Újra pozitív lett Biden koronavírus-tesztje

Mix Online - Újra pozitív lett Biden koronavírus-tesztje - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
24.hu | 2022. 07. 31. 13:40:17
Újra pozitív lett Biden koronavírus-tesztje Megint pozitív lett Joe Biden amerikai elnök koronavírus-tesztje szombaton, alig három nappal azután, hogy megszűnt a korábbi fertőzése miatt elrendelt karantén – közölte a Fehér Ház orvosa, Kevin O’Connor. Az elnök tünetmentes és elég jól érzi magát – tette hozzá az orvos. A következő napokat karanténban tölti – számolt be róla az MTI.
Biden kilenc nappal korábban szintén pozitív tesztet produkált. Orvosa szerint az omikron BA.5 variánsa okozta a fertőzést. Az elnök teljesen átoltott.

O’Connor megjegyezte: előfordul, hogy egyes betegeknél kiújul a koronavírus-fertőzés, és az elnöknél is ez történhetett.

Az amerikai járványügyi központ szerint a kiújuló fertőzések többsége enyhe lefolyású, súlyos megbetegedésről nem számoltak be ebben az időszakban.

Biden vasárnap reggel hazalátogatott volna, kedden pedig Michiganbe várták. Mindkét útját törölték.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban a koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 91 milliót, a halottaké pedig az egymilliót. Az új fertőzések legalább 75 százalékáért az omikron BA.5-ös alváltozata felelős.