Street art a Margitszigeten

Mix Online - Street art a Margitszigeten - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Berkes Orsolya | 2021. 10. 05. 17:17:16
Street art a Margitszigeten Október 10-én a Budapesti Őszi Fesztivál zárónapján egy új, ez idáig ismeretlen fővárosi helyszín, a Margitszigeti Palackozóüzem udvara nyitj
Október 10-én a Budapesti Őszi Fesztivál zárónapján egy új, ez idáig ismeretlen fővárosi helyszín, a Margitszigeti Palackozóüzem udvara nyitja meg kapuit a városlakók előtt. 
A YOU ARE NOW! egy egész napos programsorozat, ahol a jelenben való létezés, a flow, a közösség, az underground kultúra és a megosztás van fókuszban. Kiváló hazai és nemzetközi művészek, kollektívák, közösségek által pillanthatunk be a városi terek művészeti célú, formabontó újragondolásába.
 
“A tökéletes élmény tehát olyasvalami, ami nem csak úgy megtörténik velünk, hanem inkább mi hozzuk szándékosan létre.” – Csíkszentmihályi Mihály
 
A Flying Bodies Team 2014-es megalakulása óta szervez workshopokat, fesztiválokat és előadásokat a parkour, a kortárstánc, az urban dance, a színház és a cirkusz szerelmeseinek. A YOU ARE NOW eseményen a következő programokkal készülnek: Parkour show és workshop (Hall of Parkour Hungary), táncelőadás (Willany Leó Improvizációs Táncszínház), urban dance és a kortárstánc határán egyensúlyozó, élmény alapú workshop (Jenna Jalonen, Collective Dope), YOU ARE THE FLOW című előadás (Flying Bodies & Collective Dope), DJ szettek (Dumbits, Yinna & Zora b2b (OMOH).
 
Az ALL CAPS kollektíva magyar urban art/graffiti művészek, fotósok, kreatívok, valamint ezeket a művészeteket kedvelők együttműködéséből jött létre 2016-ban Budapesten. A záróeseményen a Palackozó udvarának palánkfalain követhetjük a jelen idejű alkotás minden mozzanatát 6 hazai és 6 nemzetközi művész vizuális tolmácsolásában.
 
A nap családi graffiti workshoppal indul a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria szervezésében, de lehet körömtetoválást is készíttetni koliszterin handpoke tetoválóművésznél, vagy egyszerűen csak kényelmes pihenőágyakból, plédbe burkolva, itallal a kézben szemlélni ezt a kortárs művészeti kavalkádot, és töltődni a közösségi élményekkel. A workshopok mindegyike szabadon látogatható, előképzettség nélkül. A programon való részvétel ingyenes.

Gyere, és zárd a Budapesti Őszi Fesztivált egy különleges közösségi élménnyel, hiszen mindannyian kortársak vagyunk! 
 
Az eseményről és a részletes programokról itt olvashatsz bővebben.

Az Árvay Mártonnal (ALL CAPS kollektíva) és Csuzi Mártonnal (Flying Bodies) készített podcastunkat itt lehet meghallgatni.