Nagy Feró: Azt nyalom, ami ízlik nekem

Mix Online - Nagy Feró: Azt nyalom, ami ízlik nekem - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
Szabad Föld | 2022. 01. 12. 17:00:43
Nagy Feró: Azt nyalom, ami ízlik nekem Ezt válaszolta a Szabad Föld című hetilapban most megjelent interjújában Nagy Feró arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy a Kossuth-díjat nem a művészi teljesítményére kapta, hanem azért, mert "nyalja a rendszer fenekét"?
Nagy Feró felidézte, hogy meghatódva és boldogan vette át tavaly a Kossuth-díját, amit azóta is a konyhában őriz, hogy mindig szem előtt legyen. Az irigyeinek pedig azt üzeni, hogy írjanak negyven-ötven jó dalt és ők is megkaphatják. - Egyébként felőlem mindenki azt nyal, amit akar - tette hozzá. - A magam részéről csak azt nyalom, ami ízlik nekem.

Nagy Feró arról is beszélt, hogy nem teljesen elégedett az életével, mert másként is alakulhatott volna a zenei pályája, ha nem gáncsolják el rendszeresen, s ha időben megkapja a szakmai elismerést. Sokszor volt kényszerhelyzetben, például amikor hatvanévesen elment korcsolyázni a Sztárok a jégen című televíziós show-ba. Büszke az általa évekig vezetett Garázs című rádióműsorra, amelyben elsőként kínált rádiós szereplést a Tankcsapdának. 

Megjegyezte, hogy a rockzene számára is nagy szabadságot ad. - Nekem is csak egy főnököm van, az Isten - tette hozzá. - Vele szoktam megvitatni, miként lehet a világban úgy élni, hogy ne legyek teher. Ráadásul a világ megbolondult mostanában és néha úgy tűnik fel, hogy elveszti a realitását.