Hét hetes jegesmacik

Mix Online - Hét hetes jegesmacik - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 01. 07. 8:40:07
Hét hetes jegesmacik Az 1899-ben a Keleti-tengernél megnyílt Zoo Rostock új emlősökkel gyarapodott novemberben. A Sizzel névre hallgató anyamackó két bájos, hófehér boccsal ajándékozta meg a hajdani NDK egyik legnépszerűbb állatkertjét.
„Noha Sizzel első alkalommal szült, nagyszerűen gondoskodik ikreiről” - fogalmazott a 900 gramm alatti testsúllyal világra jött bocsok anyjáról a hanza-városi Zoo igazgatónője. Antje Angelit idén nevezték ki a 19. század végén alapított, s 2012-ben új részleggel (Darwineum) bővített észak-németországi intézmény élére. A 210 ezer lakosú Rostock polgárai, turistái leghamarabb tavasszal láthatják az – egyelőre – ismeretlen nemű/nevű macikat.

„A fiatal emlősök életének első hetei, hónapjai kritikusak. Születésük helyén, édesanyjuk védelmében napirendjük egyszerű: üvöltenek, szopnak, alszanak” – mondta a direktornő új kedvenceiről, akiknek állapotáról kamerák/képernyők segítségével tájékozodnak a Zoo munkatársai. Akiak a jegesmedve papa még csak távolból láthatta kicsinyeit, de március táján remélhetőleg ő is csatlakozhat az elragad(oz)ó családhoz.