Stuttgarti tenisztorna - Fucsovics feladta

Mix Online - Stuttgarti tenisztorna - Fucsovics feladta - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
mti | 2022. 06. 11. 8:00:20
Stuttgarti tenisztorna - Fucsovics feladta Fucsovics Márton a második játszmában feladta az ausztrál Nick Kyrgios elleni negyeddöntőt a 769 ezer euró (297 millió forint) összdíjazású stuttgarti füvespályás férfi tenisztornán.
A világranglistán 55. helyezett magyar játékos - aki előzőleg az osztrák Jurij Rodionovot, majd a harmadikként rangsorolt lengyel Hubert Hurkaczot búcsúztatta - 40 perc alatt szetthátrányba került. Az első játszmában ritkán alakult ki adok-kapok, a pontok egy-két ütés után eldőltek. A nemzetközi rangsorban 78. ausztrál kizárólag saját szerváira koncentrálva a rövidítésben bizonyult jobbnak, mindezt úgy, hogy ezúttal még önmagához képest is flegmább teljesítményt nyújtott, de szervái így is roppant erősnek bizonyultak. Fucsovics eközben fáradtan és olykor darabosan mozgott, a szett végén pedig ápolást is kért a derekára.
    A 30 éves nyíregyházi teniszező a második játszmában rögtön brékhátrányba került - a találkozó első elbukott adogatójátéka volt -, és a következő gém után feladta a meccset.

    Eredmények, negyeddöntő:
Nick Kyrgios (ausztrál)-Fucsovics Márton 7:6 (7-3), 3:0-nál Fucsovics feladta
    korábban:
Murray (brit)-Cicipasz (görög, 1.) 7:6 (7-4), 6:3
Berrettini (olasz, 2.)-Sonego (olasz, 6.) 3:6, 6:3, 6:4
Otte (német)-Bonzi (francia) játék nélkül
    Az elődöntő párosítása: Murray-Kyrgios, Berrettini-Otte