg és próbáljanak ki az eseményen résztvevő szakemberek segítségével.

Augusztusban rendezik a Farmer Expót

Augusztusban rendezik a Farmer Expót A szervezők idén növekvő kiállítói létszám mellett a tavalyihoz hasonló látogatottságra számítanak Debrecenben, a 2020. augusztus 18-21. közötti Farmer Expo-n

A járvány idején felértékelődött a család szerepe

A járvány idején felértékelődött a család szerepe A járvány idején felértékelődött a család szerepe a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legújabb, reprezentatív felmérése szerint - mondta az intézet stratégiai elnökhelyettese hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A Lada és a Kia a nyerő

        A Lada és a Kia a nyerő Vlagyimir Putyin gigantikus birodalmában – főleg a kisebb településeken – a „Zsigák” ma is hozzátartoznak az utcaképhez. Míg Budapesttől Berlinig és Oslótól Madridig ritkának számítanak Európában a szovjet/orosz járműípar régebbi és újabb modelljei.

Ottalvós táborokat is lehet tartani idén

Ottalvós táborokat is lehet tartani idén 2020. június 16. napjától az ottalvós gyermek- és ifjúsági táborok is megtarthatóak lesznek a nyári vakációban! A családok többsége fellélegzett, a táboros piac újabb rohamra számít.

Idén is lesz virágkarnevál Debrecenben

Idén is lesz virágkarnevál Debrecenben Az idén is megrendezik Debrecenben a virágkarnevált augusztus 20-án, csak másképpen, mint az elmúlt fél évszázadban - közölte a város kulturális alpolgármestere az MTI érdeklődésére.

Fertőtlenítsük a mobiltelefont is!

Fertőtlenítsük a mobiltelefont is! A mobiltelefonon is órákon keresztül ott maradhatnak a vírusok. Az ausztráliai Bonn And Murdoch Egyetemen mobiltelefonokról vettünk mintát és fertőző kórokozókat, például baktériumokat és vírusokat, például a Covid-19-et találtak rajtuk.

Online nyelvvizsgák: az első tapasztalatok

Online nyelvvizsgák: az első tapasztalatok A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok online módon is szervezhetnek nyelvvizsgát annak érdekében, hogy a rendkívüli körülmények között is biztosított legyen a nyelvvizsgázás lehetősége. Az első tapasztalatok szerint a folyamat zökkenőmentesen zajlik, a vizsgázók nemcsak felkészültek, hanem becsületesek is.

Az ölelés varázsa

Az ölelés varázsa Robin Rotfeisch megosztott a facebookon egy rövid videót. A helyszín egy ház kertje, ahol keresztbe kifeszítettek egy kötelet. Ráfektettek a kötélre, úgy mint egy függönyt, átlátszó műanyag fóliát és egymással szemben két-két teljes karral bebújható kvázi hosszú kesztyűt.

Berlin: 1,8 literes BMW Cruiser

         Berlin: 1,8 literes BMW Cruiser A német főváros gazdasági életének fontos szereplője a spandaui motorkerékpár gyár. Az üzem legújabb terméke a BMW R 18-as modell, melyet egy 1936-os legenda, az R 5-ös széria ihletett meg. A retrodizájnerek szép munkát végeztek! Nyáron már felbukkanhatnak Európa útjain a klassz Cruiserek.

További írások a rovatban

Lap tetejére