Szendrő hálás a hokitársadalomnak

Mix Online - Szendrő hálás a hokitársadalomnak - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
M. A. | 2010. 06. 29. 11:09:58
Szendrő hálás a hokitársadalomnak Torokszorító pillanatokat élt át június utolsó szombatján Szendrőn Szélig Viktor, a felnőtt válogatott csapatkapitánya, Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója, és a Magyar Jégkorong Szövetség több tagja is. Segíteni mentek az árvíz sújtotta területekre.

A borsodi kisvárosban májusban a pokol egyik kapuja nyílt meg. Az amúgy szolid és kedves Bódva folyó ugyanis megáradt és megvadult, s a város utcáit egybefüggő tóvá alakítva vitt, pusztított mindent, ami az útjába került. A rombolás Szendrőn is döbbenetes volt: a település intézményeit, egyik hídját, az utakat, no és sok-sok család értékeit óriási kár érte. Pedig a szendrőiek mindent megpróbáltak: szívszorító volt látni azt a hősies harcot, amit a helybéliek és egyéb más önkéntesek mellett a szendrői tűzoltók vívtak a természettel. Ám ez alkalommal sajnos nem győzhettek. A víz erősebb volt.

 

A Bódva mostanra visszahúzódott a medrébe. Ahhoz azonban, hogy az élet újraindulhasson az árvíz sújtotta területeken, segítségre van szükség. A segítségnyújtók közül nem maradhatott ki a Magyar Jégkorong Szövetség sem. Az MJSZ a jegkorong.blog.hu internetes lappal összefogva internetes jótékonysági árverést rendezett, amelyen - többek között - a válogatott játékosok felszereléseire, relikviáira lehetett licitálni a legnagyobb hazai online árverési portálon. A vatera.hu lemondott az őket illető jutalékról, így állt az akció mellé. Az árverés révén összesen 2 569 441 forint gyűlt össze, s ezt az összeget a szövetség 3 millió forintig kipótolta a saját kasszájából.

 

Ezt a 3 millió forintot aztán a jótékonysági akció szervezői a Bódva Völgye Tűzvédelméért Alapítvány, vagyis a szendrői tűzoltók javára lett ajánlották fel. 

 

A szendrődiek boldogsága azért még nem határtalan, mert továbbra is elkél minden segítség. A hokisokkal sem szeretnék elveszíteni a kapcsolatot, ahogy a hokisok is szívükbe zárták a szendrőieket. Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára már fel is ajánlott tiszteletjegyeket a válogatott soron következő fellépéséire.