Váratlan lépés Soros Györgytől

Mix Online - Váratlan lépés Soros Györgytől - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
napi.hu | 2022. 08. 15. 16:36:46
Váratlan lépés Soros Györgytől Soros György emberbarát milliárdos még soha nem fektetett pénzt a Teslába, inkább kisebb, feltörekvő elektromosautó-gyártókra fogadott. Most azonban pénzt tett Musk cégébe és a Fordba is - írja a The Street.Soros még soha nem fektetett pénzt a Teslába, inkább kisebb, feltörekvő elektromosautó-gyártókra fogadott. Most azonban pénzt tett Musk cégébe és a Fordba is - írja a The Street.

Nemrég azonban a Soros Fund 29 883 Tesla-részvényt vásárolt, amelyen már nyert is ugyanis a cég részvényei június 30 óta mintegy 34 százalékkal erősödtek - írja a lap.

Soros 29,5 millió Ford-részvényt is vásárolt, amely azt sugallja, hogy tetszik neki az a stratégia, amelyet Jim Farley vezérigazgató jelentett be nemrég. Ennek lényege, hogy különválasztják az elektromos és a hagyományos hajtású járművek gyártását. A vállalat ambiciózus célja, hogy 2026-ig 2 millió elektromos járművet állítson elő. Ebben olyan ikonikus modellek segítik, mint a Mustang Mach-E, vagy az elektromos F-150.

Soros részvényvásárlása azt is jelentheti, hogy lát jövőt a két autóipari óriásban, amelyek között ádáz küzdelem zajlik az elektromos autók piacának uralásáért.

A Soros Fund vagyon az elmúlt negyedévben 5,3 százalékkal 5,6 milliárd dollárra emelkedett. Soros vagyonát 8,5 milliárd dollárra becsülik (3246 milliárd forint).