Mérgezik Lagzi Lajcsi halastavát

Mix Online - Mérgezik Lagzi Lajcsi halastavát - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
24.hu | 2022. 07. 26. 17:58:00
Mérgezik Lagzi Lajcsi halastavát Több mázsa hal semmisült meg Lagzi Lajcsi mocsai halastavában, odalett az egész állomány. A mulatós sztár szerint egy környékbeli hulladékfeldolgozó üzem mérgezi azt a patakot, ami a tó vizét táplálja – írja a Blikk.Feljelentést tesz a zenész.
“Hónapok óta panaszkodom, hogy furcsa színű, furcsa szagú a víz, hol kék, hol zöld, de nem természetes a tavamba folyó patak vize. A környéken van egy üzem, ahol akkumulátorok megsemmisítésével is foglalkoznak idén tavasz óta, azóta érzem, nincs valami rendben. (…) Feljelentést teszek a hatóságoknál, környezetkárosítás és rongálás miatt. (…) Ez egyértelműen egy mérgezés, ami az egész patakra, az egész településre kihat, nem én vagyok az egyetlen, aki panaszkodott az üzem felől érkező mérgek miatt” – mondta Galambos Lajos.

A bulvárlap megtudta, valóban többen jelezték a településről, hogy a falu határában működő céggel bajok vannak: mérges szúrós szagú füstről, a termőföldekre került furcsa, a környéken mindent kiszárító folyadékokról, a patak vízének idegen színéről, haltetemekről érkeztek a bejelentések.

Az ominózus cégnél viszont azt állították a Blikknek, hogy a hulladék feldolgozását a legszigorúbb szabályok szerint végzik el, betartva minden környezetvédelmi, természetvédelmi előírást.