Foci erkölcsök

Mix Online - Foci erkölcsök - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Dalia László | 2022. 05. 02. 10:10:02
Foci erkölcsök A magyar fociban nincsenek erkölcsök, így azon már senki sem lepődött meg, hogy a DVTK egy 5:0-ás vereség után a minap kirúgta amúgy rutinos edzőjét, s kinevezte Dragan Vukmirt, aki Szegeden állásban volt és kiváló eredményt ért el a csapattal. Azám, csak Szegeden Vukmirnak szerződése volt, s a klub vezetői az újságból tudták meg, hogy Vukmir már Miskolcon van.
A sors néha igazságot szolgáltat, mert mióta Vukmir a DVTK edzője, a csapat csak bukdácsol, most hétvégén is kikapott és így három pont hátrányba került az ugyancsak NBI aspiráns Kecskeméttel szemben. A mérkőzés után Dragan Vukmir, a diósgyőriek edzője azt mondta, sajnálja a történeteket. "Szégyellem magam! Nem láttam az alázatot, nem láttam a küzdeni akarást…"

A Szegednek sem nagyon megy Vukmir távozása óta, de ez igazán érthető. Furcsa lesz ezek után, ha az amúgy esélytelen és talán az NBI-re nem is igazán felkészült Kecskemét jut fel, de  sok szurkoló nekik drukkol. Érdekes volna tudni, mi zajlik most Miskolcon, ahol a nagy kapkodásnak sírás lehet a vége, hiszen az elküldött Kondás Elemérrel bizonyosan továbbjutásra állna a csapat, hiszen ennél rosszabb eredményt nehéz lenne felmutatni. Ki tudja, hogy mi járhat ugyanakkor a játékosok fejélben, ha nem tudják odatenni magukat, nyilván az edzőcserét nehezen tudják elfogadni, s a kritikus meccseket nehéz egy másik mester irányításával lehozni. Tulajdonképpen kódolva volt ez a történés, hiszen az utolsó pillanatban nem lehet megváltoztatni egy csapatot, az edzőnek is idő kell, mire átáll a csapat hullámhosszára.

A Vasas mindenképpen jól járt, hiszen a DVTK vereségével, már bajnoknak érezheti magát. Végül is fölényesen nyerik a bajnokságot, bár úgy tűnik, a pénz nem számított, hogy a piros-kékek visszakerüljenek a ligába, hiszen NBI-es játékosokat szerződtettek jó pénzért, hogy biztos legyen a feljutás. A pénz nagy úr, a játékosok bevállalták az NBII-et, bár ők is láttak már olyat, hogy egy összevásárolt csapat kudarcot vall. Ezúttal nem ez történt, a Fáy utcában még az edzőcserék is bejöttek.