Magyar hódítás Bukarestben

Mix Online - Magyar hódítás Bukarestben - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
napi.hu | 2022. 07. 30. 13:05:51
Magyar hódítás Bukarestben Az egyik leggazdagabb magyar, az erdélyi ifj. Mudura Sándor cége Bukarestben vásárolt irodaházat, ahol eddig még nem volt jelen az ingatlanpiacon. Az üzletembernek hírek szerint Magyarországon is vannak befektetései.
Bukaresti irodaházat vásárolt a magyarországi székhelyű ingatlanbefektető vállalat, a Crown Holding kft. - adta hírül a Maszol. Az economica.net információi szerint a cég a Cascade irodaházat vette meg. A tranzakció értéke 10,1 millió euró (közel 4,1 milliárd forint).

A Cascade Office Building félközpontinak számító részén, a Gara de Nord közelében található. Az épületet, melynek teljes felülete 4210 négyzetméter, 2005-ben adták át. Mudura cége a Global Trade Center nevű ingatlanfejlesztőtől vette meg az épületet.

Kiterjedt ingatlanportfólió

A Crown Holding tulajdonosa az egyik leggazdagabb romániai magyar, ifj. Mudura Sándor. A nagyváradi üzletember vagyonát az apja, id. Mudura Sándor alapozta meg, aki a Ferrero édességek, többek között a Kinder tojás első romániai forgalmazója volt.

Ifj. Mudura Sándor valószínűleg a második leggazdagabb erdélyi magyar, a vagyonát 100-110 millió euróra (40,4-44,4 milliárd forint, amivel A 100 leggazdagabb kiadvány szerint a 37. leggazdagabb magyarországi magyar lehetne) becsülik. A Crown Holding portfóliójában szerepel többek az első nagyváradi pláza, a Lotus Center, s további két bevásárlóközpont, a Lotus Retail Park és az Oradea Shopping City.

Mudurának ezeken kívül van még egy bevásárlóközpontja, az Oradea Plaza, valamint két étterme, a közelmúltban pedig megvásárolt a nagyváradi egykori Rimanóczy szállodát, melyben, felújítását követően négycsillagos hotelt szándékozik üzemeltetni.

A váradi üzletembernek állítólag magyarországi ingatlanbefektetései is vannak, Bukarestben azonban mostanáig nem voltak érdekeltségei.