A közelmúlt hősei

Mix Online - A közelmúlt hősei - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 10. 18. 17:15:43
A közelmúlt hősei Az US-amerikai Time magazin 1927 óta ítéli oda a Man of the Year elismerést. Az Év embere díj elnevezése a 20. század végén változott át Person of the Year-re. Az új évezred elején George W. Bush kétszer is nyerő volt.
Szóval a New York-i sajtódíj elnevezése a harmadik évezred küszöbén változott át Person of the Year-re. A 21. század elején George W. Bush kétszer is nyerő volt. Sőt 2003-ban a véres iraki háborúban harcolt katonái is felkerültek a Time címlapjára, miként anno az 1956-os magyar forradalom szabadságharcosai... Az orosz elnök, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin 2007-ben lett befutó, majd washingtoni „kollégája” Barack Obama volt duplán az Év személyisége. 

Az argentin pápa, a jó tangózó és szakács hírében álló Franciscus/Ferenc 2013 decemberében került fel a New York-i lap borítójára. A zömében férfi mezőnyt színesítette néhány lány és asszony is! Angela Merkel német kancellárnő hét esztendeje, majd 2019-ben a fiatal svéd klímavédelmi aktivista, Greta Thunberg volt a Time sztárja. Legutóbb a 2021 januárjában beiktatott Joe Biden amerikai elnöknek és helyettesének Kamala Harrisnak ítélték oda a zsurnaliszták a Person of the Year elismerést, amit Donald Trump már 2016-ban besöpört.