RSS Feed

Életmód

Teljes hajózár lesz a Duna-átúszás idején

Teljes hajózár lesz a Duna-átúszás idején Augusztus 29-én 9-től 14 óráig ismét teljes hajózár lesz a Dunán, hogy több száz úszó biztonsággal átszelhesse a folyót a Műegyetem rakpartnál. A Budapest Urban Games (BUG) alkalmával ötödször lesz lehetőségük a sportolni vágyó amatőröknek arra, hogy a város közepén tegyék meg a 460 méteres távot.

Lipcse: nincs ormányválság

Lipcse: nincs ormányválság A 19. században megnyílt Leipziger Zoo tavaly vesztette el egyik nyolc hónapos kis elefántját. Annál nagyobb volt az öröm 2020 elején, hogy Rani mama egészséges, „pöttömnyi” utódnak adott életet. A Kiran névre keresztelt 140 kilós bébi hosszú ideig étvágytalanságban szenvedett, de már jól van.

Sármos, öreg autók

Sármos, öreg autók Hetvenöt esztendeje fejeződött be a két ezer napos vérontás Európában. A második világháború után új esélyt kapott a békebeli VW Bogár, s korábbi Opelek, Mercik tervrajzai is előkerültek a romos, négy megszállási övezetre osztott Németországban.

Düsseldorf – nyár helyett őszi szalon

Düsseldorf – nyár helyett őszi szalon 2020-ban nem augusztusban, hanem szeptember elején tárja {talán} szélesre a kapuit Európa legrangosabb kemping kiállítása. A legutóbbi Caravan Salon Düsseldorf rendezvénysorozatára mintegy negyedmillió látogató volt kíváncsi. A tizenhárom hatalmas csarnokban 600 stand várta az érdeklődőket.

Luke Evans Budapestet dicséri

Luke Evans Budapestet dicséri A Player.hu figyelt fel a TNT YouTube-csatornáján arra a videóra, melyben Luke Evans a Budapesten forgatott The Alienist című sorozatának kulisszatitkairól beszél. A videóban főleg a magyar fővárosról áradozik a színész.

Öt hazai település a klímaváltozás ellen

Öt hazai település a klímaváltozás ellen A Belügyminisztérium és a WWF Magyarország LIFE-MICACC projektjének segítségével öt kistelepülésen már elkészültek azok az első prototípusok, melyek a természetes vízmegtartásra épülnek, és hosszú távon segítik a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

Új energiacímkék a háztartási gépeken

Új energiacímkék a háztartási gépeken Jövőre lecserélik a háztartási nagygépek energiafogyasztását jelző eddigi címkéket, a legmagasabb energiaosztály az "A" lesz, 2021. március elseje után már csak az új címkék lehetnek a készülékeken - hívja fel a figyelmet a MediaMarkt, melynek egy korábbi reprezentatív kutatása szerint egy háztartási nagygép vásárlásakor az ár után az energiahatékonyság a második legfontosabb szempont.

Angelina Jolie tanácsai

Angelina Jolie tanácsai Angelina Jolie (45) kedvemre való szöveget posztolt facebookján. Azt írja benne, hogy mindig azt mondja a lányainak, hogy tanuljanak sokat, és használják az agyukat. Meg hogy nem elég a szép ruha, hiszen azt mindenki felveheti. De az sokkal nagyobb hatalom, ha egy nőnek saját és okos gondolatai vannak.

A Kíváncsiság lett Magyarország Tortája

A Kíváncsiság lett Magyarország Tortája Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a „CURIOSITAS – Kíváncsiság” fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a „Szentivánéji Álom” tortával.

Irányt váltott a magyarországi lakáspiac

Irányt váltott a magyarországi lakáspiac Újabb hivatalos adatok támasztják alá, hogy tavaly irányt váltott a magyarországi lakáspiac, legalábbis a korábbi éveken át tartó, jelentős drágulás lelassult, stagnálásba váltott. Az adásvételek száma pedig hat év után csökkenni kezdett. – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből

Bulifutam az éjszakában

Bulifutam az éjszakában Négyezer-ötszázan húztak futócipőt a Generali Night Run Budapest futóversenyen! Az éjszakába nyúló eseményen a futók három távon állhattak rajthoz. A délutáni gyerekfutamok után 6, 9 és 21 kilométeren indulhattak a futás szerelmesei a kivilágított fővárosban.

Pszichopata mentes környezet

Pszichopata mentes környezet Így szabadulj a környezetedben élő pszichopatától! - tanácsolja egy újonnan megjelent könyv. Az ilyen alakokat egymás közt gyakran csak úgy jellemezzük: ő egy igazán mérgező ember. De vajon hogyan kezeljük a pszichopata, nárcisztikus és egyéb mérgező személyiségű embertársainkat, akár a párkapcsolatban, a családban vagy a munkahelyen vagyunk kénytelenek együtt élni velük?

Olcsóbb Budapesten nyaralni, mint a Balatonnál

Olcsóbb Budapesten nyaralni, mint a Balatonnál A legnépszerűbb úti cél egyértelműen a Balaton, a legnagyobb veszteségeket pedig jelenleg Budapest szenvedi el. A főváros pont ezért sosem látott kedvezményekkel várja a turistákat, a szállodák és a szakmai szervezetek összefogásának eredményeként sokkal olcsóbb 2020-ban Budapesten nyaralni, mint a Balatonnál.

A hőség és a kisállatok

A hőség és a kisállatok A nyári hőséget az állatok is megszenvedik, így vigyázni kell arra, hogy a láncon kikötött kutyákat se hagyják a gazdák a tűző napon, hanem biztosítsanak számukra naptól védett, hűvös helyet és megfelelő mennyiségű friss ivóvizet.

További írások a rovatban

Lap tetejére