Újabb hotelt vásárolt Tiborcz cége

Mix Online - Újabb hotelt vásárolt Tiborcz cége - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
Portfolio.hu. | 2021. 10. 14. 15:43:42
Újabb hotelt vásárolt Tiborcz cége A budapesti belvárosban, az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán álló hotellel bővítette portfólióját az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében álló a BDPST Group. A szállodát, amely a tervek szerint megújult belsővel és újragondolt koncepcióval jövőre nyit majd meg, korábban az Iberostar üzemeltette, a továbbiakban viszont a BDPST Hotel Management Zrt. fogja.
A lap emlékeztetett, hogy a BDPST Groupnak nem ez az első érdekeltsége a hazai szállodapiacon. Hozzá tartozik a Dorottya utcában található D8 hotel, az Andrássy új 116. szám alatt található Alice Hotel, a Vörösmarty tér közelében, a Mahart- és a Futura-házat is érintő épülettömb felújítása révén a jövő év végére vagy 2023 elejére egy ötcsillagos szállodát hoz létre.
A két, már működő szállodát, valamint a BOTANIQ Turai Kastélyt, az Alice Hotelt, a tarcali Andrássy kúriát, illetve a spanyolországi Los Alcazaresben található Hotel Atrio del Mart a BDPST Hotel Management Zrt. üzemelteti. Ez utóbbi szállodát nemrég vette meg a BDPST Group 9,3 millió euróért. A hotel korábban egy spanyol korrupciós ügyben elítélt üzletember tulajdonában volt.