Van Gogh, Salvador Dali a Cinema MOM-ban

Mix Online - Van Gogh, Salvador Dali a Cinema MOM-ban - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Farkas Zsolt | 2022. 08. 01. 13:00:48
Van Gogh, Salvador Dali a Cinema MOM-ban Augusztus 3-ig láthatók még "A művészet templomai - Nyári válogatás a Cinema MOM-ban" című eseménysorozat filmjei.

A nyolc éve futó sorozat filmjei a modern mozitechnika nyújtotta lehetőségeket kihasználva, látványos és átfogó módon mutatják be az egyetemes művészet egy-egy kiemelkedő alkotóját, korszakát, és a világ neves múzeumait.

A filmek sajátossága, hogy a neves művészettörténészek és szakértők kommentárjait archív anyagokkal és látványos felvételekkel, köztük a műalkotások páratlanul részletgazdag közeli felvételeivel, a városokról madártávlatból, drónokkal rögzített felvételekkel és alkalmanként játékfilmes életrajzi jelenetekkel vegyítik. A filmek ezáltal valóban elősegítik, hogy a mozinézők belefeledkezhessenek a mesterek életművébe, remekműveik szépségébe és az alkotásoknak otthont adó múzeumok különleges környezetébe.

Kedvezményes belépő a vetítésekre egységesen 1600 Ft. Részletes filmismertető és online jegyrendelés a film címére kattintva elérhető.

VETÍTÉSI PROGRAM

    augusztus 01. 17:30 – Firenze és az Uffizi képtár 3D
    szinkronizált olasz olasz ismeretterjesztő film, 95 perc, 2015
    augusztus 02. 17:30 – Van Gogh - Búzamezők és borús égbolt
    feliratos olasz olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2018
    augusztus 03. 17:30 – Salvador Dali - A halhatatlanság nyomában
    feliratos spanyol ismeretterjesztő film, 105 perc, 2018