Debreceni garázs varázs

Mix Online - Debreceni garázs varázs - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2022. 01. 06. 12:11:11
Debreceni garázs varázs A pazar – 1998 óta a VW AG-hez tartozó – Bentleyvel is suhanó Dzsudzsák Balázs autóparkjának új ékessége egy 320 lovas, csúcs Arteon R. A genfi szalonban 2017-ben debütált, Emdenben gyártott modell leporolt változatát karácsony küszöbén vehette át a német márka friss nagykövete.
Kicsit túlzás a kelet-magyarországi labdarúgónak átadott slusszkulcs kapcsán 2022-ben „luxusautót” emlegetni. Pláne, hogy a DVSC csapatkapitányának Arteonját a VW hivatalosan csak középkategóriásnak - „Mittelklasse” - nevezi. Ettől persze Dzsudzsák Balázs, közel öt méteres verdája remek járgány! A pazar – 1998 óta a VW AG-hez tartozó – Bentleyvel is guruló focista garázsának új ékessége a 320 lovas, csúcs Arteon R. A genfi szalonban 2017 tavaszán debütált, Emdenben gyártott modell leporolt változatát vehette át novemberben a német márka friss nagykövete. A négyajtós országúti rakéta ezen verziója, alig 12 hónapja kényezteti a pénzes vevőket.  Dzsudzsák - állítólag 22 millió forintot érő - álomautója a Passat nagytestvére. A 235 kW-s izomzatú, összkerék-meghajtású gépkocsi hétgangos váltóval mozgatja a közel 1,8 tonna önsúlyú, nem éppen környezetbarát batárt.

Balázs két debreceni tilos parkolás és meccs között, akár 270 km/órás tempóval is repeszthet új, Németországban összeszerelt Volkswagenjével, melynek tengelytávja megegyezik a ©koda Superb méretével, komfortjával. A négyhengeres, csinos VW  Arteon R (a CC széria utódja) Nyugat-Európában is ritka látvány, hát még a Kárpát-medencében! Az anyaországban, az NSZK-ban tavaly, összesen alig öt ezer (Balázsénál gyengébb motorizáltságú) ilyen Volkswagen talált gazdára. Golfból – havonta – ötször annyi fogyott a korona-járvány sújtotta legnépesebb EU-tagállamban.