Türelmetlen drukkerek

Mix Online - Türelmetlen drukkerek - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Mogyorósi Géza | 2022. 08. 02. 8:00:06
Türelmetlen drukkerek Szerintem a német foci szurkolóknál, már csak a sörgyárak várják jobban, hogy augusztusban elstartoljon az első osztályú labdarúgó bajnokság. Hiszen hiába van dögmeleg Európa szívében, a durva infláció miatt a polgárok, már olyan alapvető élelmiszeren is spórolnak, mint a folyékony kenyér.
Bizony zokon vettem, hogy a tavasszal még csak 58 centet kóstáló sörömért, már 1 eurót kell fizetnem a berlini boltban. Pofátlanság! Ráadásul kedvenc klubom, a Hertha majdnem lezuhant a másodosztályba. Dárdai Pál e hetekben negyedszázad után intett búcsút csapatának, ahol játékosként, trénerként is komoly sikerei voltak. Hajdan – midőn fejemen még haj van. Volt. Új magyar arc viszont a 4 milliós világvárosban Schäfer András. Ő a Spree-parti rivális, az 1. FC Union csiszolatlan gyémántja. Mit kell tudni teamjéről? Nos, idegenlégiósunk közvetlen „főnöke”, a korábbi, zürichi labdarúgó, Urs Fischer. Az 56 esztendős szakember 2018 óta irányítja a kelet-berlini klub edzéseit.

E sikeres csapat és a gyengélkedő Hertha BSC {a világváros nyugati felében} képviseli a német első osztályban a Spree-metropoliszt. Ergo a Bundesliga 18-as mezőnyében, 16 team „vidéki”. Élen a müncheni FC Bayernnel, melynek aktuálisan mintegy 300 ezer támogató tagja van. Az Union Berlin 2022 nyarán bő 40 ezer tagdíjas drukkerrel büszkélkedhet. 1920-ban megnyílt sportbázisuk a Köpenick-kerületi Stadion An der Alten Försterei {Régi Erdészeti Stadion}, mely 22 ezer szurkoló befogadására alkalmas. A 2022/23-as szezonban, augusztus első hétvégéjén az Union Berlin a Hertha BSC-t vendégeli meg.

Egy nappal korábban is sörözhetnek már a drukkerek, hiszen pénteken, az Eintracht Frankfurt kontra Bayern München rangadóval veszi kezdetét az - 1963-ban alapított - Bundesliga 2022/2023-as jubileumi idénye. Szóval két gólcsata között is lesz mit ünnepelniük a sportbarátoknak! Idegenlégiósaink révén már mi magyarok is részesi vagyunk a germán labdarúgás sikerének! Prosit!