Német kedvencek

Mix Online - Német kedvencek - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 11. 23. 12:55:20
Német kedvencek Novemberig közel 2,3 millió új személygépkocsi talált vevőre az NSZK-ban. 2022 küszöbén is a Volkswagen Golf a bajnok. A típusok versenyében ősszel a VW kedvenc mögött a Tesla Model 3-as és az Opel Corsa végzett. Alig csúszött le a dobogóról az NSZK-ban tartósan népszerű, retró Fiat 500-as.
Az Európai Unió legnépesebb államában tartósan a Golf a sztár, melyből novemberig közel 100 ezer példány kelt el belföldön. Az ezüst érmet a rokon VW Tiguan szerezte meg. Közel 45 ezer vadonatúj Volkswagen T-Roc is gazdára talált már 2021-ben Angela Merkel hazájában. A most távozott kancellárnő amúgy főleg Audi A8-as limuzinnal suhant – természetesen sofőrrel/testőrrel. Nyugdíjasként talán megint a volánhoz ülhet a 67 éves asszony.

A 2021-es eladási toplistán nem szerepel sem az Audi, sem a Mercedes, ám ott van a jutányosabb Opel Corsa, melyből őszig bő 40 ezer példányt értékesítettek a kereskedők. A BMW 3-as sorozatából alig kevesebb fogyott. Fiat 500-asból 27 ezer, a Tesla Model 3-asból 26 ezer talált idén vevőre a jóléti NSZK-ban. Berlin közelében hamarosan beindul ezutóbbi kaliforniai elektromos négykerekű sorozatgyártása. Kérdés, hogy a brandenburgi telephely és munkaerő versenyképesebbé, olcsóbbá teszi-e 2022-től ezt a környezetbarát automobilt?