Chrysler, Dodge és a többiek

Mix Online - Chrysler, Dodge és a többiek - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 06. 18. 16:34:51
Chrysler,  Dodge és a többiek Európában 2022-ben is igen ritkák a kanadai gyártású Chryslerek. A Town & Contry, a Lancia Voyager, a Dodge Grand Caravan, a Ram Cargo Van elnevezések is arról árulkodnak, hogy az észak-amerikai nép gyakorta kempingezik/költözködik.
A tengerentúli demokratikus monarchiában seregnyi olyan autó modell rója az utakat, melyek agg kontinensünkön ritkaságnak számítanak. Kanadának – melynek államfője a férjét gyászoló 96 esztendős II. Erzsébet királynő – már csak történelmi okokból is komoly járműipara van. A brit „rokonoknak” hála, no meg az autógyártás hajdani fellegvárának, az USA-nak a földrajzi közelsége sok mindent megmagyaráz. S akkor még ott van az a tény, hogy a hazánknál több, mint százszor nagyobb területű Kanadában hatalmas távolságok vannak. A polgárok egy része belföldi gyártású Hondákkal, mások Toyotákkal suhannak. 


De a „General Motors of Canada Ltd.” üzemeiben korábban Chevrolet Camaro típusokat is összeszereltek. Az Impala, az Equinox, a Cadillac XTS és a szintén Oshawaban készülő Buick Regal modellekből csak kevés hajózott át Európába. Mifelénk 2022 kora nyarán is igen ritkák a kanadai gyártású Chryslerek. A Town & Contry, a Lancia Voyager, a Dodge Grand Caravan, a Ram Cargo Van elnevezések is arról árulkodnak, hogy az észak-amerikai nép gyakorta kempingezik/költözködik és szívesen gurul kedvenc négykerekűjével a természet lágy ölére. Még, ha ettől a környezetvédők frászt is kapnak! Jó hír viszont, hogy mind több a hibrid és elektromos gépkocsi II. Erzséber festői/távoli „birodalmában”.