RSS Feed

Életmód

Ferrari, Bentley és a többiek

Ferrari, Bentley és a többiek A Föld legnépesebb államában 2022-ben is sikk európai autóval járni. A Kínai Népköztársaságban a téli olimpia után is éppúgy az utcaképhez tartoznak a Mercedesek, BMW-k, Audik és Volkswagenek, mint a ritkább brit és olasz luxus modellek. A Ferrari Tulajdonosok Klubjának már sok száz tagja van!

Motorizált nosztalgia

Motorizált nosztalgia Pazar, elegáns luxus verda volt a 30-as években a Maybach Zeppelin DS7/DS8 típus. A hét, illetve nyolc literes bivalyerős kocsikkal 140 km/óránál nagyobb tempót is elérhettek a sofőrök. Szenzációs sebességnek számított ez a két világháború között!

Méhnyakrák: figyelmeztető jelek

Méhnyakrák: figyelmeztető jelek Szinte minden méhnyakrákos eset kialakulásáért a humán papilloma vírus a felelős. A betegség minden nőt érinthet. Milyen figyelmeztető jelek esetén gyanakodjunk méhnyakrákra?

Bánatos orosz járműkereskedők

Bánatos orosz járműkereskedők A Föld legnagyobb területű – jelenleg Ukrajnával háborúzó – országában tavaly közel 1,7 millió új személy- és haszonjármű talált vevőre. 2022-ben más a helyzet, 60-80 százalékos visszaesésre panaszkodnak a szalonokban. A múlt hónapban kevesebb, mint 34 ezer autó kapott friss, orosz rendszámot, s májusban sem tolonganak a vevők!

EU: hódítanak a hibrid autók

  EU: hódítanak a hibrid autók Az aktuális energiaválság és a dráguló üzemanyag aligha kedvez a járműforgalmazóknak. Ezt tükrözi, hogy Németországban a verdák átlagos életkora már elérte a 10 évet. Örömteli trend viszont, hogy a 2022 eddig eltelt időszakában, az Európai Unióban értékesített új modellek 25 százaléka hibrid üzemű volt.

Baktériumölő gyógynövények

Baktériumölő gyógynövények A baktériumölő gyógynövények használata nem új keletű, a népgyógyászatban évszázadok óta alkalmazzák őket. Az antibiotikumok elterjedése óta azonban méltatlanul háttérbe szorultak, holott némelyikük csak karnyújtásnyira van tőlünk, elég a konyhaszekrényben vagy a hűtőben körülnéznünk.

Mit hozhat a nyár a Belváros ingatlanpiacán?

Mit hozhat a nyár a Belváros ingatlanpiacán? Már szinte szokásos, hogy minden latolgatás, összefoglalás, elemzés azzal indul, hogy sorraveszi a nehézségeket. A Covid 2 éve után 2022-t az orosz-ukrán konfliktus árnyékolta be, miközben a világ egyre inkább felkészült a nyitásra

Eperfesztivál Tahitótfaluban

Eperfesztivál Tahitótfaluban A Dunakanyar egyik legszebb falujában, Tahitótfaluban megrendezik az idén E/FESZTIVÁL-nak nevezett programot május 27. és május 29. között, amelynek középpontjában a sokak által kedvelt, mindenféle formájában megtalálható eper áll.

Volkswagen, Audi és a többiek

Volkswagen, Audi és a többiek Az évtized végéig számos benzines és dízel modell tűnhet el a német VW AG jármű választékából. Az már 2022-ben is érzékelhető, hogy a mennyiségi termelés kényszerű visszaesése miatt – pl. a chip-krízis és a koronajávány – a minőség fokozása mellett drágulnak a „Népautók” és rokonaik.

Újra Bortriatlon a Badacsonyban

Újra Bortriatlon a Badacsonyban A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében és a borvidék borászainak aktív közreműködésével, a pandémia okozta kényszerszünet után, idén ismét megrendezésre kerül a már hagyományossá vált BORTRIATLON.

Van megoldás a heges, pattanásos bőrre

Van megoldás a heges, pattanásos bőrre Felnőtt korban is sokak életét keserítik meg a mély, gyulladt pattanások, melyek csak ritkán múlnak el nyomtalanul. Akár a kamaszkori pattanások otthoni nyomkodásainak nyomairól, vagy a nehezen gyógyuló, erősen gyulladt aknék után maradt hegekről legyen is szó, ezektől biztosan mindenki meg akar szabadulni: a jó hír, hogy ma már létezik megoldás, ami egyúttal serkenti a kollagén természetes termel

Valóban segíthetnek az esztétikai nőgyógyászati kezelések

Valóban segíthetnek az esztétikai nőgyógyászati kezelések Az intimlézerről mára sokan tudják, hogy megoldás az inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, de arról kevesebbet hallani, hogy esztétikai okokból is választják a nők ezt a beavatkozást: a hüvely külső része megújulhat a segítségével, eltüntethetők a sötétebb foltok, a felszínén megjelenő bőrelváltozások, bőrkinövések, szemölcsök, pigmentfoltok, és a hüvely is szűkíthető, izomzat

Telefonos appot csináltak a szekszárdi borászok

Telefonos appot csináltak a szekszárdi borászok A Szekszárdi borvidéken már hagyománynak számít a borászok együttműködése a térség szakmai presztízsének további növelése, a borkultúra fejlesztése és népszerűsítése érdekében. Most 35 helyi borászat összefogásával - a Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. égisze alatt - elkészült az a telefonos applikáció is, amelyen keresztül elérhető a tájegység borturizmusához kapcsolódó összes információ.

Mentés másként

Mentés másként A magyarok többsége nem mer elsősegélyt nyújtani, pedig ezerből legalább négyszáz ember megismerte már az újraélesztés technikáját – elméletben. Ha abban a bizonyos „arany öt percben”, az összeesés utáni pillanatokban azonnal megkezdenék az újjáélesztést, évente több ezer magyar ember életét lehetne megmenteni – hívja fel a figyelmet a Médiaunió Alapítvány a Mentők napján,

További írások a rovatban

Lap tetejére