RSS Feed

Életmód

Ha Csíksomlyó, akkor zarándokvonat!

Ha Csíksomlyó, akkor zarándokvonat! Idén Pünkösdkor immár 13. alkalommal indul útjára a csaknem fél kilométer hosszúságú Össznemzeti Zarándokvonat. A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz utasai 2020. május 29.-én kerekednek fel.

Amerika hat év után újra az Utazás Kiállításon

Amerika hat év után újra az Utazás Kiállításon Hosszú idő után ismét saját standdal jelenik meg az idei Utazás Kiállításon az Amerikai Egyesült Államokat mint úticélt promotáló Discover America Hungary.

Bigámista a csongrádi nő

Bigámista a csongrádi nő Bigámia miatt indult eljárás egy csongrádi nő ellen, az ügyészség megrovásban részesítette az asszonyt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. A nő korábbi házasságának érvényes fennállásáról senkit, így új férjét sem tájékoztatta.

Középkori gasztrofarsangoló Zsámbékon

Középkori gasztrofarsangoló Zsámbékon Február 22-én Középkori farsangi hagyományok elevenednek meg Zsámbékon. A koncertprogramban fellép a világzenei szcéna egyik legizgalmasabb fiatal zenekara, az Aurevoir (képünkön) is.

Milyen egy belvárosi luxuslakás?

Milyen egy belvárosi luxuslakás? Az elmúlt évek ingatlanpiaci változásai több területen is látványosan megjelentek. Az egyik legnagyobb ugrást érdekes módon a luxuslakások piaca hozta, itt emelkedtek leghamarabb az árak és itt mutatják a legnagyobb stabilitást.

A boldog partner és a demencia

A boldog partner és a demencia Az optimista, boldog ember társa egészségének is használ; ahogy együtt öregszenek, az Alzheimer-kór és a demencia jelentős kockázati tényezőit tarthatják távol maguktól - állapították meg a Michigani Állami Egyetem kutatói egy nagy létszámú, hosszú távú kutatásban.

Berlini maci mánia

Berlini maci mánia Az 1844-ben megnyílt Spree-parti Zoo-ban Jiao Qing és Meng Meng 2017 nyara óta él. Nem csak bambusz zabálással és szunyókálással töltötte idejét az óriáspanda duó. Ezt bizonyítja, hogy 2019 kora őszén ikreket szült M.M. Bocsika, de ezek igen bájos legények!

Svájc: egyre több ©koda

Svájc: egyre több ©koda A hegyvölgyes alpesi államban hagyományosan a német autók voltak a sztárok, ám pár éve a ©koda hódította meg a toplistát. Ausztriától Finnországig, miként hazánkban szintén igen népszerűek a VW rokon cseh gyártmányok. Főleg az Octavia!

Kanadai kedvencek

 Kanadai kedvencek Az észak-amerikai demokratikus monarchiának – melynek államfője II. Erzsébet királynő – már csak történelmi okokból is komoly járműipara van. A brit „rokonoknak” hála, no meg az autógyártás hajdani fellegvárának, az USA-nak a földrajzi közelsége sok mindent megmagyaráz.

Kapkodnak a kezdő fejlesztők után

Kapkodnak a kezdő fejlesztők után Óvatos becslések szerint is húszezer körüli informatikus hiányzik jelenleg a magyar munkaerőpiacról, a hiány egyharmadát a szoftverfejlesztők teszik ki. Éppen ezért rohamosan nő azon vállalatok száma, amelyek elkezdtek arra berendezkedni, hogy junior, esetenként szakmaváltó kollégákkal bővítsék a csapatukat. Értük akár havi bruttó 450 ezer forintos fizetést sem sajnálnak.

Vegán turmix és a szépség

Vegán turmix és a szépség Különleges szépségápoló receptet osztott meg Kourtney Kardashian. Ez egy speciális vegán turmix, ami tele van antioxidánssal és állítólag gyönyörű lesz tőle az ember bőre! Szerencsére már Magyarországon sem nagy probléma venni banánt, spenótot, és avokádót.

Több, mint 400 karambol

Több, mint 400 karambol Február első hétvégéjén, a német fővárost körülölelő tartományban számos személyisérüléses közúti baleset történt. A brandenburgi rendőrség tájékoztatása szerint a Lengyelországgal szomszédos régióban egy 77 éves éves autós életét vesztette. A második – napsütéses, viharos hétvége békésebben telt.

Zsiga biga gyere ki!

Zsiga biga gyere ki! Úgy tűnik, hogy a Föld legnagyobb területű államában Vlagyimir Putyin marad az orosz elnök – 2024-ig! A nyújtott karosszériás, páncélozott fekete limuzinok 66 esztendős utasa maga is szeret autót vezetni, s bizonyára örömmel értesült arról, hogy a Lada Hungary Kft. 2015 óta sok ezer „Zsigát” értékesített Magyarországon.

Drágulást és áresést is tartogat az ingatlanpiac

Drágulást és áresést is tartogat az ingatlanpiac A reálbérekkel azonos szintű áremelkedés várható 2020-ban az ingatlanpiacon, kiugró visszaesésre vagy emelkedésre nem lehet számítani. A jó adottságú lakások értéke továbbra is nőni fog, de a területi elhelyezkedése vagy elrendezése miatt kevésbé vonzó ingatlanok árából akár 15 százalékot is le lehet majd alkudni – prognosztizálja Gadanecz Zoltán a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

További írások a rovatban

Lap tetejére