Tizenkét drogkereskedőt tartóztattak le Kecskeméten

Mix Online - Tizenkét drogkereskedőt tartóztattak le Kecskeméten - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2021. 06. 09. 18:10:19
Tizenkét drogkereskedőt tartóztattak le Kecskeméten Tizenkét drogkereskedő letartóztatását rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság, a hálózat tagjai a gyanú szerint Kecskeméten, Szolnokon és Jászkarajenőn hosszabb ideje, szervezetten árulták a kábítószert - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel szerdán.
Schmidt Gábor tájékoztatása szerint jellemzően "kristály" fantázianevű, etil-hexedront tartalmazó drogot árultak, ami 2021. január 1-je óta kábítószernek minősül.
    A rendőrök június 7-én hajnalban Kecskeméten, Szolnokon és Jászkarajenőn összesen tizennégy helyszínen ütöttek rajta a dílereken. A kecskeméti nyomozókon kívül Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyei rendőrök, a Terrorelhárítási Központ egységei és a Kecskeméti Járási Ügyészség ügyészei - összesen kétszázan - vettek részt az akcióban.
    A rendőrök tizenöt embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük kilenc férfit és három nőt őrizetbe is vettek. Az elfogott dílereket bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel és új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítják.
    A rajtaütés során mintegy 2 kilogramm kábítószergyanús anyagot, 4 millió 600 ezer forintot, autókat, ékszereket és mobiltelefonokat is lefoglaltak.
    A Kecskeméti Járási Ügyészség a szökés és elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás veszélyeztetése miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.
    A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírójának döntése két gyanúsított esetében végleges, két gyanúsított vonatkozásában a védő nyilatkozatát kell bevárni, míg a többi nyolc gyanúsított esetében a bejelentett fellebbezések miatt másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt a letartóztatásokról.