ITB 2022

Mix Online - ITB 2022 - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 01. 15. 8:25:55
ITB 2022 Nemzetközi felmérések szerint a korona-járvány elcsitultával a megkérdezettek 81 százaléka ismét szívesen utazna külföldre. A válaszadók 30 százaléka rokoni, baráti találkozókat tervez a következő 12 hónapban – otthonától távol.
A tervek szerint 2022 március 9-től ismét megrendezésre került volna a német fővárosban a Nemzetközi Turisztikai Börze. A világ legrangosabb idegenforgalmi szakvásáraként emlegetett tavaszi ITB, ha nem is marad el, de digitális lesz. A börze küszöbén végzett közvélemény-kutatás azt tükrözi, hogy a polgárok négyötöde a jövőben is szeretne utazgatni - a korona-járvány elcsitultával a megkérdezettek 81 százaléka ismét szívesen utazna külföldre. A válaszadók 30 százaléka rokoni, baráti találkozókat tervez a következő 12 hónapban – otthonától távol. Az elmaradt üzleti utak, munkával kapcsolatos személyes tárgyalások is új lendületet kaphatnak 2022-ben.

Míg Európában a turisták közel 90 százaléka akar hamarosan ismét világot járni, az amerikaiak (70 %) és ázsiaiak (60 %) körében alacsonyabb az utazgatási kedv. A március 13-ig tartó berlini ITB 2022 közeledtével nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a legtöbb ember főleg pihenni, szórakozni, strandolni (63 %) akar a külhoni vakáció heteiben. A megkérdezettek fele idegen városokkal szeretne ismerkedni, míg közel harmaduk körutazást tervez. A természetjárás, hegyi túrázás (28 %) hívei is várják a tavaszt, s a válaszolók 15 százaléka hajózva kíván  ismerkedni a nagyvilággal. Az öreg kontinensen Spanyolország, Itália és az NSZK a legkedveltebb úticél. De a francia, görög kultúra és a városok, strandok is csábítók. Térségünkben Ausztria, hazánk és Horvátország is esélyes a turizmus fellendülésére.