Brandenburg: egy tucat roncs

Mix Online - Brandenburg: egy tucat roncs - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 11. 13. 16:25:56
Brandenburg: egy tucat roncs Németország keleti felében is korán sötétedik így novemberben. Feltehetőleg nem a látási viszonyoknak megfelelő tempóval vezette gépkocsiját az a sofőr, aki e héten a Berlinbe vezető sztrádán belerohant az előtte álló sorba.
A közelekedési dugó miatt araszoló, várakozó autósokat meglepte a hátulról érkezett „támadás”. A karambol kapcsán tizenegy járművet tört össze, tolt egymásba a figyelmetlen, peches férfi  - immáron totálkáros - verdája.. A balesetet okozó 53 esztendős sofőr, s egy másik négykerekű volánjánál ült 56 éves asszony súlyos sérülést szenvedett a Seeberg közeli tragédiában. Más sebesült szerencsére nem szorul kórházi ápolásra.

A novemberi katasztrófa miatt a Berliner Ring érintett szakaszát több órára lezárta a német rendőrség. A tűzoltóknak is bőven akadt tennivalójuk, mert hét autót el kellett vontatni a roncstemetővé vált útszakaszról. A durva közlekedési szerencsétlenség körülményeit még vizsgálja a hatóság. Az első becslések szerint a kora téli, ráfutásos kaland során, mintegy 250 ezer eurós {kb. 90 millió Ft.} anyagikár keletkezett a gépjárművekben.