Tarr: Nem szeretem, ha valaki szemléletet akar átadni

Mix Online - Tarr: Nem szeretem, ha valaki szemléletet akar átadni - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
hvg.hu | 2021. 09. 07. 12:28:05
Tarr: Nem szeretem, ha valaki szemléletet akar átadni A Freeszfe Egyesület hallgatóinak tartott workshopot Tarr Béla a CEU épületében. A falak, ahonnan egyszer már kiüldöztek egy egyetemet, most egy másik egyetem menekülőinek biztosítanak lehetőséget a munkára. Tarr Bélával, az SZFE-t elhagyó és az ottmaradó hallgatókkal forgattunk.
Tarr Béla sosem tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, viszont neki is része volt abban, hogy kiépüljön a menekülőút azon hallgatók számára, akik a modellváltásra kényszerített SZFE-n már nem akartak továbbtanulni. Tarr közbenjárása is kellett ahhoz, hogy legutóbb 41 diák úgy tudja otthagyni az egyetemet, hogy aztán a Bécsi Filmintézet égisze alatt, de a Freeszfe Egyesület oktatóinak segítségével nyugodtan folytathassa tovább a tanulmányaikat.

Tarr Béla a nyár végén részben ezeknek a hallgatóknak, részben már az év elején a Színház- és Filmművészeti Egyetemről távozó diákoknak (ők az Emexesek az Emergency Exit Program után szabadon), részben pedig az SZFE kötelékében maradt, de a Freeszfe munkájában is résztvevő hallgatóknak tartott képzést. A néhány hetes filmes workshop alkotásait később várhatóan be is fogják mutatni.