BL-győztes másodedző a Győr női kézilabdacsapatánál

Mix Online - BL-győztes másodedző a Győr női kézilabdacsapatánál - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
mti | 2022. 06. 15. 8:00:06
BL-győztes másodedző a Győr női kézilabdacsapatánál A következő idényben a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Raphaelle Tervel segíti másodedzőként Ambros Martín munkáját a Győri Audi ETO KC-nál.
A BL-ezüstérmes, bajnoki címvédő kézilabdaklub honlapjának keddi beszámolója kiemelte: az eddigi másodedző Kun Attila július 1-től a Győri ETO Akadémia szakmai igazgatójaként az utánpótlás-nevelés szakmai irányítását látja el teljes munkaidőben.
    Tervel a Győr játékosaként érte el legnagyobb sikereit: 2013-ban és 2014-ben tagja volt a BL-győztes, magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes csapatnak. Ezeken kívül francia, norvég és spanyol bajnoki cím birtokosa, valamint egyszer az EHF Kupát is elhódította az Itxako csapatával. A védekező specialista 2003-ban tagja volt a világbajnok francia válogatottnak, amely a zágrábi fináléban a magyarokat múlta felül.
    Edzői pályafutását szülővárosa csapatában, a Besancon gárdájában kezdte, ahol 2015 és 2021 között dolgozott, mérlege két francia bajnoki bronzérem mellett egy-egy negyedik, ötödik és hatodik helyezés, a 2019/20-as idény pedig eredmény nélkül ért véget Franciaországban is a világjárvány miatt.