Flick - germán diadal sorozat

Mix Online - Flick - germán diadal sorozat - Nyomtatható változat

főoldal - Vélemény
Mogyorósi Géza | 2021. 10. 14. 8:00:03
Flick - germán diadal sorozat Az FC Bayern focicsapata a múlt szezonban kilencedszer lett zsinórban az NSZK legsikeresebb gárdája. A müncheni milliomosok 99:44-es gólaránya magáért beszél. A dél-német team eddigi trénere immáron a nemzeti tizenegyet edzi. Hans-Dieter „Hansi“ Flick Joachim „Jogi” Löwtől vette át e nyáron a válogatott irányítását.
Löw utolsó előtti rangadója hazánk nemzeti tizenegye ellen volt. Emlékeznek még a magyar diadallal is felérő, júniusi 2:2-es „gólzáporra”, ott a müncheni Alianz Arénában? Sajna a helyszínen kevés szemtanúja volt az Deutschland-Ungarn meccsnek! Itt Berlinben élve gyakran veszem észre, hogy hál'istennek az átlag germán drukker keveset tud honi focink jelenlegi állapotáról. Számukra az 1954-es „berni csoda” van elspejzolva, ami Puskáséknak anno, sima „svájci tragédia” volt a világbajnokságon...

Szóljon rám az Olvasó, ha megint nagyon a múltba révednék... A bajorországi döntetlen német-magyar labdarúgó randevút követően Londonban jött el a búcsú pillanata a szép hajú szövetségi kapitány számára. Jogi joggal bízott abban, hogy tanítványai a Wembley legendás gyepén nem hagyják sárban. De igen! 2:0-ra a házigazdák győztek, s a Löw legények haza osonhattak az Eb-ről. Joachim összesen 198 csatát vívott játékosaival – elfáradt. Ő és a válogatott egyaránt. A tizenőt év után önként, ám cseppet sem dalolva távozó trénert  Hans-Dieter „Hansi“ Flick követte a kispadon.

Az új edző szeptember elején a Lichtenstein gárdája ellen debütált. Noha rossz nyelvek szerint azért nem ott játszották a Vb-selejtezőt, mert a labdát mindig átrúgták volna Vaduzból Svájcba, a St. Gallen-i Kybunpark stadionja sem jelentett különösebb előnyt a német srácoknak. Csupán 2:0-ra nyertek a törpebirodalom tizeneggyével szemben. Pár nappal később a Flick fiúk az örmény válogatottat már 6:0-ra gatyázták el Stuttgartban. Majd Reykjavíkban 0:4-re nyertek, huszonkét vállra fektetve az izlandi amatőröket. A világbajnoki előjáték következő állomása Hamburg volt. Október 8-án ott illett újabb diadalt (2:1) aratniuk a germán sasmezes matadoroknak – ezúttal Románia legjobbjai ellen.