RSS Feed

Vélemény

Árpási Zoltán: A szalagvágók

A szalagvágók Tavaly októberben adták át a Kecskemét-Békéscsaba között épülő M44-es autóút első (mellesleg középső), Tiszakürt–Kondoros közötti szakaszát. Az avatásra nem jött el Orbán Viktor, pedig jelenléte az önkormányzati választáson akár szavazatokat is hozhatott volna a kormánypárti jelölteknek. Egyébként az M44 melletti településeken taroltak a Fidesz-KDNP jelöltjei.

Dalia László: A megdorgált edző

A megdorgált edző Sannino mester, a Honvéd edzője a meccs vége előtt berohant a pályára, hogy megölelje a játékosát, aki kiharcolt egy tizenegyest. Az edző kapott egy sárga lapot, a Honvéd pedig nyert. A Nemzeti Sport jegyzetírója erre megdorgálta az olasz mestert, hogy lehet ilyen fegyelmezetlen és hogy tud így fegyelmet tartani a játékosok között.

Mogyorósi Géza: Európai zsenik Hollywoodban

Európai zsenik Hollywoodban Ismeri a kedves Olvasó Löwenstein Lacikát? A majdani filmsztárt, aki az Osztrák-Magyar Monarchiában látta meg a napvilágot? A Peter Lorre nevet a 20-as évek derekán vette fel, s később Amerikába emigrált, ahol Marlene Dietrichtől Billy Wilderig számos régi ismerős köszöntötte.

Regös István: Kész elmebaj

Kész elmebaj Ül néhány meghívott vendég az egyik televízió stúdiójában és úgy tesznek, mintha vitatkoznának. Most speciel nem a semmiről cseréltek eszmét, hanem egy nagyon is életbevágó témáról beszélgettek. A műsorvezető, miután badarságok sorát vágták a fejéhez, szemmel láthatóan alig bírta visszafogni magát.

Csontos Tibor: Rózsás kocsonya

Rózsás kocsonya Most már végre elégedetten nézhet körül Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapító tulajdonosa, hiszen hosszú évek után az egykori legendás rendezvénynek végre véget ért a száműzetése. Nem véletlen, hogy a tavaly októberben megválasztott új miskolci polgármester egyik kampányígérete az volt, hogy 2020-ban hazatérhet szülővárosába az eredeti, hamisítatlan Miskolci Kocsonyafesztivál, amit az előző városvezetés méltatlanul kocsonyafarsanggá silányított.

Dalia László: Dzsudzsák a pályán

Dzsudzsák a pályán Dzsudzsák Balázs előbb sokkot kapott, amikor arab klubjában hirtelen felmondtak neki, majd áldotta a sorsát, hogy így történt, mert egy másik klub állást ajánlott neki. Igaz, az új szerződés csak fél évre szólt, de mégis megmenekült attól a szégyentől, hogy haza kelljen térnie. Hiába volt ingyen igazolható, ma már a magyar játékosnak nincs értéke, bár itthon elfocizgathatott volna, mint több tucatnyi szerb, szlovák és ukrán.

Mogyorósi Géza: Álarcosbál

 Álarcosbál Száz esztendeje megcsonkított hazánkban, úgyis, mint egykori királyságban, nem becsülném le a koronavírus veszélyét. Ám e napokban Ferihegyen, már-már abszurd jeleneteknek voltam szemtanúja. Maszkban szelfíző ázsiai turisták, bankrablóknak, netán sebész professzoroknak tűnő, kigyúrt (nem) értelmiségiek fontoskodtak arcukat leplezve. „Un ballo in maschera“ - sóhajtana fel Verdi.

Csontos Tibor: Extraszűzben oldva

Extraszűzben oldva Pontosabban: extraszűz olajban oldva. A szépség belülről fakad, de azért nem árt, ha a kencefice extraszűz olajban vagyon feloldva. Ráadásul egy nehéz nap végén az életünk sokszor tele van bosszantó dolgokkal. Ilyen a székrekedés és ilyenek a reklámok, még ha erről nem is készül reklámfilm. Elviselhetetlen mértékben, kéretlenül öntenek bennünket nyakon a bifido baktériumokkal, a körömgombával, az orrdugulással. Olyannyira elhülyültünk, hogy elhisszük: kirgiz űrhajós igenis létezik.

Dalia László: NAT NAT után

NAT NAT után Kövér László,a parlament házelnöke szerint totális háború van, mert az ellenzék nem érvekkel próbál hatni. Nos, a háborúban van igazsága, csak éppen fordítva. A kormány ugyanis figyelemre sem méltatja az ellenzéket, s még a szakmai szervezetekkel sem hajlandó megvitatni egyetlen döntését sem, így egymás után követi el súlyos baklövéseit. A NAT-nál nincs jobb példa erre.

Mogyorósi Géza: Merkel az utazó diplomata

Merkel az utazó diplomata Az EU legnépesebb tagállamát 15. éve irányító kancellárnő 2020-ban is komoly nemzetközi tényező. Ki tudja, milyen lesz Németország a 2021 őszi választások után: húsz hónap múlva minden kiderül. Angela Merkel persze addig sem fog unatkozni, hiszen most járt Dél-Afrikában és Angolában, február 10-én pedig Orbán Viktor tiszteletére játsszák a magyar himnuszt Berlinben.

Csontos Tibor: Hitler unikornist zabál

Hitler unikornist zabál Miközben a Führer vegetáriánus volt, falta a makarónit, bélfelfúvódásban szenvedett, de szellentéseit a tábornokai miatti állandó bosszúsággal magyarázta. Az új-zélandi rendezőüdvöske, Taika Waititi Jojo Nyuszi című filmjében azonban bízvást zabálhatja az egyszarvú lóból készült vacsoráját. Miként sok minden más is lehetséges a filmben: Hitler félig maori és félig zsidó, a Jungvolk táborában a kiskamasz fiúkat és lányokat könyvégetésre tanítják és arra, hogyan kell teherbe esni. Mindemellé Beatles, David Bowie, Richard Strauss szól és folyton Heil Hitlereznek.

Dalia László: Egy borzalmas mérkőzés margójára

Egy borzalmas mérkőzés margójára Csányi Sándor az utóbbi évtizedek legsikeresebb magyar üzletembere, egyetlen kudarcot viszont ő is elkönyvelhet, ha nagyon szigorú leltárt készít, s ez a magyar foci. Az MLSZ elnöke külföldön már ugyancsak sikeres sportvezető, beválasztották az UEFA és a FIFA elnökségébe, csak itthon nem lesz sosem sikeres.

Regös István: A Kanyó

A Kanyó Micsoda dolog ez, Bélus! Hogy csak úgy, hipp-hopp, köszönés nélkül itt hagytál mindannyiunkat? Te, aki az utolsó úriemberek közé tartoztál, hogyan tehetted meg ezt velünk? Karácsony óta kereslek, mint sok-sok évtized óta, és mint a MIX Magazin szerkesztőségének tiszteletbeli tagja, itt lett volna a helyed a szerkesztőség karácsonyi megemlékezésén. Már akkor féltem, hogy valami baj lehet veled, hiszen soha nem mulasztottál el eleget tenni a meghívásainknak, és bár a decemberi összejövetelünkön ezúttal nem ünnepelhettünk veled együtt, mégis sokat emlegettünk.

Mogyorósi Géza: Fal, hazugság, hidegháború

Fal, hazugság, hidegháború A berlini fal '61 augusztusi felhúzásáig úgy 3 millió ember fordított hátat a Német Demokratikus Köztársaságnak, és költözött/szökött át az NSZK-ba. Ősszel lesz az újraegyesítés 30. évfordulója, ám nap, mint nap tapasztalom, hogy az Ossik és a Wessik gyakran nem értik/ismerik egymást.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére