Múzeumok éjszakája Szentendrén

Mix Online - Múzeumok éjszakája Szentendrén - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
mti | 2022. 06. 11. 12:51:02
Múzeumok éjszakája Szentendrén Többek között alkotófoglalkozásokkal, művészeti sétával és könnyűzenei koncerttel várja a közönséget a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Múzeumok éjszakáján, június 25-én a szentendrei MANK Galériában és az ÚjMűhely Galéria és kávézóban.
    A MANK által meghirdetett művészeti séta résztvevői Szentendre leghíresebb alkotóinak nyomán járhatják végig a város macskaköves utcáit - tájékoztatta az MTI-t pénteken a MANK.
    Mint közölték, a séta a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol az érdeklődők délután belekóstolhatnak a textilművészet és textiltervezés világába is. A Díszíts vászontáskát! workshop keretein belül bárki megtervezheti saját vászontáskáját, inspirációt merítve a program során megtekinthető, Sodrás című kortárs textilművészeti kiállításból.
    A közönséget számos más program is várja a MANK szentendrei galériáiban és a Régi Művésztelepen.
A festészet iránt érdeklődők Knyihár Amarilla képzőművész vezetésével ismerkedhetnek meg különböző festészeti technikákkal és anyagokkal az ÚjMűhely Galériában, ahol a ViszontLátás - Kortárs ön/arcképek című tárlat is megtekinthető.
    Az ÚjMűhely kávézó udvarán délután Rafael Mario jazz-zongorista, énekes koncertezik. 
    Este a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében nyílik meg a Szobrok a kertben című szabadtéri kiállítás. Idén a korábbi évek Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjas alkotók kültéri alkotásaiból látható válogatás.
    A Múzeumok éjszakáján mindkét galéria hosszabbított nyitvatartással várja a közönséget: a MANK Galéria 20 óráig, míg az ÚjMűhely Galéria és kávézó 22 óráig látogatható.