RSS Feed

Életmód

Európa legkedveltebb autói

 Európa legkedveltebb autói A kereskedők nem 2020-at jegyzik majd a harmadik évezred legsikeresebb esztendejének. A koronavírus-járvány „mellékhatásaként” bedőlt az autó szalonok forgalma is ez elmúlt hónapokban. Ám optimizmusra ad okot, hogy e nyáron egy német és egy francia márkának sikerült áttörnie a 100 ezer darabos, havi eladási álomhatárt.

Bajor vakáció

Bajor vakáció Németország 15 tartományában ismét becsöngettek az oktatási intézményekbe. Lehet irigykedni a bajor diákokra. Számukra október utolsó napján kezdődik meg a régen várt őszi szünet. A 13 millió lakosú régióban sokan még most is az elmaradt Oktoberfest miatt búslakodnak, meg a novemberben életbe lépő járványügyi korlátozások okán.

Szászország: őszi csendélet

 Szászország: őszi csendélet Komoly áramszünetet idézhetett volna elő az a német bűnöző, akit egy trafóház közelében csíptek fülön. A fél kilométernyi fémkábelt elcsenő férfinak nem maradt ideje a 20 ezer eurós éjszakai zsákmány elfuvarozására, mert a riasztott rendőrök hamar elkapták.

Dou Dou hazatért

Dou Dou hazatért Dou Dou egy kínai kiskutya, akit a Qiu család egy vidéki kiránduláskor véletlenül egy benzinkútnál hagyott. A kínai család csak otthon vette észre, hogy a kis családi kedvenc eltűnt a kocsiból. Hiába mentek másnap vissza a benzinkúthoz, a kutyának hűlt helye volt.

Halottak napja: tűzmegelőzésre figyelmeztetnek

Halottak napja: tűzmegelőzésre figyelmeztetnek Halottak napja környékén ügyelni kell a tűzesetek megelőzésére a lakásokban és a temetőkben egyaránt, ebben az időszakban ugyanis gyakran riasztják a tűzoltókat a kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Winkler felmondott a Totalcarnál

Winkler felmondott a Totalcarnál Húsz év után felmond a Totalcarnál Winkler Róbert autós újságíró, ezt a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében jelentette be hétfőn. A felmondás okairól egyelőre nem közölt részleteket.

2021: áprilisi autós buli

2021: áprilisi autós buli Csendes a máskor oly' zajos, csillogó-villogó Jacob Javits Convention Center, a 11th Ave éke. A New York-i vásárközpontnak 2020-ban komoly (anyagi) érvágást jelent, hogy számos rendezvényük maradt el. A négykerekűek szerelmeseit talán jövő áprilisban sikerül kárpótolni.

A gyerek uzsonnája is lehet ízletes

A gyerek uzsonnája is lehet ízletes Akinek iskolás gyereke van mindig örök kérdés, hogy miként lehetne változatosabbá, könnyebben és gyorsabban összeállíthatóvá tenni az uzsonnás dobozok tartalmát, hogy a gyerekek minél többször válasszák a kiegyensúlyozott étkezést a nassolás helyett.

NSZK: egy millió új dízel autó

NSZK: egy millió új dízel autó Míg Ausztriától Finnországig a ©koda Octavia a sztár, addig az EU legmotorizáltabb államában – immáron évtizedek óta – a VW Golf a kedvenc. Angela Merkel jóléti, 83 millió lakosú köztársaságában az ezüst érem is egy Vokswagen modellnek jár. A Tiguan egyben a legnépszerűbb SUV és dízel típus az NSZK-ban.

Berlin: Kilugani örök álma

Berlin: Kilugani örök álma Október második felében a német fővárosban elaltatta az állatorvos a több időskori panasszal viaskodó keskeny szájú orrszarvút. Kilugani éppen 45 esztendeje érkezett a nyugat-berlini Zoo-ba. Az akkor egy éves nőstény a Spree-metropolisz kedvence lett – tovább élt, mint négylábú rokonai a szabadban.

NSZK: szuper szeptember

NSZK: szuper szeptember Németországban napjainkban 47 millió autó rója az utakat. A múlt hónapban már növekedett az újonnan értékesített modellek száma, ám a tavalyi, 3,6 millió darabos kvóta – hála a koronavírus-járványnak – elérhetetlen lesz 2020-ban. Szeptemberben is a Volkswagenek fogytak a legjobban.

Hazamehetett a remdesivirrel kezelt beteg

Hazamehetett a remdesivirrel kezelt beteg Elhagyhatta a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján létrehozott járványkórházat az a 75 éves női COVID-19 beteg, akinek elsőként adták be a magyar gyártású remdesivir készítményt az intézményben.

Egyre népszerűbbek a mesterelme csoportok

Egyre népszerűbbek a mesterelme csoportok A mesterelme csoportok külföldön a modern vállalkozói élet velejárói és Magyarországon is egyre népszerűbbek. Az ilyen összejöveteleken megtöbbszöröződik a közös tudás, az üzletemberek a rendszeres találkozók során egymást segítik ötleteikkel és kapcsolataikkal.

Csipetnyi Mexikó a hetedik kerületben

Csipetnyi Mexikó a hetedik kerületben Október 31-én szombaton 18 órától az amerikaitól teljesen eltérő, mexikói stílusú halloweeni bulit tartanak a Dohány utcai Neverlandben. A Día de Muertos a mexikói halottak napja, ami a közép-amerikai országban az élet ünnepe is egyben.

További írások a rovatban

Lap tetejére