RSS Feed

Kultmix

A Nemzeti Múzeum vette meg a koronázási palást egy darabját

A Nemzeti Múzeum vette meg a koronázási palást egy darabját A Magyar Nemzeti Múzeumba kerül a BÁV Centenáriumi aukciójának egyik különlegessége, a magyar koronázási palást töredéke. A történelmi ereklyét 21,25 millió forintért vásárolta meg a Múzeum, amely a Szent István király által adományozott miseruhából készült palástot is őrzi.

Itt egy fontos dátum, ha valaki élőben nézne világsztárokat

Itt egy fontos dátum, ha valaki élőben nézne világsztárokat A nemzetközi klasszikus zenei szcéna és a magyar művészeti élet legkiemelkedőbb előadóival, a jól ismert és visszavárt programsorozatok folytatásával és a nézők kedvenc fesztiváljaival készül a következő szezonra a Müpa. Fontos dátum derült ki: a nagyközönség számára a jegyértékesítés június 24-én 10 órakor kezdődik.

Minden idők legdrágább kínai filmje

Minden idők legdrágább kínai filmje Több mint 200 millió dolláros (58 milliárd forintos) költségvetéssel készül a The Battle at Lake Changjin (Csangcsin-tavi ütközet) című háborús film. Az eddigi legdrágább kínai produkciót a júliusi cannes-i filmvásáron mutatják be.

Hét ország sakkvándora

Hét ország sakkvándora Hét ország sakkvándora címmel könyv jelent meg Maróczy Géza sakknagymester életéről.A mű szerdai bemutatóján elhangzott, hogy Jakobetz László hiánypótló művet alkotott, amelyet már tavaly, Maróczy Géza születésének 150. évfordulóján szerettek volna megjelentetni.

Legjobb tudomásunk szerint fut a Legjobb tudomásom szerint

Legjobb tudomásunk szerint fut a Legjobb tudomásom szerint Újabb neves filmfesztiválra kapott meghívást Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első nagyjátékfilmje, a Legjobb tudomásom szerint. Épp csak elnyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, máris újabb rangos fesztiválra várják.

Dés: Dalok egy zongorával

Dés: Dalok egy zongorával A zeneszerzői alkotás meghitt folyamatába pillanthatunk be Dés László egyzongorás estjén Zsámbékon június 27-én este a Zichy-kastély szabadtéri színpadán.

Bradbury-sláger a Radnóti Színházban

Bradbury-sláger a Radnóti Színházban A Radnóti Színház a Radnóti Tesla Labor udvarán tartotta meg évadzáró társulati ülését. Végre közel teljes létszámban, együtt búcsúztatták el ezt a mostoha évadot. A tervezett hat bemutatóból csak kettőt tudtak megtartani, a Csapodárok és a Gina előadásokat. Jövőre mutatják be Ray Bradbury 451 Fahrenheitjét.

Andee egyre jobb

Andee egyre jobb Tóth Andi/Andee(22) színésznő/énekesnő valamire nagyon ráérzett. Az egyik utolsó számában: Néztek című dalban. Azt hiszem ennél nem tudott volna aktuálisabb lenni. Nem lehet nem észrevenni, hogy a fiatal magyar énekesnő egyrészt imád provokálni, nyersen visszaszólni az őt durván betámadó kommentelőknek.

Peruban is díjazták a Spirált

Peruban is díjazták a Spirált Felméri Cecília lélektani krimije, a Spirál nyerte el a legjobb film díját a közép- és kelet európai alkotásokat felvonultató 12. Al Este fesztiválon Peruban a hétvégén - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

A postás mindig kétszer

A postás mindig kétszer Újra megnéztem a Postás mindig kétszer csenget című klasszikus amerikai filmet. 1981-ben készült Bob Rafelson rendezte és a két felejthetetlen főszereplő Jessica Lange és Jack Nicholson volt. De olyan mellékszereplő is volt a filmben, mint a zseniális Anjelica Huston.

A Producerek musical Miskolcon

A Producerek musical Miskolcon A Broadway világát szarkasztikus humorral és öniróniával ábrázoló darab bemutatásának évében minden idők legtöbb Tony-díját kapta: tizenkettőt a lehetséges tizenötből, és azóta is fergeteges sikerrel játsszák a világ zenés színpadain. Most a Miskolci Nemzeti Színházban látható a díjnyertes sikerelőadás Béres Attila rendezésében.

Két új taggal bővül a Katona társulata

Két új taggal bővül a Katona társulata 2021 őszétől Tóth Zsófia és Lengyel Benjamin csatlakozik a Katona József Színházhoz. Mindketten Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályában diplomáznak júliusban a Freeszfe Egyesület keretein belül, a Salzburgi Mozarteumban.

Kern és Hernádi válása a Városmajori színpadon

Kern és Hernádi válása a Városmajori színpadon Az Orlai Produkciós Iroda a Városmajori Szabadtéri Színház színpadán mutatta be a Válaszfalak című előadását, Kern András és Hernádi Judit főszereplésével.

Minden gyereknek ismernie kell a világ színességét

Minden gyereknek ismernie kell a világ színességét Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dínó mutatja be a magyar gyerekek és szüleik számára a 12 távoli országban élő gyerekek hétköznapjait. Míg a két mesehős újabb kalandokért járja a világot, addig idehaza számos híresség ült egy asztalhoz, hogy beszélgessenek a mesék szerepéről.

További írások a rovatban

Lap tetejére