Oscar-díjas film színdarab változata a Veres 1 Színházban

Mix Online - Oscar-díjas film színdarab változata a Veres 1 Színházban - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
M. A. | 2021. 10. 08. 12:19:55
Oscar-díjas film színdarab változata a Veres 1 Színházban Október 16-án mutatja be a Veres 1 Színház Alfred Uhry: Miss Daisy sofőrje című előadását. Dicső Dániel rendezésében Daisy Werthan-t a Jászai Mari-díjas Egri Márta alakítja, míg a sofőr szerepébe Kálid Artúr bújik.

Ítélkezés vagy elfogadás? Elnyomás vagy odafigyelés? Gyűlölet vagy szeretet? – Elméletben könnyű a helyes választ megtalálni. Éles helyzetekben azonban sokszor elveszítjük a tisztánlátásunkat. De ha esélyt adunk egymásnak, hogy megértsük a másikat, meg fogjuk ismerni az ő történetét is.

 

Ha képesek vagyunk kilépni a saját előítéleteink fogságából, könnyen kibontakozhat előttünk egy másik személyiség, aki ugyanúgy érez, mint mi, ugyanúgy szeret, fél, örül, sír, vágyakozik, elbukik és sikereket ér el. Mindnyájan ugyanazt keressük, csak mindenki másképp. Ettől ilyen sokszínű a világ, amelyben mindenkinek van hely.

 

A Miss Daisy sofőrje egy örökérvényű történet arról, hogy a barátság köteléke miként lépheti/élheti túl az idő kihívásait. Egy elgondolkodtató történet arról, hogy az elutasítás méltatlanul egyszerű, és nem egyenlő a függetlenséggel. Egy szívmelengető történet arról, hogy az intolerancia gyűlöletet szít, viszont a másik elfogadásának készségével nem kevesebbek, hanem többek leszünk.

 

Az október 16-ai premiert két előadás is követi október 17-én és 20-án.