RSS Feed

Kultmix

Kasimir és Karoline premier Miskolcon

Kasimir és Karoline premier Miskolcon Október 16-án mutatta be a Miskolci Nemzeti Színház a Kasimir és Karoline című színművet. Keszég László rendezésében, Lőrinczy Attila dramaturg fordításában és átdolgozásában a Kamaraszínház színpadán láthatja a közönség Ödön von Horváth szenvedélyes szerelmi történetét, mely a fergeteges hangulatú müncheni sörfesztiválon, az Oktoberfesten játszódik.

Dokumentumregény: Hírös ötvenhat

Dokumentumregény: Hírös ötvenhat A napokban jelent meg a kecskeméti Benczúr Csaba Hírös ötvenhat című dokumentumregénye. Az eredeti hivatását tekintve ügyész írónak ez a hetedik könyve.

Ezt jobb lett volna megúszni

Ezt jobb lett volna megúszni Ezt nem lehet megúszni, mondja Kovács Ákos kötetének címe; igen, ő az az Ákos, akit a Depeche Mode-utánérzetű kultzenekar, a Bonanza Banzai révén ismertünk meg a kilencvenes évek elején, majd Ákos lett belőle, magát decens művészemberként a popkultúra egyik ikonikus alakjává gitározó, megkerülhetetlen művészember.

Spanyol filmhét az Urániában

Spanyol filmhét az Urániában Spanyolország sokszínű filmterméséből ad ízelítőt október 26. és november 1. között a Spanyol Filmhét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Spanyol Nagykövetség, a Budapesti Cervantes Intézet és az Uránia közös szervezésében megszervezett eseményen tizennégy filmet vetítenek. A válogatásban Pedro Almodóvar két rendezése és egy produceri munkája is szerepel.

Már nincs állóhely a Red Hot Chili Peppers koncertre

Már nincs állóhely a Red Hot Chili Peppers koncertre Alig több mint egy órája, 10 órakor kezdődött a hivatalos jegyértékesítés a Red Hot Chili Peppers jövő júniusi budapesti koncertjére, de állójegy már nem maradt, írja a Live Nations a koncert Facebook-eseményénél. Úgy tűnik, a közönség jobb szeretne állva tombolni az eredeti felállásban, John Frusciantéval fellépő RHCP koncertjén, naná, hiszen így még nem állt magyar közönség előtt a zenekar.

Caine visszavonul

Caine visszavonul A BBC rádióműsorában járt Michael Caine, aki nagy bejelentést tett karrierjével kapcsolatban. Minderről a People számolt be. Két éve nem dolgoztam már, van egy gerincproblémám, ami hatással van a lábaimra is, így nem tudok túl jól sétálni sem. Írtam egy könyvet, sőt, többet is, amik megjelentek, sikeresek lettek, szóval már nem igazán vagyok színész. Író vagyok.

Patti Smith Pilinszkyt és Adyt szavalt

Patti Smith Pilinszkyt és Adyt szavalt Aki kicsit is követi Patti Smith Instagramját, az már nem lepődik meg azon, hogy az amerikai énekes-dalszerző (és író, költő, képzőművész) magyar irodalmat olvas: többször posztolt már magyar szerzők műveiről, amiket nem egyszer barátja, Krasznahorkai László ajánlására olvasott (legutóbb épp Kosztolányit).

Karácsony előtt elkészült a Nagykarácsony

Karácsony előtt elkészült a Nagykarácsony Elkészült a #Sohavégetnemérős rendezője, Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmje, a Nagykarácsony című romantikus vígjáték teaser-előzetese. November 25-én kerül a hazai mozikba a film parádés szereposztással

Jön az A-ha film

Jön az A-ha film Zenés dokumentumfilm készült a világhírű norvég poptrióról, az A-háról. A nyolcvanas évek közepén a Take On Me című dallal berobbant formáció pályafutását bemutató alkotás csütörtöktől látható a hazai mozikban. Minden idők legsikeresebb norvég zenei exportcikkének albumai az elmúlt három és fél évtizedben 55 millió példányban keltek el világszerte.

Nyerd meg az életed

Nyerd meg az életed Rekordnézettséget ért el a Nyerd meg az életed (Squid Game) című új dél-koreai Netflix-sorozat bemutatása első hónapjában - számolt be róla a deadline.com ágazati portál. A széria 111 milliós nézőszámával megelőzte a steramingszolgáltató korábbi csúcstartó sorozatát, A Bridgerton családot, és ezzel a Netflix eddigi műsorai közül a legjobb indulást produkálta.

Fotóhónap a Mai Manó Házban

Fotóhónap a Mai Manó Házban A Magyar Fotóművészek Szövetsége rendezésében évente megvalósuló Fotóhónap a magyar fotókultúra legátfogóbb és leggazdagabb rendezvénysorozata. A fesztivál fő kiállításán a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is egy ikonikus fotográfus munkái kerülnek a közönség elé: a Fekete fény című tárlaton Margaret Watkins 120 fényképe látható, amelyeket 1914 és 1939 között készített.

Egy jobb világ a Thália Télikertben

Egy jobb világ a Thália Télikertben Október 29-től lesz látható a Thália Télikertben David Mamet kétszereplős darabja, az Egy jobb világ, mely az egyetemi tanár és egyik diákja közti hatalmi harcról szól. Az előadás rendezője Valló Péter.

Novemberben Budapesten lép fel a Jethro Tull

Novemberben Budapesten lép fel a Jethro Tull Ahogy számos turné a közelmúltban, a Jethro Tull Prog Years körútja is halasztást szenvedett, azonban most már biztosnak tűnik: idén november 12-én pótolják a koncertet a Kongresszusi Központban. A fellépésre repülővel érkezik Ian Anderson és zenekara, így a budapesti fellépés kevésbé függ más országok járványhelyzetétől.

Csótányok és sárkányok őszi hétköznapokra

Csótányok és sárkányok őszi hétköznapokra A Szépirodalmi Figyelő Alapítvány hazai és a külföldi képregénykultúra kiemelkedő alkotásait közvetíti az olvasók felé, és mindemellett olyan gyerek- és ifjúsági könyveket is megjelentet, melyek igényes formában és tartalommal számítanak az olvasók legfiatalabb generációjának figyelmére.

További írások a rovatban

Lap tetejére