RSS Feed

Kultmix

Újra gyilkos után kutat a népszerű nyomozónő

Újra gyilkos után kutat a népszerű nyomozónő A napokban jelenik meg M. J. Arlidge: Meghaltok mind című regénye. A szerző az elmúlt húsz évben csúcsminőségű televíziós drámákkal foglalkozott, most könyvben is bizonyított.

Különös háromszögben Borbély Alexandra

Különös háromszögben Borbély Alexandra November 19-én mutatják be a hazai mozikban az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache, és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirált.

Kétszáz mesehős a nappaliban

Kétszáz mesehős a nappaliban Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, rendhagyó módon online, ami számos új és izgalmas lehetőséget jelent. A programunkban szereplő 200 film az eseményünk és a csatlakozó helyszínek egyedi YouTube-csatornáján lesz látható.

Mintegy húsz filmmel érkezik a Zsifi

Mintegy húsz filmmel érkezik a Zsifi November utolsó és december első napjaiban mintegy húsz filmmel és kísérőprogrammal érkezik a „Zsifi”. Az idei évben a vetítéseket és kísérőprogramokat kizárólag online tartják meg. A Zsifi, a a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programja országosan lesz látható.

Vasárnap lesz a Pilátus bemutatója

Vasárnap lesz a Pilátus bemutatója Anya és lánya kapcsolatáról szól Dombrovszky Linda rendező első tévéfilmje a Pilátus, amelyet vasárnap este mutatnak be a Duna televízióban. Szabó Magda hatvanas évek elején megjelent Pilátus című regényét dolgozta fel első tévéfilmjében Dombrovszky Linda rendező - olvasható az alkotók MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Fridi visszatér

Fridi visszatér Friderikusz Sándor(62) újra tévézni fog! Ez jó hír a tv szerelmeseinek, hiszen Friderikusz, akármibe nyúlt az elmúlt évtizedekben..abból szinte mindig siker lett. Lehet szeretni vagy nem szeretni Sándort, de azt el kell ismerni, hogy az egyik legprofibb és legfelkészültebb tévés ma Magyarországon

Illatszertár nyílik a Thália Színházban

Illatszertár nyílik a Thália Színházban Szinetár Dóra és Ember Márk főszereplésével mutatják be a századelőt idéző Illatszertár című darabot a Thália Színházban pénteken. László Miklós romantikus vígjátékát Béres Attila rendezésében láthatja a közönség.

Európai fesziválkörúton a magyar horrorfilm

Európai fesziválkörúton a magyar horrorfilm Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem – melynek világpremierjére október elején a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt került sor – újabb három fesztiválra kapott meghívást. Bekerült a stílusosan Halloweenkor induló olasz Trieste Science+Fiction Festival és a San Sebastian Horror and Fantasy Festival, valamint a Málaga International Week of Fantastic Cinema versenyprogramjába i

Egy ministráns fiú megpróbáltatásai

Egy ministráns fiú megpróbáltatásai Graham Caveney: A reverenda fogságában című regénye olyan mintha egy film lenne vagy egy rosszul megírt popdal, de ehelyett a rideg valóság

Többszörös jubileum és egy ősbemutató a Müpában

Többszörös jubileum és egy ősbemutató a Müpában Oláh Kálmán zongoraművész és komponista idén ötven éves, színpadi pályafutása pedig mintegy harmincöt éve tart: ennek apropóján a fennállásának épp a tizenötödik évfordulóját ünneplő Müpában ad koncertet.

BFZ - Vicenzából élőben

BFZ - Vicenzából élőben Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar rövid európai turnéra indult, olaszországi koncertjeik egyikét pedig élőben, ingyenesen követheti a magyar közönség is október 25-én (vasárnap) este egyenesen a vicenzai Teatro Olimpicóból.

Megszállott titkárnőről írt könyvet a sikerszerző

Megszállott titkárnőről írt könyvet a sikerszerző Október végén jelenik meg Renée Knight: A titkárnő című regénye. A korábbi BBC munkatárs, mielőtt könyvírásra adta fejét elvégezte a Faber Academy "Regényírás" kurzusát, hogy mindenképp jó könyvet adjon az olvasók kezébe.

Gothár Péter új filmje a Sevillai Filmfesztiválon

Gothár Péter új filmje a Sevillai Filmfesztiválon Meghívást kapott Gothár Péter Hét kis kis véletlen című új filmje a Sevillai Filmfesztiválra, amelyet november 6. és 14. között rendeznek Spanyolországban. A csak európai filmekből válogató mustrán a Hét kis történet az Új hullámok elnevezésű versenyprogramban fog szerepelni - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Jön Ozzy Osbourne 2022-ben

Jön Ozzy Osbourne 2022-ben Tizenegy év után újra Magyarországon ad koncertet Ozzy Osbourne. A heavy metál Grammy-díjas legendája, a színpadoktól visszavonult Black Sabbath frontembere 2022. február 2-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, No More Tours 2 című európai turnéja keretében.

További írások a rovatban

Lap tetejére