RSS Feed

Kultmix

Három ország társulata az online térben

Három ország társulata az online térben March of March volt a címe az online performansznak, amelyet márciusi workshopja alkalmával készített a budapesti Baltazár Színház, a lengyelországi Teatroterapia Lubelska és a szlovákiai Mestské Divadlo z Pasáže a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával.

Nyuszis aktok és pajzán udvarhölgyek

Nyuszis aktok és pajzán udvarhölgyek A BÁV Aukciósház szakértői izgalmas utazásra hívnak a művészi aktok világába. A meztelenség ábrázolása egyidős az emberiséggel, a művészetnek a mai napig központi témája az emberi test. A BÁV Aukciósház 15. Grafikai aukciójának apropóján - melyet április 28-án rendeznek meg online formában - mutatnak pár izgalmas művészi aktot itthonról és a nagyvilágból egyaránt.

Életműdíjat kapott a neves bábszínész

Életműdíjat kapott a neves bábszínész Blasek Gyöngyi bábszínészt, a Budapest Bábszínház tagját Gobbi Hilda Életmű-díjjal tüntették ki. Gyöngyi 1965-ben, az Állami Bábszínházban kezdte pályáját. Az akkori országos részleg művészeként a legeldugottabb falvakban élő gyermekeket is megismertette a bábszínház csodájával.

Exkluzív koncerttel készül az orosz zongorista

Exkluzív koncerttel készül az orosz zongorista A kivételes tehetségű Gyenyisz Macujev ezúttal nem a klasszikus zenei repertoárjának darabjait hozza el a magyar közönségnek. A bámulatos teherbírású orosz zongorista inkább megvillantja a könnyedebb oldalát: barátaival közösen egy kifejezetten a Müpa nézőinek szánt, exkluzív jazzkoncerttel lepi meg a rajongóit.

Palkovics megvédi a Fudant

Palkovics megvédi a Fudant A Fudan Egyetem a nagyágyúk közé tartozik, Kína három legjobb intézménye között van, erről beszélt Palkovics László a Hír Tv-nek. A projekt felelőse azt mondta, a Fudan Egyetem két éve Magyarországon van, a Corvinus Egyetemmel van közös programja és egy bejegyzett egyetemi képzést folytató intézmény.

A szépség mindenek felett

A szépség mindenek felett Április 22-től egy hónapon keresztül látható Letizia Battaglia fotókiállítása az Olasz Kultúrintézet Xénia Galériájában. A Budapest FotóFesztivál keretében a világhírű palermói fotóriporter A szépség mindenekfölött című tárlata érkezik Budapestre.

Online Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban

Online Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban A Da Vinci Pizsamaparti, a szórakoztató tematikus élménytanulás képviselője hosszabb kényszerszünet után egyedülálló, élő online eseménnyel tér vissza a Magyar Nemzeti Múzeumba.

Aladdin, de most egy kicsit máshogy, mint amit megszoktunk

Aladdin, de most egy kicsit máshogy, mint amit megszoktunk Mi lett volna, ha nem Aladdin lesz a dzsinn gazdája? Április végén jelenik meg Liz Braswell: Disney - Sorsfordító történetek című könyve az: Egy új élmény, ami választ ad sok meseszerű kérdésre.

Tarr Béla: Nekem ne mondják meg

Tarr Béla: Nekem ne mondják meg „Kizárt dolog, hogy ma én bármilyen kitüntetést kapjak. (…) Tényleg teljesen mást gondolok a világról, mint azok, akik most hatalmon vannak” – jelentette ki Tarr Béla a Magyar Hang pénteken megjelenő interjújában.

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának Virtuózok című műsor 2018-as korcsoportnyertese és egyik nagy közönségkedvence, Balázs-Piri Soma egy mesterzongora büszke tulajdonosa lett. A komolyzenei tehetségkutató győztese a hangszert Plácido Domingo nagylelkű támogatásának, valamint a gondosan félretett nyereményének köszönheti. A fiatal zongorista a kivételes ajándékot rögtön fel is avatta szegedi otthonában.

Mick Jagger ünnepel

Mick Jagger ünnepel Mick Jagger(77) elnyűhetetlen, olyan, mint a 77 magyar népmese, soha nem lehet megunni! Megint publikált egy új számot,amit már meg lehet nézni és hallgatni youtube-on. Acíme: Easy Sleazy. Dave Grohl is szerepel a klipben.

Lógni ég és föld között!

Lógni ég és föld között! Ezt a fotót Alexa Köböl oldalán találtam a facebookon. Annyira megtetszett, mert van benne valami elementárisan könnyed és gyönyörű. A szabadság és a női szépség keveredve e a természet és a folyó harmóniájával.

Zeller The Son címmel forgat filmet

Zeller The Son címmel forgat filmet Hugh Jackman és Laura Dern is szerepel Az apa című filmjéért idén BAFTA-djjal elismert és Oscarra is jelölt Florian Zeller új filmjében, amelynek címe The Son (A fiú). A produkció társfinanszírozója a Film4, a nemzetközi forgalmazást a Cross City Films és az Embarkment Films végzi - írta meg csütörtökön a Variety.com.

Blahalouisiana és Ida Nielsen a Müpa Home műsorán

Blahalouisiana és Ida Nielsen a Müpa Home műsorán A következő hetekben a legnépszerűbb könnyűzenei és jazzkoncertek közül élhet át újra hármat a közönség: Tzumo Árpád zenekara, a Solati Music kifinomult előadását, a Blahalouisiana '70-es évekre hangszerelt dalait és a basszusgitár dán ikonja, Ida Nielsen dögös-zúzós estjét.

További írások a rovatban

Lap tetejére