Halottról jót vagy semmit

Mix Online - Halottról jót vagy semmit - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Regös István | 2022. 05. 11. 8:00:00
Halottról jót vagy semmit Ördögien nehéz nekrológot írni két olyan emberről, akik vagy bűnözők, vagy azt játszották. A közvéleményben kialakult róluk egy kép, az egyikből hivatásos celeb lett a másikról csak annyit lehetett tudni, hogy közlekedési balesetben két ember halálát okozta Budapesten. Érdekes módon mindketten a fitnesz rabjai voltak, felpumpálták az izomzatukat és elérték, hogy közismerté váljanak. Nem akarom azt írni, hogy hírhedté.

Az egyik B. Krisztián, aki televíziós show-ban is szerepelt, izgultunk érte, de ugyanő az FTC-ben is magas beosztásra tett szert. A másikról nem tudunk semmit, csak találgatunk. Mondják, hogy testőr is volt magas rangú politikusnál, egy biztos, hogy M. Richárdként vonult be a köztudatba.

 Jó gyerekszeretet

 Mint tudjuk, ismert a mondás - nem tudom, külföldön is ugyanazt jelenti-e -, mi szerint  halottról vagy jót vagy semmit! Mindenkinek van jó oldala. B. Krisztiánnak például azt mondják, hogy a gyermekszeretet volt a legjobb tulajdonsága.  M. Richárdról viszont jobb, ha hallgatok, mert azon kívül, hogy halálos balesetet okozott, nem tudok róla semmit. Ezért nehéz nekrológot írni olyan emberekről, akikre illik hogy halottról jót vagy semmit. Így pedig senkit nem lehet elbúcsúztatni. Érdekes módon a legalsó és legfelső osztályok között ingadoztak, rengeteg ismerősük volt, váratlan haláluk nem vonzotta őket a dicsőségtáblára, hogy a barátja voltam stb. Csak olyan mondjon búcsúztató beszédet aki valóban ismerte őket. B. Krisztiánról például elmondhatjuk, hogy imádta a lányát. Sajnálom is nagyon a gyereket, akiben egy életre összetörtek az érzelmek, de hát az idő remélhetően segíti a feledést.

Erősebb a rossz, mint a jobb?

Emlékszem B. Krisztiánra amikor azzal dicsekedett, hogy kétszer nem veszi fel ugyanazt az inget. Mindig kidobja  a szemétbe, amit már egyszer felvett.. .Igaz vagy nem igaz, erről beszéltek. Ismertem ugyan, de semmilyen kapcsolatom nem volt vele: csak fogadásokon találkoztunk, de már így is sokat foglalkoztam vele. Rendkívüli személyiségek tudósok, művészek nem kapnak olyan elismerést végső útjukon, mint M. Richárd és B. Krisztián. Igaz  lenne, hogy  a rossz jobban érdekli az embereket , mint a jó?

 A Sors

Sajnálhatjuk hogy M. Richárdnak nem lesznek már többé izompacsirtás bicepszei, nem fog kölcsönautókkal együtt száguldozni B. Krisztiánnal. A sors mindig igazságot tesz.