Berlin leghülyébb turistája

Mix Online - Berlin leghülyébb turistája - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 09. 20. 9:58:47
   Berlin leghülyébb turistája A német hatóság egyelőre nem hozta nyilvánosságra annak a férfinak az állampolgárságát, aki tűzriadót okozott egy fővárosi szállodában. Kőhajításnyira a Brandenburgi kaputól dohányzott szobájában a vendég, manipulálva a füstérzékelőt.
Így ősz közeledtével, havonta átlag egy millió külföldi keresi fel Közép-Európa legnépesebb fővárosát. Akadnak köztük okosak és bunkók is. Az egyik 23 esztendős berlini turista - szerencsére - nem tudta lebutítani a plafonra szerelt riasztót, így kora reggel víz árasztotta el a Leipziger Straße-i hotel szobát. A kánikulai mini katasztrófához kiérkező tűzoltókat, rendőröket nem éppen barátságosan fogadta az illegálisan cigiző vendég. Örizetbe vétele során két egyenruhás könnyebb fej- és karsérülést szenvedett.

A zsaruk körülnézve a locspocs szálláshelyen egy bőröndben 140 zacskót találtak. A hatósági közlemény szerint kábítószert (Cannabis) rejtett a feltételezett drogdíler kofferja. S lefoglaltak egy tiltott kést is. A lakat alá került ifjú nyári bűnlajstroma: rongálás, hatósággal szembeni erőszak és több ezer euró értékű (marihuána) bódítószer birtoklása. A Spree-parti eset kapcsán ismét megállapíthatjuk, hogy a dohányzás káros az egészségre!