Szocialista szexmunkások az NSZK-ban

Mix Online - Szocialista szexmunkások az NSZK-ban - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 07. 21. 13:10:55
Szocialista szexmunkások az NSZK-ban Noha állítólag a KGST tagállamokban nem létezett – hivatalosan – prostitúció, a berlini fal 1989 novemberi megrepedése után sorra nyíltak a volt NDK tájain a magán kuplerájok. A keletnémet hölgyeknek főleg a jugó dugó brigádok jelentettek riválist, s a Csehszlovák határ menti településeket is ellepték a ledér „szüzek”.
Továbbá lengyel, bolgár, szerb, szovjet dámák is osztották anno szláv kegyeiket szerte Németországban. Az újraegyesítés korszakában a pesti Kurírban is olvashattunk arról, hogy a kábítószeres tinédzserek 30-50 márkás alkalmi rosszalkodásától eltekintve, száz DEM alatt, 1990/91 nyarán nemigen volt megúszható az édes óra. A manöken küllemű prostituáltak ingyen óvszerrel Berlin nyugati felében 150-300 márkáért voltak hajlandók a futó testi szerelemre.

A költségekben persze nem csak a szétszaggatott harisnyanadrágok, bugyogók és a 14 százalékos forgalmiadó foglaltatott benne, hanem a német fővárost különösen fenyegető AIDS-veszély is. A „párizsi“ – ahogyan Berlinben a kondomot nevezik – kihagyása a szexkalandból, duplázta-triplázta a lányok/fiúk tarifáját. De jaj/baj a következő kuncsaftnak, aki a mindkét nembeli homoszexuálisok paradicsomában tért be a tárt karokkal és combokkal váró profikhoz és amatőrökhöz...

Az ősi mesterséget űző utcai, szállodai pillangók mellett az újságokban hírdető, kéjbérből élő nők száma is a taxisokéval vetekedett anno a 3,5 milliós metropoliszban, illetve a 80 milliós NSZK-ban. Hiszen a prostituáltak sem napi egy fuvarból éltek! Berlin legnagyobb napilapját, a Berliner Zeitungot (B.Z.) felütve, egy csendes csütörtöki napon közel 200 hirdetésre bukkantam '91-ben, egy cikkhez anyagot gyűjtve. Íme egy kis történelmi ízelítő, stílusgyakorlat: „A cseh Jana meglátogatja Önt! Lakásban hotelben”; „Három távol-keleti lótuszvirág, elvarázsolja!”; „Kiki! Szőrtelen, 18 éves, tabumentes rabszolgalány, csak egy  telefon”.

Nemzetközi csapatok is kínálták szolgáltatásaikat. Bukkantam lengyel-tajvani kvartettre, német-török tandemre. Már-már megkapó volt annak az óriás mellű, alul fiú, felül nő hirdetőnek az ajánlata, aki „Top-Travestie” jeligével osztja kegyeit. Vajon kiknek? Akadt még a B.Z. kínálatában hosszú combú japán hölgy, s franciául nem csak perfektül beszélő Szajna-parti szajha is. A szexbiznisz virágzott és 2022 nyarán sem hervadozik az NSZK-ban.