Indonéz ízlés

Mix Online - Indonéz ízlés - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 07. 23. 17:28:39
Indonéz ízlés A világ legnagyobb szigetállamaként számon tartott Indonéziában a Toyota Avanza a sztár. A kombi/VAN stílust ötvöző, praktikus modellt, mind belföldön, mind Malájziában is gyártják. A tágas ázsiai típusból tavaly bő 66 ezer darab kelt el, s 2022-ben is imádják az autósok.
A Toyota Avanzához hasonlóan dobogós típus az Indonéz Köztársaságban a rokon stílusvilágú Mitsubishi Xpander. 2021-ben a bronzérmet a Suzuki Carry nyerte, ennek platós, kétszemélyes változata különösen népszerű a 275 millió lakosú országban. A földteke másik felén sem unjuk a japán négykerekűeket: hazánkban az esztergomi Suzuki Vitara és az S Cross a sztár és a Fiat 500-as is tartósan hódít.

De vajon Törökországban milyen márkát favorizálnak az autósok? Az eurázsiai birodalomban a múlt esztendőben félszáz ezer új Fiat Egea talált gazdára. Az ezüst érmet a Toyota Corolla szerezte meg a Renault Clio előtt! Fej-fej mellett 20-22 ezer darab Seat Arona, valamint Hyundai Tucson és Dacia Sandero kelt el a Spanyol Királyságban tavaly. A fenti néhány kiragadott példa azt tükrözi, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő nemzetközi krízis egyrészt lefékezte a szalonok forgalmát, másrészt a vevők zöme a 30 ezer dollár alatti típusokat részesítette előnyben.