RSS Feed

Kultmix

Nádas Péter Budapestje a Margitszigeten

Nádas Péter Budapestje a Margitszigeten A Nádas Péter Budapestje című programsorozat estéjén (október 1., 2.) megtekinthető egy videóinstalláció a margitszigeti zenélő szökőkút vízfüggönyén. A nem mindennapi vizuális élmény Nádas Péter fotóinak és az általuk ihletett akvarelleknek felhasználásával készült.

André Rieu szép napjai a mozikban

André Rieu szép napjai a mozikban A könnyedén játszott komolyzene szerelmesei 2022. október 6-án este, 8-án és 9-én pedig matiné előadásban tekinthetik meg a budapesti Pólus moziban, a CinemaMOM-ban és a GOBUDA moziban, valamint több megyeszékhelyen André Rieu felejthetetlennek ígérkező maastrichti koncertjének mozis közvetítését.

Erdélyben turnézik a Kaláka

Erdélyben turnézik a Kaláka Erdélyben turnézik jövő héten a Kaláka. A kétszeres Kossuth-díjas együttes Három székláb című, gyerekeknek szóló műsorát adja elő.A Kaláka a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és Böjte Csaba meghívásának tesz eleget. Október 3-án Déván, 4-én Kovásznán, 5-én Csíkszeredán, 6-án Gyergyószárhegyen, 7-én pedig Székelyhídon lépnek fe

Banditák

Banditák Banditák(2001) amerikai film. Az egyik főszereplő Bruce Willis/Joe Blake, aki akkoriban még a karrierje csúcsán volt. Fegyenc társával Billy Bob Thornton/Terry Leevel éppen frissen szöktek meg egy börtönből és nem vesztegették az időt, azonnal bankot kezdtek rabolni.

Az utolsó csavar

Az utolsó csavar Az utolsó csavar(2012) amerikai sport film. Minőségi kiadásban és erre az egyik legnagyobb garancia Clint Eastwood, aki egyben az egyik társproducere is volt a mozinak. A történet szerint Clint Eastwood/Gus Lobel az Atlanta Braves baseball klub lassan veterán u.n. toborzója. Azaz olyan szakember, aki felfedezi a különleges tehetségeket.

Magyar Színház: nagy klasszikus új arcokkal

Magyar Színház: nagy klasszikus új arcokkal A Magyar Színház hat éve mutatta be a Valahol Európában című előadását, amit az évek során töretlen népszerűséggel mind a mai napig játszik. Ez idő alatt nemcsak a gyerekszereplők körében volt változás, de a főszeplők személyében is. A 2022/2023-as évadban a már megkedvelt színészek mellett öt új név tűnt fel a szereposztáson. Ismerkedjünk most meg velük és karakterükkel kicsit közelebbről.

A művészet templomai: Napóleon 200

A művészet templomai: Napóleon 200 Rendhagyó, rendkívül látványos kultúrtörténeti dokumentumfilmmel emlékezik meg Napóleon halálának 200. évfordulójáról a Pannonia Entertainment. Az Oscar®-díjas Jeremy Irons narrációjával 2022 októberétől a hazai művészmozikban bemutatják a A művészet templomai: Napóleon 200 címűalkotást.

Éjszakák a zenben

Éjszakák a zenben A Prae Kiadó és a Lector Kiadó közös gondozásában jelent meg Balázs Imre József Éjszakák a zenben című verseskötete.Balázs Imre József legújabb verseskötete egy sokdimenziós labirintus. Útjai egyenrangúak, vezessenek szobákon, kihűlt világítótornyok romjain vagy hegyek mélységes mélyén át.

A reális derűvel megáldott költő

A reális derűvel megáldott költő Vörös István jellemezte így Méhes Károlyt, akinek A fikusz téliesítésének napja címmel jelent meg verseskötete. A költő a Prae Kiadó G30-as standjánál október elsején dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, október 15-én pedig a Margó Irodalmi Fesztiválon is bemutatkozik.

Meghalt Axt László artistaművész

Meghalt Axt László artistaművész Életének 72. évében elhunyt Axt László Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész. Axt László, a „kopftrapéz királya” szeptember 25-én, 72 éves korában hunyt el. Kitartása, precizitása, szerénysége, szorgalma, bátorsága és elhivatottsága példaértékű. A Fővárosi Nagycirkusz társulata fájó szívvel búcsúzik Axt László artistaművésztől.

Ceausescu kémfőnökéről készül film

Ceausescu kémfőnökéről készül film Ahogy azt a nyáron megírtuk, az HBO leállítja a tartalomgyártást Európa nagy részén, így Magyarországon és a teljes kelet-közép-európai régióban is. Vannak azonban még olyan projektek, melyeket még korábban elindítottak, és ezeket le is forgatják: ilyen a Spy/Master című sorozat, mely egy hidegháborús időszakban játszódó kémdráma-sorozat lesz.

A Prae Kiadó a Könyvfesztiválon

A Prae Kiadó a Könyvfesztiválon Többek között az Így etesd a diktátorod, a Vasarely regényes évszázada és a Megrajzolt gyilkosságok című újdonságaival vesz részt az október 1-én kezdődő Könyvfesztiválon a Prae Kiadó,amelynek programjait dedikálások és az írókkal való nyílt színi beszélgetések egészítik ki.

Columbo '95

Columbo '95 Tizenegy éve annak, hogy Beverly Hillsben elhunyt Peter Falk. Az orosz-lengyel-cseh, s állítólag magyar gyökerű szülők gyermeke, egy daganat következtében, három esztendősen veszítette el jobb szemét. A New York olasz bevándorlók lakta negyedében felcseperedett srácot a súlyos műtét sem akadályozta meg pályaválasztásában. A sztár most lenne 95 éves.

Könyvfesztivál: az Agave Kiadó programjai

Könyvfesztivál: az Agave Kiadó programjai Dedikálásokkal, könyvbemutatókkal, újdonságokkal készül a Könyvfesztiválra az Agave Kiadó. Utóbbiak között szerepel például Irene Vallejo: Papirusz – A könyvek története az ókori világban, Veres Attilának, a horror hazai mesterének A valóság helyreállítása című kötete, James Patterson & J.D. Barker: A zaj című thrillere.

További írások a rovatban

Lap tetejére