RSS Feed

Vélemény

Dalia László: Kalandozásaink lélegeztetőgép ügyben

Kalandozásaink lélegeztetőgép ügyben Szörnyű lehet, ha valaki nem kap levegőt, márpedig a Covid vírus először a légzőszerveket támadja, s van, aki már máshogy nem jut levegőhöz, csak a gép által. Nem jó sors, mert orvosok mondják halkan, hogy aki rákerül egy ilyen gépre, annak 60-80 százalékos esélye van,hogy nem éli túl. Gépből amúgy sok is van, mert a kalandozó magyar kereskedők, diplomaták minden készletet felvásároltak méregdrágán.

Csontos Tibor: Követeléseink a kormánytól!

Követeléseink a kormánytól! A sztrájkot túlórában számolják el! Aki két hétnél tovább sztrájkol, kapjon nyugdíjat! Az írók szó-prémiumot kapjanak minden szó után! Követeljük, hogy a szamarak csak akkor szólaljanak meg, ha arra érdemes hazafit látnak! A demagógok létesítsenek külön szervezetet és kapjanak süketduma-pótlékot! - Többek között ezek is szerepeltek a Követeléseket Gyártók Forradalmi Bizottmányának 1956 novemberében megjelent közleményében. A tragikus napoknak is megvolt a maga humora. Röplaphumora.

Mogyorósi Géza : Barangolás a Múzeumszigeten

 Barangolás a Múzeumszigeten A Humboldt Forum átadására a berlini Unter den Lindenen még várni kell pár hetet. Ám a James Simon nevét viselő kulturális központba már betérhetünk. A Museumsinsel környékén havonta többször megfordulok: kézzel fogható a változás - az épületek restaurálására a 90-es évek óta már bő 2 milliárd eurót költöttek.

Dalia László: A nagy leleplezés?

A nagy leleplezés? A minap a Pesti srácokban megjelent egy leleplezőnek szánt cikk a Cserdi csodáról. Azt ugyan nem lehet kétségbe vonni, hogy Bogdán Laci mit ért el a falujában 14 év alatt, mire jutott a cigányaival, de szét lehet zúzni annak a hírével, hogy hiányoznak pénzek a kerékpárút és a bölcsőde számlájáról, s azt sugallják, hogy ebben a polgármester is részt vett.

Csontos Tibor: Barberizmus

Barberizmus S akkor jött énnékem az invitálás az év fergeteg-partyjára, az év beauty-eseményére, a Barber Battle Budapest super izgalmas döntőjére, melyből kiderült, hogy exkluzív környezetben szurkolhatok kedvenc barberemnek, megtudhatom, ki lesz Az év barbere, miként azt is, hogy a verseny után a legcoolabb hajtrendeket bemutató, kihagyhatatlan BlondMe Men Show vár reám, ám, ha mindez kevés, lesz afterparty is Nigel Statelyvel. Az invitation dress code-ot nem tartalmazott.

Mogyorósi Géza: Pestis és remény

Pestis és remény Az Európában már rengeteg életet követelő, aktuális koronavírus-járvány kapcsán az orvosok és történészek arra emlékeztetnek, hogy nem új jelenségről van szó. Hiszen például a középkorban szerte az öreg kontinensen aratott a pestishalál. Ráadásul komoly természeti katasztrófák, például tüzek is sújtották a fagerendás épületekben gazdag településeket. Londontól Budáig és Karlsbadtól Berlinig.

Dalia László: Charlie szerint a világ

Charlie szerint a világ Kedvelem Charliet, jól énekel és vannak nagyszerű dalai. Néhány napja készült vele egy remek interjú, amelyből persze nem maradhat ki Erdős Péter sem és a mai diszkó zene hullám, meg hogy a rapet sem érti, akár magyarul, akár angolul szól, de ezzel vagyunk így többen is.

Csontos Tibor: Hatvan színésznő sikolya

Hatvan színésznő sikolya Ha úgy tetszik, minden évre jutott egy sikoly. Hatvan esztendeje forgatta ugyanis Hitchcock a Psycho című filmjét, mely évfordulót Végh Vozó Zoltán kellően vonzónak találta ahhoz, hogy kitalálja: újra kellene forgatni e hitchcocki thriller már filmtörténeti epizódnak számító, emlékezetes zuhanyjelenetét. A három perces rémjelenetet hatvan magyar színésznővel vette fel újra, ami azzal is járt, hogy a stáblista felsorolása tovább tartott, mint maga a zuhanyrózsás, sikolyos fürdőszobai jelenet. Sebaj.

Mogyorósi Géza: Bem apó öröksége

Bem apó öröksége Míg napjainkban Brüsszelben vívnak vállvetve csatát a varsói és budapesti kormányfők, miniszterek, addig a múlt évszázadokban valódi harcmezőkön folyt a bajtársias kűzdelem. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora (nemzetközi) sajtója lesz majd a 170 esztendeje elhunyt Józef Zachariasz Bem tábornoknak?!

Dalia László: Lázár, a vásárhelyi fenegyerek

Lázár, a vásárhelyi fenegyerek Lázár Jánost utólag sokan visszasírják, mert amikor ő volt a kancellária miniszter, jobb hangulatban teltek a csütörtöki tájékoztatók. Elegánsan és néha könnyedén átevezett a problémás ügyeken is, s próbálta humorral elütni, amire nem nagyon akart válaszolni. Gulyás Gergely hiába bír hasonló képességekkel és jogi műveltséggel, a főnöki ukázt nem tudja oldani, szánalmasan bukdácsol a kötelező kürökben.

Csontos Tibor: A Győrffy

A Győrffy Soha nem lesz könnyű foglalkozás az újságírás - mondta évekkel ezelőtt Győrffy Miklós, akinek idén tavasszal bekövetkező halálát követően a napokban avattak emléktáblát a Kodolányi János Egyetemen. A televíziózás, a rádiózás legendájaként emlegetik, de hát már életében is az volt. S nem csupán a szakma kiválóságaként emlékezhetünk rá, hanem véleményének, magatartásának, a szakma iránti szenvedélyének, alázatának tudatot és embert formáló ereje miatt is.

Mogyorósi Géza: Biciklisáv

 Biciklisáv A több berlini főútra kísérleti jelleggel felfestett kerékpáros sáv úgy kellett a 3,8 millió lakosú német fővárosnak, mint egy falat kenyér. Remélem, hogy a decemberi, januári fagyban minden „környezetbarát” bicajos nyeregben marad, s nem ül át egy jól fűtött autóba. Mert akkor lenne igazi dugó! Természetesen új P+R parkolók Budapest testvérvárosában sem épültek!

Dalia László: Magyarország, a légiós paradicsom

Magyarország, a légiós paradicsom Elnéztem a pénteki Kisvárda-Ferencváros meccset, s már nem is csodálkoztam, hogy a kezdő csapatokban csak 3-3 magyar játékos volt. S miközben már évek óta ömlik a közpénz a magyar fociba, a fejlődésnek nyoma sincs, s miután légiós paradicsom lettünk, a harmadosztályú foci akadémiákról kikerülő, nem túl képzett fiataloknak játékosok még csak labdába sem rúghatnak.

Csontos Tibor: Akit megevett a színház

Akit megevett a színház Mit megevett?! Valósággal felfalt! - mondhatná Mucsi Zoltán alias Kapa, akiről szülőhelyét, Abonyt, Kapagrádnak nevezték el, akiről egy állatfaj a Kapacérosz nevet kapta, aki saját meghatározása szerint "nagy orrú, tudatlan lakatosinasnak" született, akinek nincs művészeti iskolai diplomája, enélkül lett nézőművészből Jászai-díjas színész és aki végigbeszélgetett egy róla szóló könyvet az író, dramaturg, rendező, Bérczes Lászlóval.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére