RSS Feed

Életmód

Dacia, Honda és a többiek

Dacia, Honda és a többiek A legnépszerűbb import járművek toplistáján a román Dacia a bajnok Németországban. Bezzeg vadiúj Suzukit, Subarut és Mazdát alig látni Rostocktól Regensburgig és Brémától Berlinig az utakon. A „Made in/by Germany” márkák viadalában a Merci a legsikeresebb 2022 első felében.

2022 – fekete és szürke módi

2022 –  fekete és szürke módi Németországban, idén várhatóan mintegy 3 millió új gépkocsit vásárolnak majd a polgárok. A kétharmad részben céges autók zömét – így a kereskedők – fehér, fekete és szürke színben rendelik meg a vevők. A magáncélra kiszemelt négykerekűek palettája tarkább.

Ingatlanpiac: menekülés a magas rezsi elől

Ingatlanpiac: menekülés a magas rezsi elől Éles váltás körvonalazódik a hazai ingatlanpiacon azt követően, hogy a kormány módosított a rezsicsökkentés szabályain, ugyanis nem tudják az emberek, hogyan alakul a rezsiköltség a jövőben.

Megújul Budapest turisztikai portfóliója

Megújul Budapest turisztikai portfóliója A Budapest Brand Nonprofit Zrt. - miközben folyton keresi a városban rejlő lehetőségeket - úgy alakítja a főváros márka és turizmus stratégiáját, hogy élhető és szerethető városképet közvetítsen a budapestiek és az ide érkező turisták felé

Újabb PET-rekord a Tiszán

Újabb PET-rekord a Tiszán Rekordmennyiségű, 2880 zsák hulladék összegyűjtésével zárult a X. Jubileumi Felső-Tiszai PET Kupa. A pillepalackokból épült hajók versenyében a legtöbb hulladékot a Siemens Energy vállalati önkéntesekből és gyerekeikből álló csapata nyerte, akik ezúttal az egy főre vetített hulladékgyűjtésben is a legjobbnak bizonyultak.

Dietetikus a táplálékallergiáról

Dietetikus a táplálékallergiáról Magyarországon és világszinten is egyre több ember él együtt valamilyen allergiával, érzékenységgel, ami miatt az átlagosnál jobban oda kell figyelnie arra, milyen élelmiszereket juttat be a szervezetébe

Beleszeretett a zsákfaluba

Beleszeretett a zsákfaluba Évekkel ezelőtt egy holland üzletember beleszeretett egy Nógrád megyei zsákfaluba, Bedepusztába, és sorra megvette a község házait, számolt be róla a magyar Deutsche Welle. Elroy Thümmler úgy jutott hozzá az ingatlanokhoz, hogy a bedepusztai családoknak más falvakban vett házakat, akik így el tudtak költözni. A zsákfaluban lévő épületeket felújította és kiadja a turistáknak.

Készülnek a virágkocsik

Készülnek a virágkocsik Már készülnek a karneváli virágkocsik Debrecenben: faragják a figurákat, némelyikre pedig már a száraz virágokat is feltűzték - közölték a szervezők a munkálatok helyszínén hétfőn sajtótájékoztatón.

Kulcsmásolás 1700-ért

Kulcsmásolás 1700-ért Pár napja kellett egy új kulcsot másoltatni a tárolóhoz. Elmentem, másoltattam, kifizettem 1700 forintot egy kis vacak aluminium kulcsért. Amikor hazajöttem, kiderült, hogy nem működik, meg sem moccant a zárban, hiába reszelgettem, stb. Visszamentem és a szaki másolt egy másikat, az már jó volt.

Augusztusban Farmer Expó

Augusztusban Farmer Expó Augusztus 17-20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 31. Farmer Expó Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításnak és a 17. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításnak.

Őrült Hajók Versenye Hartán

Őrült Hajók Versenye Hartán A Hartáért Egyesület 8. alkalommal rendezi meg az Őrült Hajók Versenyét 2022. augusztus 12-13-án! Idén is a legőrültebb tákolmányok, úszó alkalmatosságok szelik a Duna vizét, vagy süllyednek alá.

Magyar huszárok Sinjben

Magyar huszárok Sinjben A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség öt fős küldöttsége, a Bakonyi Poroszkáló Túraklub tagjai is részt vesznek Horvátország legnagyobb hagyományőrző vitézi játékán, a sinji Alkán - közölte az MTI-vel a zágrábi Liszt Intézet vasárnap.

Német golfparadicsom Zalában

Német golfparadicsom Zalában Új perspektívákat nyit a turizmusban az újra működésbe lépett Balaton Airport, aminek köszönhetően egyre több német turista látogat hozzánk. Az pedig csak a ráadás, hogy a reptér fellendítette a golfozni vágyók számát is a régióban.

Új app indult kerékpárosoknak

Új app indult kerékpárosoknak Elkészült a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációja, amely tartalmazza a kerékpárosbarát vendéglátóhelyeket és szálláshelyeket, a hazai bringaparkokat, a vízvételi helyeket, a szervizpontokat, a bringás pihenőket, kezdőknek és haladóknak egyaránt izgalmas útvonalakat: mindent, ami hasznos lehet a bringásoknak.

További írások a rovatban

Lap tetejére