Különleges módon emlékeznek Benedek Tiborra

Mix Online - Különleges módon emlékeznek Benedek Tiborra - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
FINA | 2022. 06. 20. 13:00:22
Különleges módon emlékeznek Benedek Tiborra A vizes világbajnokság vízilabdatornáján minden mérkőzés után megválasztják a meccs legjobbját, aki a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tiborról elnevezett különdíjat veheti majd át a magyarországi versenyen.

Mindezt Molnár Tamás, a FINA vízilabda bizottságának tagja jelentette be a világbajnokságot megnyitó sajtótájékoztatón. A legendás sportolóval egy csapatban három olimpiai aranyérmet nyerő Molnár hangsúlyozta, a szervezet négy éve jutalmazza a mérkőzések legjobbjait, amely tapasztalatuk szerint a pólósok személyes motivációszintjét is emelni tudta. 

Benedek Tibor – minden idők egyik legjobb vízilabda játékosa – napra pontosan két évvel ezelőtt, 2020. június 18-án hunyt el, súlyos betegséget követően. Játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát megnyert; a nemzeti együttessel a három olimpiai bajnoki cím mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai aranyérmesének.