RSS Feed

Kultmix

Várhatóan szeptemberben lesz a Velencei Filmfesztivál

Várhatóan szeptemberben lesz a Velencei Filmfesztivál A vírus miatti korlátozásoknak " köszönhetően" a megszokottnál kevesebb alkotást mutatnak be az őszre halasztott Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Beszélgetések - egybefűzve

Beszélgetések - egybefűzve A közös sors felelőssége című újvidéki szöveggyűjtemény balkáni és közép-európai értelmiségiekkel készült interjúk egybefűzése révén jött létre. A 20. század utolsó harmadában született beszélgetéseket Bálint Sándor jegyezte le.

Ki állítja meg Demeter Szilárdot?

Ki állítja meg Demeter Szilárdot? A Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj, a Babits Mihály műfordítói ösztöndíj és az Örkény István drámaírói ösztöndíj szakmai lebonyolítója eddig is a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) volt, de a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdette meg a pályázatokat, és kapta hozzá a költségvetési támogatást.

Szívrohama volt Brian Maynek, a Queen gitárosának

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a világhírű Queen együttes gitárosa."Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba"

Autósmozi nyílik a pláza tetején

Autósmozi nyílik a pláza tetején Oscar-díjas filmeket, görkoris felszolgálókat, érintésmentes fizetést, egyedi és biztonságos kikapcsolódást kínál a főváros új autósmozija.

Új-Zélandon folytatódik az Avatar

Új-Zélandon folytatódik az Avatar Az új-zélandi hatóságok a koronavírus terjedésének lelassulása után engedélyezték James Cameronnak, hogy elkezdje az Avatar folytatásának forgatását Egyúttal jóváhagyták mindazokat a biztosítékokat, melyeket a produkció a járvánnyal összefüggésben ajánlott.

Világszerte elérhető lesz a Wagner-fesztivál

Világszerte elérhető lesz a Wagner-fesztivál A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt.

Robert Daltrey: Folytatjuk. Mi mást tehetnénk, ember?

Robert Daltrey: Folytatjuk. Mi mást tehetnénk, ember? Ezzel zárta egyik minapi interjúját Robert Daltrey, az 1964-ben alapított The Who énekese, aki azt is elárulta, hogy naponta énekel, csak úgy, magának, de júniusban turnézna.

Itt egy nyári TRIP: az Első Magyar WebSzínház

Itt egy nyári TRIP: az Első Magyar WebSzínház A karantén végével, az igazi nyár ígéreteként robban be a TRIP panorámaterasza: csütörtökön megnyitotta rámpáit a TRIP Hajó. A kortárs művészeti fórumként ismert helyszín elsőként reagált a járvány okozta helyzetre online színházi előadásaival és felolvasó estjeivel.

Francia rúdugrás, Gépnarancs és Szerelmes Shakespeare

Francia rúdugrás, Gépnarancs és Szerelmes Shakespeare Május 21-én újból izgatott nyüzsgéssel telt meg A Miskolci Nemzeti Színház. A járványügyi helyzet miatt márciusban félbeszakadt próbák folytatására végre lehetőséget kaptak a színházak országszerte. Miskolcon Szabó Máté rendezésében a Szerelmes Shakespeare, Mohácsi János rendezésében a Francia rúdugrás, valamint a Miskolci Balett táncadaptációja, a Gépnarancs munkálatai indulhatnak újra.

BFZ - Túl a karanténon

BFZ - Túl a karanténon A koronavírus-járvány mindenkinek felborította az életét, de a Budapesti Fesztiválzenekar úgy döntött: megteremti a biztonságos feltételeket, és gőzerővel készülnek a 2020–21-es évadra, melyre a nagyközönség június 10-től vásárolhatja meg bérleteit. A szólójegyek és szabad bérletek június 24-től lesznek elérhetőek.

Randy Brecker a Paloznaki Jazzpikniken

Randy Brecker a Paloznaki Jazzpikniken Randy Brecker trombitás lép fel a nyitónapon a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet az idén új időpontban, augusztus 20. és 22. között rendeznek meg a Balaton-felvidéken. Randy Brecker több mint öt évtizede van a pályán. Olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder és Bruce Springsteen.

Borbély Alexandra festeni kezdett

Borbély Alexandra festeni kezdett Olvasok, főzök-sütök, de ami a leginkább hat rám: elkezdtem festeni - mondta Borbély Alexandra, a Katona József Színház tagja a pozsonyi Új Szó onLine-nak a karantén napokról. - Ez lett a meditációm. Minden nap létre kell hoznom valamilyen produktumot, hogy hasznosnak érezhessem magam. Kell valami kézzel fogható eredmény. A színház a pillanat művészete. A festmény megmarad.

Dollár Papa Talks címmel indul beszélgetés-sorozat

Dollár Papa Talks címmel indul beszélgetés-sorozat Dollár Papa Talks címmel online beszélgetéssorozat indul vasárnap; a Dollár Papa Gyermekei társulat kezdeményezésére, a Trafó közreműködésével megvalósuló sorozat első részének témája a színpadi intimitás.

További írások a rovatban

Lap tetejére