Müzli hazafiaknak

Mix Online - Müzli hazafiaknak - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Bajnóczy Bella | 2022. 07. 29. 8:00:51
Müzli hazafiaknak Felleltem egy amerikai kiállítás prospektusát, melyben csuda dolgokat kínálnak luxus bababolt tulajdonosoknak, gyerekeknek, hazafiaknak, konyhamániásoknak, nassolóknak, macskagazdáknak. Ez utóbbiak például fogkőeltávolításra alkalmas ízletes rágcsálnivalót szerezhetnek be cicájuknak. Mi több, vehetnek macskadrogot: nem más ez, mint kábítóbuborék, melyet belefújhatnak a macskák kis szőrme pofijába.
Mindez újabb bizonyíték arra, hogy a fantáziának voltaképpen semmi nem szabhat határt, s eme fantáziát még hazafias, nemzeti érzelmek is táplálhatják. A Hazafi Gabonapehelyt például amerikai sasos,zászlós dobozba csomagolták, mondván, hogy igazi hazafi ilyen dobozból eszi meg a reggeli gabonapelyhet. Mifelénk vármegyénként lehetne készíteni a honfoglaló magyarok nemeztarsolyos formátumában müzlis dobozokat avagy zacskókat, mondjuk, turulmadaras díszítéssel. A nassoláshoz ajánlottak a cinema cityknek Diétás popcornt csoki és cseresznye ízekben, nálunk ezt gönci barackos, panyolai szilvás változatban kínálhatnák valamely nemzeti filmszínházban. A szeptemberi tanévkezdéshez kisiskolásoknak elkélne a Radírrágcsa, melynél radír helyett cukorka kerül a ceruza végére,a Színcsavaros mágikus üdítő, amely kitöltés közben kékké változik, esetleg az Edd meg füzet, melynek lapjai burgonyakeményítőből, vízből, zöldségolajból készülnek,s ha ételfesték-tollal rajzolnak rájuk, meg is ehetik.

S a gyerekiparnál maradva. Kitalálták a Nyalókaventilllátort, melyből nyalásközben hűsítő fuvallat érkezik, népszerű lehetne a Fagyibonbon is, a Kaméleonsüti, amit fehéren tesznek be a sütőbe és színesen veszik ki, a Mesés makaróni,amely a világ legédesebb sós tésztája, a pókháló formájú zabpehelydarabkákat tartalmazó Pókpehelymüzli. Nem hiányozhat a nassikák közül a Sütilegó, amelyet kirakás után meg lehet enni és persze a tubusos Sajtkukac sem, amely folyékony sajt, alkalmas szendvicsek díszítésére, de meg is iható. Gyerekeknek készült a Varázstapasz, ezen a kötszeren érintésre különböző mesefigurák jelennek meg, a Fehér álmok fogkrém, melynek használatával a fog alvás közben válik fehérré. Említhetnénk a fogkefét,melyben legót rejtettek el, s fogmosás után jöhet a játék, ám ha ez nem tetszik, ott a Potter fogkefe és a Barbie fogkrém. Ne feledkezzünk el a Babakanálról sem: nem kell kóstolgatni a tápot, forró-e vagy sem. A hőérzékeny kanál színe fehérre változik, ha forró.

Természetesen a felnőttek sem panaszkodhatnak. Nekik ott a Fényfürdő, vagyis a sötétben világító habfürdő, a Cipzáras liszt, a csapfejre szerelhető Csapszökőkút,amely még a fogmosást is élvezetessé teszi,az Eldobható vágódeszka azoknak,akik nem szeretnek mosogatni. S itt van még a Szénsavas tej, a Hidegrázás nevű jegeskávé, a Pengegél, a jövő szőrtelenítője:penge és gél egy tubusban, bűzlő szőnyegre Szőnyegdezodor,  Gatyagumi,amely nem más,mint almaízű rágógumi színes alsónadrágba csomagolva. 

Elég messzire jutottunk a Hazafias müzlitől. 


(Képünk illusztráció.)