Városmajori Színházi Szemle: a miskolci Revizor nyert

Mix Online - Városmajori Színházi Szemle: a miskolci Revizor nyert - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Méder Noémi | 2022. 09. 18. 13:00:39
Városmajori Színházi Szemle: a miskolci Revizor nyert A Miskolci Nemzeti Színház a Városmajori Színházi Szemle keretén mutatta be a fővárosi közönségnek A revizor című előadást Béres Attila rendezésében. Szeptember 16-án a Városmajori Szabadtéri Színpad évadzáróján kiosztották a 10. Városmajori Színházi Szemle díjait, melyen kihirdették: a Miskolci Nemzeti Színház A revizor című előadását választották a Szemle legjobb előadásának.
Görög László pedig a legjobb férfi főszereplő díját nyerte el. Az előadás teltházas volt, a budapesti közönség hosszú percekig tartó vastapssal jutalmazta a miskolci társulatot.
A Szemlén résztvevő társulatok produkcióit egy négyfős szakmai zsűri kísérte figyelemmel: Tóth Ildikó, Prima Primissima díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, Szinetár Miklós, Kossuth-díjas rendező, érdemes és kiváló művész, László Ferenc színikritikus és Benkő Nóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója. Idén a négyfős zsűri mellett egy ötfős közönségzsűri is figyelemmel kísérte az előadásokat, valamint a Városmajori színház honlapján a közönség is leadhatta online a szavazatát a legjobb előadásra.