Autó: (z)sebesnek áll a világ

Mix Online - Autó: (z)sebesnek áll a világ - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 09. 23. 17:23:48
Autó: (z)sebesnek áll a világ Magyarországon a Suzuki Swift a legkeresettebb használt négykerekű típus. Nos Berlinben hónapok óta nem találkoztam a „Mi autónkkal”. Az NSZK-ban hagyományosan - újonnan és nyűtten - egyaránt a Volkswagen a sláger. A minapi sanghaji jármű mustrán is egy VW, a kínai piacra szánt, elektromos VW ID6 volt a sztár!
Természetesen a pénztárcának is szerepe van abban, hogy hazánkban a 2-3 millió forint alatti kocsik a legkelendőbbek a használt-jármű kereskedőknél. A Suzuki Swift népszerűsége sem abból adódik, hogy az esztergomi modellt jobban kedvelik a magyarok például a wolfsburgi típusoknál. Ám egy öt éves Swift, még mindig megfizethetőbb, mint egy 2011-es évjáratú VW Polo, netán Golf.
A Magyarországon imádott ©koda Octavia viszonylagos drágaságát indokolja, hogy Ausztriától Finnországig ez a leggyakrabban vásárolt új verda. A cseh limuzinok, kombik minősége németes. Ez a szintén dobogós Ford Focusról is elmondható. Ám honfitársam közel hét éves, ezen használt típusáért sokalltam Berlinben a kifizetett közel 9 ezer eurót. Bocs, jó 3 millió forint egy dögunalmas tömegjárgányért!? Aztán még a navi is vacakol, a színe meg (kelet-európai) ezüst! A Kárpát-medencében is favorizált, nyűtt Audi A4/A6-os modellek itt, meg ott kelendők. Ezen kortalan kocsik hátránya, hogy a tolvajok is imádják!