Visszatérnek a vámpírok a Pesti Magyar Színházba

Mix Online - Visszatérnek a vámpírok a Pesti Magyar Színházba - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
M. A. | 2021. 07. 16. 9:00:00
Visszatérnek a vámpírok a Pesti Magyar Színházba PS Produkció 14 évvel ezelőtt bemutatott sikerdarabja a Vámpírok bálja, kétéves kényszerszünet után, július 15-től visszatér a Pesti Magyar Színház épületébe. A kultikus Polanski-filmből készült vámpírkomédia változata Magyarországon is hatalmas siker, évek óta.

Erdélyi havasok, vámpírvadászat, titokzatos szenvedély, szerelem, humor és borzongás. Erről szól a darab, melyet 2007 óta óriási sikerrel játszanak Budapesten. Az 1967-ben világhírűvé vált Polanski-film színpadi változatának nagy sikerű budapesti előadását a független színházként működő PS Produkció, Simon Edit producer indította hódító útjára a Zenés Színházért Közhasznú Alapítvány együttműködésével és támogatásával.

 

A magyar változat bombaként robbant be a köztudatba, mára alig akad olyan ember, akit ne kerített volna hatalmába a látványos produkció. Immár tizennégy éve, leginkább nyári előadásblokkokban kerül veszélybe a nézők nyaki ütőere a Magyar Színházban, a Vámpírok bálja előadásain.

 

A mai napig teltházakat produkáló előadás által a hazai közönség is bepillantást nyerhet a világ musical színpadain is látható varázslatos, profi módon megalkotott mesevilágba.

 

Az egyedülálló minőséget és sikert a gondosan kiválasztott szereplők, a kiváló tehetségű zenekari művészek, az egyedülálló látványvilág és a neves nemzetközi alkotógárda garantálja.

A szereposztás folyamatosan bővül és egyben fiatalodik, rendszeresen fedez fel új tehetségeket a produkciós team: Simon Edit producer, Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus, Póka Balázs művészeti vezető és Balassa Krisztián zenei vezető, karmester. Évről-évre vannak visszatérő szereplői is az előadásnak, idén nyáron újra látható lesz Sarah szerepében Réthy Zsazsa, Fekete vámpírként Zsíros Gábor és a Piros csizmák szólótáncosa Rákász Dániel.

 

A tizennegyedik évad új felfedezettje Pacskó Dorka Sarah szerepében mutatkozik be július 17-én, a délutáni előadáson. A PS Produkció a 2021-es nyári előadásaival az idén áprilisban 73 évesen elhunyt Jim Steinmannak, a Meat Loaf és a Vámpírok bálja musical Grammy-díjas zeneszerzőjének állít emléket.