RSS Feed

Kultmix

Céline Dion lemondta az amerikai turnéját

Céline Dion lemondta az amerikai turnéját Tizenhat koncertje lenne még, de nem fog tudni színpadra lépni. Az európai koncertjeit viszont a tervek szerint megtartja. Az énekesnő izomgörcsökkel küzd.

A Senki földje cimbalomlemezen

A Senki földje cimbalomlemezen A Fonó gondozásában jelent meg 2021 végén Lukács Miklós, a hazai kortárs zene legsokoldalúbb előadójának első cimbalom szólólemeze. Az album a világon egyedülálló módon csak a cimbalom eszköztárát használja a lemezen hallható kísérleti elektronikán keresztül is.

Céline Dion lemondta észak-amerikai turnéját

Céline Dion lemondta észak-amerikai turnéját Súlyos és nem múló izomgörcsei miatt Céline Dion kanadai énekesnő bejelentette, hogy nem tudja megtartani Courage World Tour című koncertkörútjának további észak-amerikai előadásait.

20 éves a népszerű vokális férfikar

20 éves a népszerű vokális férfikar 20 éves a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Szent Efrém Férfikar. A Liszt-és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás által 2002-ben alapított kórus missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását.

Mozifilmen a Rembrandt-portrék titkai

Mozifilmen a Rembrandt-portrék titkai Január 20-tól érkezik a mozikba Az én Rembrandtom című izgalmas dokumentumfilm, amely műgyűjtők, műkereskedők és művészettörténészek személyes történetein keresztül tárja fel, hogyan képesek a holland festőóriás munkái a mai napig művészetbarátok millióit rabul ejteni.

Újabb fellépőket jelentett be a Bartók Tavaszra

Újabb fellépőket jelentett be a Bartók Tavaszra 2022-ben április első napján kezdődik és heteken át a hazai és nemzetközi művészet élet legjobbjaival, világhírű társulatokkal, kivételes szólistákkal, új produkciókkal, rendhagyó bemutatókkal várja a közönséget a második Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek.

Culture43, akik sportot űznek a kultúrából

Culture43, akik sportot űznek a kultúrából A Sport43 kezdeményezés több mint egy éve sikeresen működik. Szellemisége közösségekről, a mozgás öröméről, a természetben megélt szabadságról, az egymás iránti gondoskodásról, odafigyelésről és gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségéről szól.

A KVTársulat ősbemutatója a Radnótiban

A KVTársulat ősbemutatója a Radnótiban A KVTársulat bemutatója egy drámacsoport munkáját követi végig. A Körtükör című darab a csoport által játszott drámajátékokból, és a foglalkozások közti szünetekből áll össze. Az előadás hősei egy bárhol elhelyezhető kisváros lakosai, akik a mindennapi életük problémáit és konfliktusait "hozzák be" a csoportba.

A Barátok közt színészei az Örömlányok végnapjaiban

A Barátok közt színészei az Örömlányok végnapjaiban Hatalmas sikerrel játszák az Örömlányok végnapjai című zenés vígjátékot. A Moravetz Levente által írt és rendezett zenés színházi előadás népszerűsége a bemutatott kacagtató helyzeteknek és nem utolsósorban az egykori Barátok közt vezető színészei, Fodor Zsóka és Szőke Zoltán fergeteges alakításának köszönhető.

2023 - Picasso emlékév

2023 - Picasso emlékév A madridi Prado Múzeumban már ebben az évben kezdetét veszi az a programsorozat, amellyel Pablo Picasso halálának jövőre esedékes 50. évfordulójára emlékeznek szerte Spanyolországban - jelentette be Miguel Falomir igazgató, ismertetve a világhírű képtár 2022-es terveit.

Szívzűr

Szívzűr Szívzűr(1982) magyar film. Nem akárki rendezte, hanem Bereményi Géza, akinek azt hiszem ebben a filmben sok minden összejött. Ha nem lenne elég a mára abszolút elitté érett szereplőgárda: Máté Gábor, Udvaros Dorottya, Básti Juli, Pogány Judit, Margitai Ági,Koltai Róbert, Ujlaki Dénes, Szacsvay László, stb.

Garantálni kell a kultúra szabadságát

Garantálni kell a kultúra szabadságát Garantálni kell a kultúra szabadságát - jelentették ki az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum politikusai az ellenzéki összefogás által létrehozott Egységben Magyarországért sajtóközpontjából tartott közös, online sajtótájékoztatójukon csütörtökön.

Februárban jön az Online Japán Filmfesztivál

Februárban jön az Online Japán Filmfesztivál A tavalyi nagy siker után a Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén is online formában rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált. 2022. február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenes nézhetünk meg 20 japán alkotást.

Népszerű a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Népszerű a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Több mint négyszáz alkotást neveztek az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító idei szegedi nemzetközi filmfesztiválra, melyet májusban rendeznek meg - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

További írások a rovatban

Lap tetejére