RSS Feed

Kultmix

Neil Young új koncertalbumot ad ki

Neil Young új koncertalbumot ad ki A ’Noise & Flowers’ egy kilenchelyszínes turnét dokumentál, amely mindössze két héttel azután kezdődött, hogy Young örök barátja és egyben több mint 50 éven át a menedzsere, Elliot Roberts elhunyt.

Egy osztályközösség intimitása

Egy osztályközösség intimitása A jövő filmcsillagai mutatkoznak be az idei év nyári, romantikus filmsikerében. Az Együtt kezdtük drámai jeleneteiben kivételes tehetségükről tesznek tanúbizonyságot az új generáció színészei. Kik ők, és mit lehet tudni róluk?

Van Ország Lili film

Van Ország Lili film A huszadik század egyik legfontosabb magyar képzőművésze, Ország Lili 1926. augusztus 8-án született. Pályája az 1950-es évek szellemi szabadságot nélkülöző korszakában indult. A nehéz körülmények között alkotó művész az Állami Bábszínházban talált menedékre, ahol kezdetben díszletfestőként, majd 1960-tól haláláig díszlet- és jelmeztervezőként, a festőműhely vezetőjeként dolgozott.

Daniel Verstappen a Várkert Bazárban

Daniel Verstappen a Várkert Bazárban Nemzetközi hírű belga zongoraművész és zeneszerző lép fel szeptember 10-én a Várkert Bazárban. Daniel Verstappen a magyar-belga diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója alkalmából látogat Budapestre a Reconnection című európai turnéja során.

Indul a #kedvesZsámbék! sorozat

Indul a #kedvesZsámbék! sorozat Augusztus 21-én és 28-án ismét a felolvasószínházé, verseké, szemelvényeké és spontán pillanatoké a főszerep Zsámbékon. Idén Kováts Adél, Csákányi Eszter, Vecsei H. Miklós, Berecz István, Szabó Dániel és Szokolay Dongó Balázs adnak egymásnak találkozót a zsámbéki Zichy-kastély szabadtéri színpadán. A színház negyedik éve futó sikersorozatát Seres Tamás rendezi.

Utódok

Utódok Utódok(2011) amerikai film. A mozi abszolút főszereplője a remek formában lévő George Clooney/Matt King ügyvéd, 2 gyermekes apa és férj. Akinek a film gyakorlatilag első perceiben tragikus motorcsónak balesetet szenved a felesége, aki kómába esik. Így Mattnek, aki eddig gyakorlatilag éjjel nappal dolgozott hirtelen minden a nyakába szakad.

Egymilliárdos elvonás az Operaháztól

Egymilliárdos elvonás az Operaháztól „Hiába a tökéletes járgány, ha nincs az üzemanyag-tartályában gázolaj” – egymilliárdos elvonás az Operaháztól, rövid ideig működött csak az Eiffel Műhelyház. A megszorítások elérték az Operaházat is. Mint lapunknak írták: a forráshiány komolyan veszélyezteti az Opera 2022-es költségvetési évének csődmentes lezárását.

Kahlo képek - ismét

Kahlo képek - ismét Dél-Németország {Kunstmuseum Gehrke-Remund, 76532 Baden-Baden, Güterbahnhofstr. 9.} a házigazdája egy fantasztikus, tengerentúli tárlatnak. A képzőművészetben jártas, hozzám hasonlóan Frida Kahlo rajongó Olvasó a cím alapján talán már kitalálta, hogy a kitünő, 68 éve elhunyt latin-amerikai festőnő kiállítása csábít éppen.

Meghalt Olivia Newton-John

Meghalt Olivia Newton-John A sztár férje, John Easterling azt közölte, hogy hétfő reggel békésen halt meg dél-kaliforniai birtokán, családja és barátai körében. Oliva több mint 30 éve küzdött a mellrákkal, a halál konkrét okát nem közölték, ugyanakkor egy családhoz közel álló forrás a TMZ-nek elmondta: 30 év után elvesztette a harcot a mellrákkal szemben. 73 évesen hunyt el.

Augusztus 12-én búcsúztatják Haraszty Istvánt

Augusztus 12-én búcsúztatják Haraszty Istvánt Augusztus 12-én, pénteken 10 órakor a Fiumei úti sírkertben vesznek végső búcsút Haraszty István Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművésztől, a kinetikus művészet kiemelkedő képviselőjétől, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA) rendes tagjától - közölte a SZIMA hétfőn az MTI-vel.

Kovács Kati életműkoncert a BKK-ban

Kovács Kati életműkoncert a BKK-ban Életműkoncertet ad Kovács Kati szeptember 12-én a Budapest Kongresszusi Központban. A rendkívül népszerű énekesnő több mint öt évtizede tartó pályafutása legjobb dalai közül válogat az alkalomra.

Magyar film világpremierje a CineFesten

Magyar film világpremierje a CineFesten A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mindig büszke volt rá, hogy a legnagyobb nemzetközi fesztiválsikerek mellett több magyar filmet itt láthat először a hazai közönség. Idén a fesztivál ad otthont Csoma Sándor rendező első nagyjátékfilmjének, amelyet Erőss Zsolt hegymászó története inspirált.

Ősszel jön a Svindler

Ősszel jön a Svindler Ősszel mutatják be a hazai mozik Paul Schrader Svindler című filmjét a Pannonia Entertainment forgalmazásában. Martin Scorsese producer bemutatja Paul Schrader rendező játékfilmjét, Willem Dafoe mellékszereplésével.

Víg Mihály-portréfilm: premier előtt

 Víg Mihály-portréfilm: premier előtt Szeptember 1-jén kerül a mozikba a Víg Mihály zenészről szóló Ott torony volt: Víg Mihály-portré című egészestés dokumentumfilm, amelyet a mozibemutató előtt, koncerttel egybekötött premier előtti vetítésen láthat ingyenesen a közönség augusztus 25-én Budapesten, a Szeszgyár kertben és a Gólya közösségi térben.

További írások a rovatban

Lap tetejére