Az InterConti szexbombái

Mix Online - Az InterConti szexbombái - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 07. 18. 9:02:34
Az InterConti szexbombái Hónapokig csendes volt Németország egyik legnagyobb hotelje. Az 1958-ban átadott InterContinental Berlin 2021 nyarán is a Budapester Strasse legendás épületei közé tartozik. A szálloda illusztris vendéglistája lélegzetelállító.
Hiszen Conrad Hilton úrnál olyan sztárok hajtották álomra fejüket, mint Marlene Dietrich, Maria Callas és Sophia Loren. De hol volt akkor koronavírus-járvány!? Múltba révedés... A legendás Ku'damm utolsó kilométernyi szakaszát anno 1925-ben keresztelték át Budapester Strasséra. Kőhajításnyira a Vilmos császár emlékét idéző, csonka tornyú templomtól, s az 1844-ben megnyílt állatkerttől a fákkal szegélyezett, hangulatos, utcában pazar üzletekből, éttermekből sincs hiány. A Franziskus-Krankenhaus klinikai együttesével szemközt némi nosztalgiával gondolhatunk vissza a korábban ott működő Malév-irodára. S mennyi szálloda van errefelé!  Németország egyik legnagyobb hotelje az '58-ban átadott InterContinental Berlin is a Budapester Strasse legendás épületei közé tartozik. 

Az illusztris vendéglista lélegzetelállító. Hiszen (Zsa Zsa Gábor egykori férje) Conrad Hilton úr szállójában olyan sztárok hajtották álomra fejüket, mint Marlene Dietrich, Maria Callas, Sophia Loren, Louis Amstrong és Michael Jackson. A világpolitika főszereplői is kedvelik a Tiergarten-kerületi InterConti-t. Henry Kissingertől Jacques Chiracig és George W. Bushtól Bill és Hillary Clintonig már-már felsorolhatatlan azon prominens személyiségek toplistája, akik imádják West-Berlin ezen elegáns, vendéglátó-marasztaló intézményét. A Budapester Strassétól kellemes „erdei” sétával, az (egyik) diplomata-negyeden át juthatunk el a Brandenburgi kapuhoz, melyet 1961 augsztusától választott el fal az amerikai-brit-francia megszállási övezettől.