Mecklenburg-Vorpommern: pecás pech

Mix Online - Mecklenburg-Vorpommern: pecás pech - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 10. 05. 9:14:43
Mecklenburg-Vorpommern: pecás pech Németországban idén már sok száz ember vesztette életét vizibalesetekben. Az áldozatok zöme férfi volt. Október elején a Dobbertiner See (Landkreis Ludwigslust-Parchim) nyelt el egy horgászt, akinek felborult az evezős ladikja. A hatóság nyomoz az ügyben.
Neje szemeláttára nyelték el a keletnémetországi tó hullámai a szerencsétlenül járt pecást. Az asszony szerint az esős, szeles idő ellenére halvadászatra indult berlini férfi hajója felborult. A riasztott mentők már csak a 60 éves áldozat hulláját tudták kihozni a partra: az újraélesztési kísérletek kudarcot vallottak. Az októberi dráma a vizekben gazdag - Lengyelországgal szomszédos - Mecklenburg-Vorpommern tartományban történt.

A Keleti-tenger és tavai, folyói révén népszerű strandolói, sportolói régiónak számító Meck-Pomban 2022-ben a kánikulai szárazsággal párosult erdőtüzek mellett, a halpusztulás is komoly gondokat okozott. A szakemberek arra is emlékeztetnek a nyári főszezon elmúltával, hogy a koronavírus járvánnyal összefüggésben, rengeteg kisiskolásnak elmaradt az úszásoktatása az EU legnépesebb államában, így a gyermekbalesetek száma is emelkedett tavaly óta.