Fenyő-gyilkosság: megszólalt Portik volt anyósa

Mix Online - Fenyő-gyilkosság: megszólalt Portik volt anyósa - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
atv.hu | 2022. 09. 23. 18:11:57
Fenyő-gyilkosság: megszólalt Portik volt anyósa Nem sok jót mondott R. Judit Portik Tamásról csütörtökön a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán, a lánya élettársáról, bárt kijelentette: nem gyűlöli, mert ő az unokái apja. Ezen a csütörtökön úgy tűnt, szinte mindenki hazudik a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán. Portik Tamás R. Judit vallomásait értékelte: szerinte amit ex-anyósa mondott, az szemenszedett hazugság, amit elmondott, abból egy betű sem igaz.
Vallomása szerint Portik sok mindent elkövetett annak érdekében, hogy elhidegítse tőle a gyerekét. A hölgy szerint a lánya egy alkalommal minősíthetetlen hangon beszélt telefonon Gyárfás Tamással, ám az is elhangzott a tárgyaláson, a lánya azt mondta neki, hogy egyszer vendégségben is járt Gyárfásnál.

Gyárfás erre reagálva közölte, hogy Portik és az élettársa vendégségben soha nem járt náluk. Egy alkalommal hívatlanul jöttek el hozzájuk, már a lakás nappalijában ültek, amikor Gyárfásék hazaérkeztek, a takarítónő engedte be őket. A látogatás magyarázata Gyárfás szerint az volt, hogy Portik az operabálra Gyárfás címére küldette el az általa megrendelt jegyeket, ezért jöttek.

R. Judit a Törvényszéken azt is elmondta, hogy lánya felvette a Nap-kelte című MTV-műsort, és ezt rendszeresen megküldte Portik Tamásnak. Édesanyja feltételezése szerint Portik ily módon kívánta ellenőrizni, hogy Gyárfás beszerkesztette-e az adásba azokat a vendégeket, akiket ő kért. Gyárfás ezzel kapcsolatban elmondta, hogy soha senki, így Portik Tamás sem szólhatott bele a Nap-kelte szerkesztésébe. Hozzátette: ilyen jellegű igényről a köztük zajlott, Portik által rögzített beszélgetéseken sem esett szó.

R. Judit testvérét, Riskó Gézát is meghallgatta a bíróság. Több lap korábbi főszerkesztője úgy látja a tárgyaláson elhangzottak szerint, hogy Gyárfás a médiában szakmailag nagy tekintélyre tett szert, szemben Fenyő Jánossal, aki ügyeskedéssel érte el az eredményeit. Riskó Géza úgy véli, erősen fennáll annak a gyanúja, hogy Portik a rendőrségnek is dolgozott. Nem zárta ki, hogy Portik lépre akarta csalni Gyárfást. Ez a vélemény összevág Portik 2021. február 25-i vallomásával: „...engem nyomatékosan megkért Drobilics Gábor és a rendőrök, hogy keressem fel Gyárfást, Princzet, Székely Herbertet és adjak a szájukba olyan mondatot, amelyben elmondják, hogy közük lenne a bűncselekményhez és legyen hozzá hangfelvétel.”

Póta Péter bíró kihallgatta G.H.A-t is, a Nap-kelte egykori hírolvasóját, aki elmondta, hogy Gyárfás nem adott át Tasnádinak a Normafán egy fillért sem, viszont Tasnádi ott kért Gyárfástól kölcsönt. Tasnádi Péter ezúttal is megerősítette, hogy a Normafán nem volt pénzátadás. Ennek ellenkezőjét korábban egy másik tanú, A. Gábor, Tasnádi egykori munkatársa állította. Tasnádi sokadszor leszögezte, hogy egykori munkatársa hazudik. Tasnádi magával hozta a bíróságra a naplóit, amelyből felolvasta, hogy A. Gábor mikor, miért kötött vádalkut a rendőrséggel.

A szeptemberi tárgyalások sajátja, hogy a sorra kihallgatottak szemtől-szembe egymást hazudtolták meg. A. Gáboron kívül Tasnádit szembesítették egykori feleségével, M. Judittal és volt barátjával, S. Lászlóval. A. Gábor M. Judittal és S. Lászlóval is egymást cáfolta, de ugyanígy ellentmondás feszült M. Judit és S. László között is.

A tárgyalás jövő hét kedden folytatódik.