Lezárta az olasz Hgroup felvásárlását a Duna House

Mix Online - Lezárta az olasz Hgroup felvásárlását a Duna House - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2022. 01. 14. 9:32:18
Lezárta az olasz Hgroup felvásárlását a Duna House Lezárta az olasz HGroup S.p.A. vállalatcsoport felvásárlását a Duna House Nyrt. - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett kibocsátói tájékoztatásban.
    A HGroup konszolidációja január 1-jén kezdődött, az akvizíciót december 10-én jelentette be a Duna House. A kötelező érvényű befektetési szerződés 70 százalékos tulajdonrész megvásárlásáról szól, de az opciós lehetőségekkel a Duna House 100 százalékos tulajdonos is lehet. A felvásárláshoz és további akvizíciós tervekhez kapcsolódóan 10 év futamidejű 6,0 milliárd forint névértékű , 4,5 százalékos fix kamatozású kötvényt bocsátottak ki.
    A két cégcsoport szeptember 30-at megelőző 12 havi együttes pro forma árbevétele meghaladta a 80 millió eurót (csaknem 30 milliárd forint), EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig a 10 millió eurót (több mint 3,5 milliárd forint) - írták.
    A Duna House a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei csütörtökön 525 forinton zártak, értékük egy éven belül 370 és 555 forint között változott.