RSS Feed

Vélemény

Dalia László: Angol játék IV.

Angol játék IV. Három trófeát nyert a Manchester United az 1998-1999-es szezonban, vqagyis a bajnoki címet, a FA-kupát és a Bajnokok Ligáját. Azóta sem tudott más csapat triplázni. A legendás skót edző épp e szezon végén lett Sir Alex Ferguson. A mester pályafutása egyébként is hihetetlen, s mióta nyugdíjba vonult egyetlen utódjának sem sikerült a az Old Traffordon hosszabban a kispadon ülni.

Regös István: Szabályok - betarthatatlanul

Szabályok - betarthatatlanul Nem félelemből, hanem becsületből muszáj úgy kezdenem ezt az írást, hogy minden tiszteletem és elismerésem azoké, akik a járvány kezdetétől az életüket is veszélyeztetve harcolnak a vírus ellen. Tisztelet és elismerés az egészségügyi dolgozóknak a betegszállítóktól kezdve, a mentősökön át, a laborokban dolgozókon keresztül, egészen a tűzvonalban, a betegágyaknál helytállókig, mindenkinek.

Papp György: Marad nekünk Elvis

Marad nekünk Elvis Mindenkinek a saját ifjúsága a legszebb. És az emlékek közül néhány visszacsengő mondat is előjön. Zoli barátom gyakran és mindenütt hangoztatott mondása volt: Elvis után nincs zene. Még szimbolikájában is elgondolkoztató, hiszen a mondat tartalma nemcsak a Király személyére, hanem a vele jelzett korszakra is értendő.

Csontos Tibor: Khalou kalodában

Khalou kalodában A jelek szerint nem vonult elefántcsonttoronyba a vírus miatt a Herha BSC harmincöt éves támadója, az elefántcsontparti Salomon Kalou, aki botránnyal vezette fel a Bundesliga május tizenhatodikai rajtját. Lazán úgy gondolta, hogy lazán, élőben közvetíti laza, védőmaszk és kesztyű bevonulását a Hertha öltözőjébe, ahol lejattolt, pacsizott a játékostársaival. Alaposan felrúgva a csapatnak a járvány idejére kidolgozott higiéniai szabályrendszerét. A felvételt látva Németország szinte felhördült.

Regös István: A fehér bot esete a járványügyi renddel

A fehér bot esete a járványügyi renddel Vannak történetek, amelyekről sokszor nagyon nehéz eldönteni, megírásra várnak-e vagy sem, és ha mi, újságírók megírjuk őket, ártunk vagy segítünk vele. Mindehhez hozzáteszem, vajon újságíróként nekem az a dolgom, hogy rögzítsem a világ eseményeit, mintha fényképezőgép lennék vagy írjak azokról a pici foltokról, amelyeket én észreveszek, más pedig nem?

Mogyorósi Géza: Lenin élt

Lenin élt Oroszországban, ám annak határain túl is, még tucatjával találhatók Lenin szobrok, melyek talapzatánál a „kommunizmus atyjának” hívei e hetekben virágot helyeztek el. A Szovjetuniót a 90-es évek elején leradírozták a térképekről - a szimbirszki Klasszikus Gimnázium egykori diákja ma is megosztja a közvéleményt. Bátor forradalmár, avagy idegenből hazaszakadt bajkeverő volt-é a Kreml fura ura?

Dalia László: "Ez egy érdekes ország"

"Ez egy érdekes ország" Fiala János megosztja a hallgatóit, de ez cseppet sem zavarja. Tehát Fiala van, elpusztíthatatlan, mint holmi terminátor, s amikor azt mondja az egyik hallgató, hogy reméli a vírussal együtt nem tűnik el ő sem a képernyőről, akkor közli, hogy néha foglalkozik az elmúlással, a halállal, de holnap még lesz, aztán majd meglátjuk.

Csontos Tibor: Járványfronton a BVOP

Járványfronton a BVOP Szinte hetente érkeznek hírek a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsokságáról arról, hogyan kapcsolódik be a szervezet koronavírus-járvány elleni küzdelembe és milyen megelőző járványügyi intézkedéseket tesz a bv. a dolgozói és a fogvatartottak védelmében. Aki persze figyelemmel kíséri a BVOP imázsváltását, azt a kreatív munkát, amelyet a szervezetük megítélésének további javításáért, a fogvatartottak munkáltatásáért és a reintegrációjáért tesznek, annak számára nem meglepetés a büntetés-végrehajtás efféle szerepvállalása.

Regös István: Szegény focisták!

Szegény focisták! Nyomtatott újságokban, internetes lapokban, rádiókban, tévécsatornákban, egyszóval, a teljes magyar médiában nagyon fontos hír jelent meg a minap. Azt harsogták a szócsövek, hogy nem tudni pontosan, mennyit, de nagyon sok milliót kap (kapott?) a honi labdarúgás. Hogy mire? Már gondolom, ki is találták. A vírus elleni tesztelésre! Annak érdekében, hogy a klubok a bajnokság folytatásakor el tudják végezni a szükséges koronavírus-teszteket.

Mogyorósi Géza: Rükverc

Rükverc Ha májusban már meg is nyíltak a játszóterek és a fodrászüzletek, meg az áruházak és járműkereskedések Angela Merkel birodalmában, a Covid-19 járvány miatt még sokáig behúzott kézifékkel gurul a német szekér. Egy gazdasági elemzés szerint a korona kór naponta 60 eurót húzott ki egy-egy polgár zsebéből.

Árpási Zoltán: Egymillió aláírás

Egymillió aláírás Összegyűlt az egymillió aláírás! Az akciót kezdeményező Székely Nemzeti Tanács ünnepelhet: az Európai Uniónak napirendre kell tűznie, azoknak a régióknak – köztük a magyarok lakta részeknek – az ügyét, amelyek nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságuk tekintetében különböznek az őket körülvevő területtől.

Regös István: A zöldek és a sárgák

A zöldek és a sárgák Fut az egyik kereskedelmi tévécsatornán egy műsor. Valamikor idén január első napjaiban indult és ki tudja, meddig tart, ha csak valaki el nem gáncsolja a műsorvezetőt, aki valószínűleg szellemi atyja is a műsornak. E különleges műsor sikere, (mert sikeres), Palik Lászlón múlik. Egy olyan szerkezetű műsort vezet, ami nélküle csak egy halott bolhacirkusz lenne.

Dalia László: Csernus számadása

Csernus számadása Csernus Imre jól alszik. Állítja, hogy leteszi a fejét és már alszik is. Nem mindig volt ez így. Amikor felfedezte, hogy arcán van egy csomó, s utóbb ki kellett operálni a cisztát, elgondolkodott, mivégre került az oda. És rendezte a dolgait két emberrel. Azóta jól alszik. És azóta sokszor szembesíti előadásainak hallgatóit azzal a 26 ezer nappal, amely egy átlag magyarnak jut az életből, hogyan pazarolják az idejüket.

Regös István: A jó beteg

A jó beteg Elhatároztam, hogy a koronavírusról, a koronavírus okozta gondokról nem írok. Így hát, aki azt hiszi, hogy én most a koronavírusról írok, az csalódni fog, mert annak ellenére, hogy a koronavírusról mindenki azt hiszi, mindent tud róla, nagyot téved. A koronavírus okozta bajokról szinte nem tud senki semmit, ezért hiszi mindenki magát nagy tudósnak.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére