Bővült Hajdú-Bihar kerékpárút-hálózata

Mix Online - Bővült Hajdú-Bihar kerékpárút-hálózata - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
mti | 2022. 06. 12. 17:45:36
Bővült Hajdú-Bihar kerékpárút-hálózata Tovább bővült Hajdú-Bihar megye kerékpárút-hálózata: a 33. számú főút mentén elkészült, a nagyhegyesi körforgalomtól Debrecen közigazgatási határáig tartó csaknem hét kilométeres szakaszt szombat délelőtt vehették birtokba a biciklisek.
    Elsőként a nagyhegyesi bringások kerekeztek végig az elkészült úton, ahol Bajusz Istvánné, a település független polgármestere kiemelte: községük már az 1990-es évek közepétől komoly erőfeszítéseket tesz a kerékpáros közlekedés, a kerékpáros kultúra és a kerékpáros turizmus fejlesztése érdekében.
    E törekvéseik keretében készült el korábban a kerékpárút Nagyhegyes és Balmazújváros, majd Nagyhegyes és Hajdúszoboszló között, most pedig a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert 700 millió forintos forrásból a Debrecen közigazgatási határáig tartó útszakasz - sorolta a polgármester.
    Bajusz Istvánné reményét fejezte ki, hogy hamarosan folytatódhat a beruházás Debrecen, illetve Hortobágy felé.
    Utóbbi kapcsán Bodó Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője megjegyezte: a turisztikai szempontból is fontos fejlesztések eredményeként, a régi, csárdától csárdáig tartó betyárútvonalak ismét megközelíthetőek lesznek, igaz, nem lóháton, hanem kerékpárral.
    A kormánypárti politikus azt monda, Magyarország kormánya elkötelezett a kerékpárút-fejlesztéseket illetően, ennek is köszönhetően Hajdú-Biharban is jelentős kerékpárút-hálózat alakul ki, amelynek egyik jelentős lépése lesz a Debrecen-Ebes közötti útszakasz megépítése.
    Tiba István (Fidesz) országgyűlési képviselő jelezte: jól haladnak a megye északi területein is a fejlesztések. Példaként említette a Balmazújváros-Hajdúböszörmény-Debrecen közötti kerékpárút tervezését megjegyezve, hogy szorgalmazzák a Hajdúdorog-Hajdúnánás kerékpárút Tiszavasvári felé történő tovább építését, amivel Tokaj-hegyalja is elérhetővé válik majd a bicikliseknek.
    Tasi Sándor (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari közgyűlés alelnöke bejelentette: a megyei önkormányzat és a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség támogatásával már folyamatban van a Debrecen-Ebes, illetve a Debrecen-Hajdúböszörmény között épülő kerékpárút tervezése.
Kleinheisler, Lovrencsics és a többiek