RSS Feed

Kultmix

Republic: jubileumi koncert

Republic: jubileumi koncert Nagy Feró, Bródy János és a Bagossy Brothers is színpadra lép március 14-én a Papp László Budapest Sportcsarnokban, ahol a 30 éve alakult Republic zenekar tartja jubileumi koncertjét.

Távozik az Operettszínház igazgatója

Távozik az Operettszínház igazgatója Az Operettszínház teljes arculatváltását és intézményi működési megújítását sikeresen levezénylő Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, feladatai eredményes lezárására és más irányú szakmai feladataira figyelemmel, közös megegyezéssel távozik a színháztól - tájékoztatta Kiss-B. Atilla, az intézmény főigazgatója szombaton az MTI-t.

Törőcsik Mari: Lassan mindenki meghal

Törőcsik Mari: Lassan mindenki meghal „Lassan mindenki meghal, akivel együtt dolgoztam a pályámon, elveszítem a kollégáimat, a barátaimat, emiatt lelkileg teljesen tönkre vagyok menve. Szomorú vagyok, hogy Péter is itt hagyott bennünket" - mondta Törőcsik Mari a Blikknek.

Lovasi - Tiltólistán vagyok

Lovasi - Tiltólistán vagyok A Stenk Podcast legújabb adásában Lovasi András volt a vendégünk, akinek a nevével nemrég azért lehetett találkozni a médiában, mert egy videóban kiállt a győri fideszes polgármesterjelölt (azóta polgármester), Dézsi Csaba András mellett."Valószínűleg azért lettem sajnos ilyen kvázi megmondóember, mert én nem nagyon szeretek interjúkban a saját dolgaimról beszélni."

Vitray Tamás is színre lép

Vitray Tamás is színre lép Vitray Tamást is láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójában, Händel Agrippinájában július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Megújult a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu

Megújult a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu Új látogatóközpont épült és műtárgyépületek rekonstrukciója is megvalósult a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu csaknem 900 millió forint értékű felújításakor. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere a projekt pénteki sajtóbejárásán elmondta, hogy a Sóstógyógyfürdőn lévő, 1979-ben megnyitott szabadtéri néprajzi múzeuma még soha gazdálkodhatott ekkora fejlesztési forrásból.

Országút címmel új kulturális lap indult

Országút címmel új kulturális lap indult Országút címmel új kulturális lap indult a Magyar Szemle Alapítvány kiadásában, Falusi Márton főszerkesztésével.A lap nyomtatásban kéthetente, minden páros pénteken jelenik meg. Az első szám január 31-én, a második február 14-én jelent meg - mondta el Falusi Márton főszerkesztő az újságot bemutató pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

Az ellenállók: feszült és pörgős kémjátszma

Az ellenállók: feszült és pörgős kémjátszma Február 20-án mutatják be a mozik a Wasp Network-Az ellenállók című filmet. Olivier Assayas produkciója a kilencvenes években játszódik Kubában, Floridában és megtörtént eseményeken alapul.

Genezis

Genezis Megnéztem véletlenül a Genezis(2018) magyar filmet. Rémisztő volt, amit láttam benne. Rasszizmus, gyűlölet, tehetetlenség, szegénység és nyomor. Ez egyszerűen hihetetlen, hogy ez a történet pár éve Magyarországon megtörténhetett.

A vadkacsa története a miskolci színpadon

A vadkacsa története a miskolci színpadon Kiszabadulhatunk-e fájdalmaink ketrecéből? – A vadkacsa története a miskolci színpadon Ibsen A vadkacsa című műve, Simone Stone „The daughter” című filmforgatókönyve és a színészek ötleteinek felhasználásával készített színpadi átiratot Rusznyák Gábor a Miskolci Nemzeti Színházban.

Herczku Ági és a Banda - Kamara

Herczku Ági és a Banda - Kamara Kamara címmel új lemezt készített Herczku Ági és a Banda. Friss anyagára a hazai világzenei színtér sokoldalú szereplője a Kárpát-medence és a Balkán dalaiból válogatott tízet. "Bizonyos dalok folyamatos mutáción mennek keresztül, a végén a legjobbak, a legéletképesebbek maradnak meg, ezeket tesszük fel az aktuális lemezünkre" - jegyezte meg Herczku Ági.

Mozart, a hegedűművész

Mozart, a hegedűművész Mozart öt hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában egy estén, február 21-én, a Zeneakadémia Nagytermében.

Rudolf Péter is pályázik a Vígszínházra

Rudolf Péter is pályázik a Vígszínházra Két budapesti színház igazgatói pályázatának beadási határideje is lejárt, a Vígszínház és a Szabad Tér Színház igazgatói posztjára is hárman-hárman pályáznak, írja a Népszava. A lap információi szerint a Vígszínház vezetésére Eszenyi Enikő, a színház jelenlegi igazgatója, Rudolf Péter színész-rendező, a társulat korábbi tagja, valamint Csányi János rendező, a Bárka alapító-igazgatója jelentkezett.

Schiff az Izraeli Filharmonikusok vendégművésze

Schiff az Izraeli Filharmonikusok vendégművésze Schiff András zongoraművész és karmester lett a legendás Izraeli Filharmonikus Zenekar történetének első állandó vendégművésze (Artist-in-Residence) - jelentette a helyi média.Az Izraeli Filharmonikus Zenekar rezidens művésze tavasszal több sorozatban, elsősorban az 1770-ben, kétszázötven évvel ezelőtt született Beethoven műveit fogja bemutatni a Tel-Aviv-i közönségnek.

További írások a rovatban

Lap tetejére