Ausztria: nem tilos ugatni!

Mix Online - Ausztria: nem tilos ugatni! - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 10. 14. 17:01:30
Ausztria: nem tilos ugatni! Számos európai államhoz hasonlóan nyugati szomszédainknál is az eb a legkedveltebb háziállat. A cicák ezüst érmesek, míg a dobogó harmadik fokán a kisebb-nagyobb halacskák úszkálnak. A megkérdezett osztrákok 8 százaléka közölte, hogy szeretne akváriumot, illetve van a háztartásában.
A közel 9 millió lakosú Ausztriában a polgárok 29 százaléka jelezte, hogy kedveli a kutyákat. A macskák (26 %) népszerűsége már nem a régi a Lajtán túl. A halak (8 %) bronzérmesek lettek a sógoréknál. Érdekes 2021-es trend, hogy míg tíz éve, még a háztartások mintegy kétötödében élt egy, netán több háziállat, addig napjainkra a kvóta 30 százalék alá zsugorodott. Egyes szakemberek az utazási szokások gyors megváltozásával, a ritkább otthoni tartózkodással hozzák összefüggésbe, hogy kevesebb lett a házibarát.

A cicások táborának apadását sokan a – 2016-ban bevezetett – kötelező kasztrációval indokolják, mely a kóbor macskákra vonatkozik. A témához kapcsolódó klasszikus viccet, talán az Osztrák Köztársaságban sem ismeri mindenki. Emígy a tréfa: egy idős, magányos hölgy magához édesget egy kandúrt, s kényezteti. Ám az a tejben-vajban fürdetés ellenére éjszakánként szerelmi körútra indul. A néni kiheréltette a nyávogó Don Juant, de az már következő este ismét elcsavargott. Mikor másnap az asszony kérdezte, hogy merre járt, az hetykén válaszolta, hogy szexelni. Hiszen impotens vagy – háborodott fel a nő. Igen, de azóta tanácsadóként dolgozom...