Fradi-vereség: a Holdról is látszott

Mix Online - Fradi-vereség: a Holdról is látszott - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
telex.hu | 2022. 10. 21. 9:07:00
Fradi-vereség: a Holdról is látszott Leszedte az OMSZ azt a posztját, amiben Orbán-idézettel tréfálkozott az FTC inárcsi vereségén. „Nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyenge UV-Index mellett ekkorát lehet égni – jelent meg az Országos Meteorológiai Szolgálat Instagramján egy poszt csütörtök dél körül.
 Az idézettel a szerdai meglepő történelmi kupavereségre utalnak, amikor a harmadosztályú Iváncsa kiverte a Fradit a Magyar Kupából. 

A pont, pont, pont után a bejegyzés aztán úgy folytatódott: „ez a győzelem még a Holdról is látszik, de a MET-ÉSZ rendszerünkből egészen biztosan! 😉” – a mondat első fele pedig Orbán Viktor választási győzelem utáni mondatára utal, amely a Bálna mellett hangzott el április 3-án: „Hatalmas győzelmet arattunk. Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan.”

Úgy tűnik azonban, hogy csütörtök estére már tényleg sok lehetett valakinek, mert az OMSZ törölte a posztot az Instagramról.

A kommentek vegyesek voltak, de azért többségben voltak a nevető reakciók. Volt olyan fradista, aki nagyon megbántódott, de olyan is, aki saját bevallása szerint jót nevetett a poszton. A Facebookon is volt, aki jelezte az OMSZ-nek, hogy szerinte bántó a poszt (a fradistáknak), ott azt írta válaszban a meteorológiai szolgálat:

„Az Instagram-oldalunkat is Mi (meteorológusok) kezeljük. A bejegyzésünkben egy UV-index-előrejelzést, illetve a MET-ÉSZ felületünket mutattuk be, promotáltuk kicsit a nagyközönség felé. Attól, hogy egy kis humort elrejtettünk benne egy focis utalással szerintünk semmi gyomorforgató dolog nincs benne. (Egyébként az angol kollégákat is megszekáltuk a 0-4 után, ők vették a poént)”.