RSS Feed

Kultmix

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden Május 24-én kezdődik az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító idei szegedi nemzetközi filmfesztivál, amely fődíját idén Grunwalsky Ferenc kapja - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Három díjat nyert a Külön Falka Olaszországban

Három díjat nyert a Külön Falka Olaszországban A fődíjat, a közönségdíjat és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte Kis Hajni első mozifilmjével, a magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön Falka című alkotással a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon, az olaszországi Sestri Levantéban.

Damsel: minden nő egy védtelen cica

Damsel: minden nő egy védtelen cica Május 26-tól a hazai filmszínházak is bemutatják a független amerikai produkciót, a Damselt, a Pannonia Entertainment forgalmazásában. A játékfilm világpremierje a 2018-as Sundance, az európai premierje a berlini filmfesztiválon volt.

Lady Gaga - Hold My Hand

Lady Gaga - Hold My Hand Őrületes új számmal rukkolt elő Lady Gaga, nem szégyellem, amikor először hallottam a rádióban majdnem elsírtam magam. Elképesztő ereje van és ráadásul fantasztikus klipet is csináltak hozzá. Hold My Hand a címe és az új Top Gun:Maverick c. filmben lesz majd hallható.

Elveszett madarak: egy gyönyörű utazás

Elveszett madarak: egy gyönyörű utazás Az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg az Agave Kiadó egyik újdonsága, Simon Jimenez Elveszett madarak című regénye, amelyet egyes kritikusok egyenesen Gabriel García Márquez műveihez hasonlítanak.

Csupamozi gyereknap a Puskinban

Csupamozi gyereknap a Puskinban Csupamozi gyereknap címmel szerveznek programot május 29-én, vasárnap a Puskin moziban, ahol családi filmek, animációs játszóház és mozitörténeti körséta is várja a látogatókat.

Idén a Balatonnál is megrendezik a Magyar Tavak Fesztiválját

Idén a Balatonnál is megrendezik a Magyar Tavak Fesztiválját Idén már három helyszínen rendezik meg a Magyar Tavak Fesztiválját: június 24-25-én a Velencei-tónál, július 29-től 31-ig a Tisza-tónál és új helyszínként augusztus 26-án a Balatonnál várják a közönséget a magyar és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és dzsesszzenei koncertekkel.

Somlói Éjszakai Pincetúra 47 pincészet boraival

Somlói Éjszakai Pincetúra 47 pincészet boraival A Somló Fesztivál kulturális és családi programjaival kiegészülve rendezik meg az idei évtől a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely 30 helyszínen 47 pincészet boraival várja a vendégeket június közepén.

Családi majálist rendeznek a Szigetköz Natúrparkban

Családi majálist rendeznek a Szigetköz Natúrparkban Első alkalommal rendezi meg a Szigetköz Natúrpark Egyesület május 21-én Kisbodakon az Aktív családi majálist, amelyen a kulturális programok mellett kenuzással, kerékpározással és sétával is várják közönséget - tájékoztatta az egyesület elnöke közleményben az MTI-t.

Bakkhánsnők-bemutató a Nemzeti Színházban

Bakkhánsnők-bemutató a Nemzeti Színházban Euripidész Bakkhánsnők című művét állítja színpadra Theodórosz Terzopulosz görög rendező, a Színházi Olimpia egyik alapítója a Nemzeti Színházban. A darabot, amely a háborúról is szól, szombattól láthatja a közönség - olvasható a teátrum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Emberek, istenek, óriások és boszorkányok

Emberek, istenek, óriások és boszorkányok Genevieve Gornichec A boszorkány szíve című regénye az északi mitológiát veszi alapjául, ami napjaink popkultúrájának egyik megkerülhetetlen témája. Ugyanúgy hódít az irodalomban (pl. Neil Gaiman: Északi mitológia), mint a filmekben (Loki) és videojátékokban (God Of War). Előszeretettel fedezzük fel az emberek, istenek, óriások és boszorkányok szövevényes történetét.

Magyar fotósok és filmesek fényképei

 Magyar fotósok és filmesek fényképei Május 16-án nyílik meg és május 18-tól látogatható a MŰVÉSZEK A KAMERA FÓKUSZÁBAN ׀ Magyar fotósok és filmesek fényképei, a Műcsarnok kiállítása a kolozsvári Bánffy Palotában.

Láposi Dániel koncertje a Festetics Palotában

Láposi Dániel koncertje a Festetics Palotában Láposi Dániel ütőhangszeres koncertjével folytatódik a Junior Prima Díjasok koncertsorozata a budapesti Festetics Palota Tükörtermében.

Ingyenes filmvetítés Markó Iván emlékére

Ingyenes filmvetítés Markó Iván emlékére A Pannonia Entertainment - Pannonia Movie ingyenes vetítéssel, a Jézus, az ember fia című filmmel tiszteleg Markó Iván emléke előtt május 15-én vasárnap, matiné előadásban, 13.00-tól a II. kerületi Cinema MOM moziban. A vetítésre az alábbi weboldalon lehet helyet foglalni: https://cinemamom.hu/film/jezus-az-ember-fia-marko-ivan-emlekere-ingyenes-vetites-164

További írások a rovatban

Lap tetejére