A bőrrák nem látható tünetei

Mix Online - A bőrrák nem látható tünetei - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
hazipatika.com | 2022. 07. 31. 8:31:21
A bőrrák nem látható tünetei A bőrrák jelei az esetek döntő többségében jól láthatóak a test külső részén, de mint minden szabályra, erre is van kivétel. Léteznek esetek, amikor a betegség korai tünetei nem a bőrön jelentkeznek, ezért nem árt tisztában lenni velük.
Van olyan állapot, amikor a bőrrák nem látható. Leginkább a hónaljban, térdhajlatban, nyakon fordulnak elő a bőr alatt enyhén kitapintható csomók. Így bár a betegség a bőrben jelentkezett, ott nem produkál tüneteket. A nem látható, de tapintható csomók azt is jelezhetik, hogy a bőrrák átterjedt a nyirokcsomókra.

Hasi fájdalom
A nyirokcsomók mellett a rák a májra is átterjedhet. Ha ez történik, fájdalmat érezhetünk a jobb felső hasi részen. Ilyenkor érdemes orvoshoz menni, bár megijedni nem kell, mert számos más betegség tünete is lehet.

Légzési gondok
Ha egy melanómának áttétei képződtek, akkor a tüdőre is átterjedhet. Ilyenkor fulladás, légszomj, köhögés jelentkezhet. Ekkor tehát, bár kicsi az esély, melanómánk is lehet - menjünk el kivizsgálásra.

Ízületi fájdalom
A csontokra is átterjedhet a bőrrák, még akkor is, ha bőrtünetek nem jelentkeztek. Ilyenkor arthritiszhez hasonló ízületi fájdalmaink lehetnek - ha nem tudjuk, miért, menjünk orvoshoz.

Homályos látás
A melanóma a melanocita nevű pigmentet termelő sejtekben kezdődik, amelyek nemcsak a bőrünkben, hanem például a szemünkben is megtalálhatóak. Ha ezek körül a sejtek körül alakul ki a rák, akkor homályos látást eredményezhet.

Hasi görcsök
A melanóma emésztőrendszeri tüneteket is okozhat, mivel ezen a részen is találhatóak melanociták. Ilyenkor a görcsök mellett hasmenés, hányás, székrekedés is jelentkezhet. Ez újabb ok arra, hogy ne vegyük félvállról a gyomorproblémákat.