RSS Feed

Életmód

„Év autója” - nyerő típusok

„Év autója” - nyerő típusok Ki emlékszik már arra, hogy 2020-ban a Peugeot 208-as volt a bajnok, s hat esztendeje ezüstérmes lett a Citroën C4 Cactus, mivel a VW Passat kapta a szakújságíróktól a "Car of the Year 2015" díjat. A Volkswagen - sokadik - európai elismerése kapcsán érdemes kicsit a múltba révedni, hogy a 20. században mely típusok érdemelték ki a rangos kitüntetést?

Szerelemkeresés a Facebookon

Szerelemkeresés a Facebookon Tavaly októbertől Európa-szerte elérhető a Facebook, saját, egyedi randioldala. Az eredeti tervek szerint 2019 februárjában, Valentin-nap alkalmából indult volna a társkereső funkció, kicsit várni kellett, de vajon megérte?

100 praktikus tipp az élővilág szerelmeseinek

100 praktikus tipp az élővilág szerelmeseinek Februárban jelenik meg a Gabo Kiadó gondozásában Helen Bostock és Sophie Collins: Vadon a kertemben című könyve, ami 100 praktikus tippet tartalmaz a kertek és élővilág szerelmeseinek.

Befagyott már a Balaton?

Befagyott már a Balaton? Jennifer Garner (48) a háromgyerekes kétszeresen elvált gyönyörű amerikai színésznő egy különleges videót osztott meg Insta oldalán. Valahol a hegyekben egy befagyott tó jegén korcsolyázik egy férfi. Talán hokizik, de nem is az a lényeg, hanem a látvány, ami tényleg pazar!

Konzulátus nyílt Rijekán

Konzulátus nyílt Rijekán A kereskedelmi és nem kereskedelmi létesítményekben, valamint a hajós charterek (eCrew) által generált turisztikai forgalmat is magában foglaló eVisitor rendszer szerint 2020-ban 7,8 millióan látogattak el Horvátországba (ez a 2019-es turistaszám 37 százaléka), míg a vendégéjszakák száma 54,4 millió volt (a 2019-es eredmények 50 százaléka).

Az üres palack is érték

Az üres palack is érték A műanyaghulladék globális probléma és megoldani is csak akkor tudjuk, ha mindannyian összefogunk, nagyvállalatoktól a fogyasztókig. Éppen ezért a Coca-Cola a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Mi lesz az OKJ után?

Mi lesz az OKJ után? December végén elindultak az utolsó OKJ-s képzések, de néhány képzésre a szabad helyek erejéig még be lehet csatlakozni. Szűkebb lett a kínálat, sok képzésre már egyáltalán nem lehet jelentkezni, illetve több városban már a decemberi tanfolyamok sem indultak el.

Ezek voltak Magyarország legdrágább ékszerei 2020-ban

Ezek voltak Magyarország legdrágább ékszerei 2020-ban A BÁV Aukciósház adatai szerint a luxuscikkek piaca 2020-ban is élénk volt. A legdrágábban elkelt ékszer egy Van Cleef&Arpels briliáns fülbevaló volt 11,4 millió forintért. A férfiak is vásároltak magunknak drága kiegészítőket, egy Rolex búváróráért 5,5 millió forintért fizettek.

Észak-Európa: kevés a turista

Észak-Európa: kevés a turista Az izgalmas építészeti megoldásokra kiváncsi polgárokat is megosztja a közel 700 ezer lakosú - 1925 óta ismét hajdani nevét viselő - Oslo terjeszkedése, gyors stílusváltása. A több ezer utas, sok száz jármű szállítására is alkalmas tengerjárók, gigantikus kompok 2021-ben is főszerepet játszanak Norvégia kereskedelmében, idegenforgalmában.

A hermelin lett az év emlőse

A hermelin lett az év emlőse A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

Észak-európai bajnokok

Észak-európai bajnokok Az öreg kontinens fagyosabb csücskeiben eltérő autókért lelkesednek a polgárok. Észtországtól a finn rokonságig a ©koda a nyerő. Dániában a Peugeot hódít, annak is – relatíve olcsó – 208-as szériája. A tehetősebb svédeknél, a belföldi Volvo S90/V90 a sztár. Persze ment már jobban is a kereskedőknek, mint 2021 elején!

Gyorsan élénkülhet a turizmus

Gyorsan élénkülhet a turizmus A járványügyi korlátozások megszűntetése után gyorsan élénkülhet a turizmus belföldön az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatairól kiemelték: számítani lehetett a vendégéjszakák számának ilyen mértékű visszaesésére.

Kutya hideg van a háziállatoknak is

Kutya hideg van a háziállatoknak is Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.

Mini, Smart és a többiek

Mini, Smart és a többiek Akinek a fészerében egy 80-as évekbeli, Trabi, avagy egy 126-os Kispolski szunnyad {netán narancssárga színben!} az jól teszi, ha kivár az eladással 2021 tavaszáig, amikor sejthetően újfent megdrágulnak az oldtimerek. Zéró banki kamatnál egy Wartburg sem rossz befektetés.

További írások a rovatban

Lap tetejére