Jó ötlet Bécsben: Ötletműhely

Mix Online - Jó ötlet Bécsben: Ötletműhely - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Eurokomm PR - Budapest | 2022. 08. 04. 13:00:39
Jó ötlet Bécsben: Ötletműhely Új platformot hozott létre a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien, ahova minden, a közösségi közlekedés iránt érdeklődő ötletét és véleményét várják. Tarifák és jegytípusok, járatok és útvonalak, digitális szolgáltatások – a Wiener Linient minden érdekli.
Az utasokkal közösen fejlesztik tovább a közösségi közlekedést Bécsben
Új platformot hozott létre a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien, ahova minden, a közösségi közlekedés iránt érdeklődő ötletét és véleményét várják. Tarifák és jegytípusok, járatok és útvonalak, digitális szolgáltatások – a Wiener Linient minden érdekli.

Milyen a jó busz- és villamosmegálló? Milyen igényeknek kell kívül-belül megfelelnie? Ez a témája a Wiener Linien első „Ötletműhelyének”, a bécsi közlekedési vállalat új platformjának, amelyet azért hoztak létre, hogy az utasokkal közösen fejlesszék tovább az osztrák főváros közösségi közlekedését. 

Az érdeklődőknek először regisztrálniuk kell a https://www.wienerlinien.at/oeffi-denkwerkstatt oldalon, majd a rendszer olyan workshopokat és rendezvényeket ajánl számukra, amelyek megfelelnek a regisztrációkor megadott érdeklődési körüknek. A konkrét termékekről és szolgáltatásokról szóló workshopok mellett a résztvevők időnként online kérdőíveket kapnak egy-egy témához, illetve a „Nyitott labor” kezdeményezésben elmondhatják véleményüket és megvitathatják a Wiener Linien egy-egy fejlesztési ötletét, jövővel kapcsolatos vízióját. 
Az Ötletműhelyek keretében a tömegközlekedés egyetlen szelete sem marad ki. Szó lesz tarifákról és jegytípusokról, járatokról és útvonalakról, infrastruktúráról és digitális szolgáltatásokról.

Képaláírás és copyright: 
Az utasok ötleteit, véleményét is várja a Wiener Linien © Wiener Linien / Alexandra Gritsevskaja
Villamos Bécsben © Wiener Linien / Manfred Helmer