Szászországi baltás balhé

Mix Online - Szászországi baltás balhé - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2021. 05. 30. 12:42:32
Szászországi baltás balhé Közterületen fejszével hadonászó férfi miatt riasztották a zsarukat a festői Oschatz nevű keletnémet településen. Mire megérkeztek az egyenruhások, addigra a heves legény már több autót megrongált kéziszerszámával. Emitt szélvédő repedt, amott csukott ajtó „nyílt ki”.
Régi ismerősük 16 óra magasságában, játékosan balta dobást imitálva üdvözölte a rendőröket. A május második felében riasztott zsaruk nem kaptak se szívinfarktust, se röhögőgörcsöt. Csitítani próbálták a 43 éves „pácienst”, ám az a meggyalázott kocsikat hátrahagyva berohant egy lakóházba. Odahaza sem higgadt le. Mint egy profi „lakkirendező” az ablakán hajigált a szirénás járművek felé bútort és (megunt?) elektronikai cuccokat.

A hangos balhénak 20 óra tájban egy speciális kommandó vetett véget. A megbilincselt férfit őrizetbe vették, s vérvételre vitték. A szász hatóság egyelőre nem adott ki közleményt arról, hogy a kisbaltás polgár alkohol és/vagy kábítószer hatása alatt viselkedett-e oly' furcsán, netán szimplán megőrült? A 14 ezer lakosú városkában (55 kilométerre Lipcsétől) most nyugalom honol: akad bőven dolguk az autószerelőknek, üvegeseknek és a köztisztasági hivatal munkatársainak.