RSS Feed

Kultmix

Puskás, a musical

Puskás, a musical Puskás, a musical címmel nagyszabású zenés színházi produkció készült Szente Vajk rendezésében. A legismertebb magyar életéről szóló darab előbemutatója augusztus 20-án lesz az Erkel Színházban. A musical támogatói között van a Civil Út Alapítvány, amelynek segítségével hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő emberek, gyerekek is meg tudják nézni az előadást.

Családon belüli zaklatás a színpadon

Családon belüli zaklatás a színpadon 2020. augusztus első napjaiban a Budaörsi Latinovits Színház már a nyár második próbafolyamatát kezdte meg. Pelsőczy Réka (képünkön) rendezésében megtartották David Eldridge Születésnap című drámájának olvasópróbáját. A darab Thomas Vinterberg, Mogens Rukosv és Bo Hansen Dogma-filmje alapján készült Hamvai Kornél fordításában.

Jön a Dirty Dancing 2.

Jön a Dirty Dancing 2. Nemhogy jön a folytatás, az eredeti filmben játszó Jennifer Grey főszereplésével készül a Dirty Dancing második része- jelentette be Jon Feltheimer, a Lionsgate stúdió vezérigazgatója, megerősítve a már júliusban felröppent híreket.

Utcaszínházi fesztivált rendeznek Kapolcson

Utcaszínházi fesztivált rendeznek Kapolcson Utcaszínházi fesztivált rendeznek Kapolcson augusztus végén. A háromnapos előadássorozaton utcaszínházi műsorok, családi- és gyermekprogramok, koncertek várják majd a látogatókat.

Jövő héten lesz az idei Palkonya Hangja fesztivál

Jövő héten lesz az idei Palkonya Hangja fesztivál Immár harmadszor rendezik meg a Palkonya Hangja fesztivált. A Baranya megyei településen augusztus 12-től 15-ig fellép az Irie Maffia, a PASO, a Los Orangutanes, a Zuboly, Saiid, az NKS, a Slow Village, a Manaky, valamint a Sör és Fű.

A legjobb film - Drakulics elvtárs

A legjobb film - Drakulics elvtárs A legjobb film díját nyerte el a Drakulics elvtárs a brazíliai Porto Alegrében rendezett fesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet pénteken az MTI-vel. Az összegzés szerint a versenyprogramban 49 film indult. A díjakról brazil filmesekből álló szakmai zsűri döntött. A járványhelyzetre való tekintettel idén online rendezték a fesztivál.

Az évad legjobb színésze: Nagy Péter

Az évad legjobb színésze: Nagy Péter A Vörösmarty Színház augusztus 3-án tartotta ünnepélyes évadnyitóját. A Nagyszínházban összegyűlt társulat jelenlétében vette át „Az évad legjobb színésze” díjat Nagy Péter. Kicsit félszegen nyilatkozott arról, hogy nem is tudja, megérdemelte-e.

Hogyan dolgozik egy színházi jelnyelvi tolmács?

Hogyan dolgozik egy színházi jelnyelvi tolmács? Ha befejeződik a dal, már nem szabad jelelni, ha a szereplő részeg, akkor azt úgy kell tolmácsolni is, s van, hogy új jeleket kell kitalálni – többek között ezt is megtudhattuk Vörös Zsolt jelnyelvi színházi tolmácstól, aki a 10. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon négy előadásban is tolmácsol.

Karantén után Vesztegzár a Grand Hotelban

Karantén után Vesztegzár a Grand Hotelban Rejtő Jenő zseniális szövegeit nehéz színpadi vagy filmes adaptációkban visszaadni. Mégis erre vállalkozik a Szép Ernő Színház, amely az egyik legismertebb Rejtő-regényt, a vérbeli krimi és a szerző utánozhatatlan humorának talán legjobb egyvelegét, a Vesztegzár a Grand Hotelben-t állítja színpadra Csillebércen, augusztus 26-án. A zenés darab zeneszerzője Barabás Árpád, rendezője Szinovál Gyula.

Indul a Román Sándor Táncakadémia

Indul a Román Sándor Táncakadémia A világhírű táncművész, koreográfus az ExperiDance Tánctársulat egykori alapítója, Román Sándor szeptember 7-től saját nevén folytatja 30 éves sikertörténetét.

Artmozik éjszakája 2020: a nagy cinefil kaland

Artmozik éjszakája 2020: a nagy cinefil kaland Egyetlen karszalag, 5 artmozi – rengeteg vetítés kora estétől másnap hajnalig! Bár az idei év számos kellemetlen meglepetést tartogatott a filmszínházaknak is, 2020-ban sem kell kihagynunk a nagy cinefil kalandot, vagyis a virrasztós mozizást.

Koncertek élőben a BFZ zenészeivel!

Koncertek élőben a BFZ zenészeivel! Bár az augusztus még nem az aktív koncertszezon hónapja, a Budapesti Fesztiválzenekar rendhagyó módon több nyári programmal is készül közönségének Budapesten és vidéken is. A karantén után a közönség élőben találkozhat az együttes tagjaival – akár a Balatonon vagy éppen a Dunakanyarban.

Később rendezik meg a 20. POSZT-ot

Később rendezik meg a 20. POSZT-ot A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése – hosszas és körültekintő mérlegelést követően – úgy döntöttek, hogy a júniusról szeptemberre tervezett 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják

A tizennégy karátos autó a Budapest Bárral

A tizennégy karátos autó a Budapest Bárral Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Legnépszerűbb műveinek egyike, A tizennégy karátos autó új előadása az idei budapesti nyár egyik szenzációját ígéri: Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül zseniális ponyvaparódia szövődik a Városmajorban.

További írások a rovatban

Lap tetejére