RSS Feed

Kultmix

Jazz az E.K. Avenue-n

Jazz az E.K. Avenue-n A hazai jazzkiválóságokból álló, E.K. Avenue új lemezzel jelentkezett. A jazz/r'n'b zenekar harmadik, ’Risk Taker’ című nagylemeze friss, energikus, modern és sokszínű.

Himnusz a villányi borhoz

Himnusz a villányi borhoz A Punnany Massif énekese, Meszes Balázs „meszka” néven indította el a szólóprojektjét és hamarosan kiadja az első önálló albumát is. A november 11-én érkező korong egyik száma a „Jól igyál!”, ami a magyar borvidékek, de főként Villány előtt tiszteleg.

Mesteri science-fiction: Géncsapda

Mesteri science-fiction: Géncsapda Novemberben jelenik meg Blake Crouch Géncsapda című mesteri sc-fije az Agave Kiadó gondozásában. A szerző egyik korábbi művéből készült tévésorozat némelyik epizódját Antal Nimród rendezte az Egyesült Államokban.

Impresszionista zsenik filmen és dán műgyűjtőnél

Impresszionista zsenik filmen és dán műgyűjtőnél Novemberben látható a hazai művészmozikban a Pannonia Entertainment közkedvelt Exhibition On Screen sorozatának legújabb gyöngyszeme, a Delacroix-tól Gaugunig - A dán műgyűjtő című film.

Készül az első magyar történelmi-politikai thriller

Nyáron indult a Tündérkert című magyar történelmi-politikai thrillernek a forgatása. A 8 részes sorozat Móricz Zsigmond háromkötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készül Madarász Isti rendezésében.

Los Angeles - két Beregi

Los Angeles - két Beregi Nem sokkal élte túl - azonos nevű - színész édesapját a Budapesten született ifjabb Beregi Oszkár (1918-1976). A magyar fiatalember a második világháború küszöbén települt át Argentinába, majd Chilébe. A 60-as években az USA-ban találtak új hazára beteg atyjával és szűkebb családjával.

Rois rozsdás hangja

Rois rozsdás hangja Addig is, amíg jövő február derekán elstartol Közép-Európa legrangosabb, A-kategóriás filmfesztiválja, lássuk, hogy milyen produkcióknak tapsolhatott idén a 72. Berlinale publikuma!? "A szerelem gyors ábécéje" Nicolette Krebitz munkája.

A Vágy nevű villamos főszerepéért kapott díjat Tóth Ildikó

A Vágy nevű villamos főszerepéért kapott díjat Tóth Ildikó Az idei eSzínház Fesztiválon a Vörösmarty Színház A Vágy nevű villamos című előadással indult, Tóth Ildikó pedig meg is kapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat. Az előadást novemberben 9-én és 10-én is megnézhetik. Élőben.

Háromezer számozott darab: világpremier Tallinban

Háromezer számozott darab: világpremier Tallinban HÁROMEZER SZÁMOZOTT DARAB címmel a legnagyobb európai kisebbség, a romák művészi ábrázolásának ellentmondásairól készített fekete komédiát Császi Ádám, amit az ’A’ kategóriás Tallinn Black Nights Filmfesztiválon mutatnak be először.

A Dahmer botrány

A Dahmer botrány A Jeffrey Dahmer brutális tetteit bemutató sorozat nagy felháborodást váltott ki a meggyilkoltak rokonainak körében. A sorozatgyilkosról szóló Netflix-széria rendezője állítja, megkereste az áldozatok hozzátartozóit

Hazudj igazat!

Hazudj igazat! A békebeli Osztrák-Magyar Monarciában világra jött testvérpár, Hubert és Ernst Marischka sokoldalú művészek voltak. Rendezőként, forgatókönyvíróként és produceri feladatkörben egyaránt megállták a helyüket. A K. und K. felbomlása után mindketten német alkotásokhoz is tudásukat adták

Minden, amit tudni akarsz Morriconé-ról

Minden, amit tudni akarsz Morriconé-ról November harmadik napján kerül bemutatásra a hazai mozikban a legendás zeneszerző életútját bemutató grandiózus alkotás a Pannónia Entertainment forgalmazásában. A rendezői feladatokat az a Giuseppe Tornatore látta el, aki régi kollaboránsa volt a maestrónak.

Az unoka

Az unoka Az unoka(2022) magyar film. Igazi meglepetés volt, ráadásul egy volt toldys gimnazista társam volt a producer Zákonyi S. Tamás. Visszatérve a filmre, egy rendkívül érzékeny és aktuális problémával foglalkozik, az u.n. unokázós csalásokkal.

Nem Kanye Westtől lopták a Django ötletét

Nem Kanye Westtől lopták a Django ötletét Kanye West – avagy tavaly felvett nevén: Ye – az elmúlt hetekben botrányos megszólalásaival hívta fel magára a figyelmet, ezek közül még a szelídebbek közé tartozott, mikor egy interjúban azzal vádolta meg Quentin Tarantinót és Jamie Foxx-ot, hogy tőle lopták 2012-es filmjük, a Django elszabadul alapötletét.

További írások a rovatban

Lap tetejére