Szászország: a fürgeség ára

Mix Online - Szászország: a fürgeség ára - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 06. 12. 8:57:54
Szászország: a fürgeség ára Az üzemanyag literenkénti tarifája e hetekben már gyakran 2 euró fölé szökött Németországban. Ám a közlekedés résztvevői továbbra is imádnak száguldozni. Az egykori NDK romantikus tájain a Trabant és Simson tolvajok is sok munkát adnak a zsaruknak.
Szászországban {Freistaat Sachsen} e hónapban ismét hat órás sztráda kontrollt tartott a rendőrség. Drezda és Görlitz között bő háromezer járművet mértek be az egyenruhások. Összesen 787 sofőrt kaptak rajta, hogy az egy karbantartási munka miatti 60 km/órás zónában a megengedettnél fürgébben suhantak Lengyelország irányába. Oderán innen a nem hivatalos – negatív – bajnok az a Ford tulajdonos lett, akit 134 kilométeres tempóval meszeltek le. A lebukott száguldozók közül mintegy kétszázan helyszíni pénzbüntetéssel megúszták a májusi kalandot. Több, mint félezren azonban hivatalos levelet és csekket kapnak a hatóságtól és sokan (hosszabb-rövidebb időre) elbúcsúzhatnak a jogosítványuktól.

Nem volt vezetői engedélye annak a 18 éves német srácnak, aki egy haverjával, piásan elkötötte ismerőse Volkswagenjét. Egy jobb kanyarban lesodródott az útról a Golf és néhány szaltó után a tetején landolt. A kaszkadőr duó „ártatlan” tagja könnyebb sérüléssel megúszta a májusi mókát. A kocsiban viszont 10 ezer eurós kár keletkezett, amit egyetlen biztosító sem fog megtéríteni a károsultnak. A járgányokat nem csak törik, lopják is Szászországban. A nyomozók (más típusok mellett) agg Trabikat és szintén veterán Simson mopedeket is köröznek a keletnémet tartományban.